Plannen voor het nieuwe jaar 2017

Het is toch bijzonder; je knippert twee keer met je ogen en het is alweer bijna oud en nieuw! Nu had ik eerder al een aantal doelen voor mezelf opgeschreven, maar die had ik hier nog niet gedeeld. Hoog tijd om dat eens te doen!

Allereerst: de financiële doelen. Ik heb een aantal potjes die ik weer bij wil vullen, namelijk:

 • Buffer
 • Zakelijk
 • Zorgverzekering (is net een bups vanaf voor de jaarpremie van 2017)
 • Dieren
 • Vakantie
 • Nieuwe huis

Voor de time being vind ik het sparen in deze potjes handig en ik heb voor elk van de potjes een gewenst spaarsaldo genoteerd in mijn Excelletje, maar ik heb eigenlijk maar één main goal en dat is mijn nettowaarde verhogen met 50%. Best een uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Zo niet: nóg beter gaat dan gepland! Het grootste deel hiervan wil ik sparen in mijn zakelijke pot. Daar heb ik nu al een mooi saldo in, maar als ik bedenk dat ik nog steeds even moet kijken naar een AOV en misschien nog wat extra qua pensioen wil doen, dan kan daar echt nog wel wat meer als buffer bij. En tegen de tijd dat ik het nodig heb voor het nieuwe huis, dan kan ik het altijd opnemen, omdat de belasting er tegen die tijd al over betaald is.

Hiermee hangt overigens samen dat ik ook in 2017 weer voor een knaljaar wil gaan. Ik heb dit jaar mijn omzetrecord gebroken en herhaal dat in 2017 graag nog eens. Dingen die daarvoor belangrijk zijn: productief werken, meer investeren (tijd/geld) in ontwikkeling, duidelijker grenzen stellen. Daarnaast heb ik een nieuw project op stapel staan, waar ik erg enthousiast over ben. Dat is iets war ik al jaren over denk, maar eigenlijk nog nooit wat mee gedaan heb. 2017 wordt het jaar dat dat wél gaat gebeuren!

Mijn tweede grote doel is mezelf blij maken. Daarvoor zijn een aantal dingen belangrijk, die ik zal verwerken in (bijna) elke maandplanning:

 • Reizen/weekendjes weg (nieuwe dingen zien en herinneringen maken!)
 • Huis verder opruimen en nog gezelliger maken
 • De 10K lopen!
 • Gezonde levensstijl
 • Lezen
 • Goede dingen doen

Elke maand maak ik een lijstje met ‘subdoelen’, waarin ik dan de maand bekijken en bedenk in welke mate ik aan deze doelen aandacht wil besteden. Dat vertaal ik dan bijvoorbeeld in X keer sporten per maand, een omzet van X euro, het lezen van X boeken en het volgen van een workshop of het bekijken van een filmpje over een onderwerp dat al lang in m’n hoofd zit, maar waar ik steeds geen tijd voor neem. Een combinatie van kleine en grotere dingen. Dit doe ik al sinds net voor de vakantie en bevalt me erg goed.

Ik zal de doelen in de loop van het jaar verder uitwerken, want om ze te behalen, zal ik er ongetwijfeld behoorlijk regelmatig mee bezig zijn. Gevalletje ‘Wordt Vervolgd’ dus 🙂

Waar ga jij je in 2017 voor inzetten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Mooie lijst met doelen hoor. Heel veel sterkte! Ben benieuwd hoe je het ervan af gaat brengen.

  Zou ook graag zeggen dat wij onze netto waarde willen verhogen met 50%. Maar dan zouden we ongeveer FO zijn aan het einde van volgend jaar. Dat zie ik toch niet echt gebeuren…. 😉

  1. Haha, dat zou wel een mooi doel zijn inderdaad! Voor mij is dit ook redelijk ambitieus, maar tegelijkertijd heb ik het idee dat ik steeds meer durf te dromen en dat het ook gewoon steeds harder gaat. En dán kan het wel 🙂 Dan is het bijna nog een bescheiden doel 😉

 2. Mooie rijtjes inderdaad! Dit zijn echt de dagen om daarover na te denken hè? Ik sluit me aan wat betreft het verbreken van mijn omzetrecord, maar ja, als beginnend ondernemer moet dat ook bijna wel 😉

  1. Gefeliciteerd!! Dat gaat erg goed dan 🙂 Die stijgende lijn mooi doorzetten! Normaal gesproken ben ik hier vaak al wat eerder mee bezig (het plannen bedenken dan), maar nu knalt het werk zo door, dat ik er echt de tijd voor moet nemen.

 3. Hier leer ik zoveel van! Jij maakt altijd goede doelen, en ik ben soms wat teveel van de laat maar waaien methode. Maar ik ga ook concrete doelen maken en jou blog helpt mij daar bij, en daar dank ik je voor. Ik hoop dat je nog heel lang dat blijft doen!

  1. Wat een lieve reactie, dank je! En het is voor mezelf ook goed hoor, want ik ben ook wel een beetje uit de categorie 'laat maar waaien'. Maar ik weet ook wel weer dat als ik wat wil, ik er gewoon echt mee bezig moet zijn, anders ben ik een jaar verder en is er niets verandert. En daar ben ik de persoon dan ook niet naar, dat ik dat fijn vind.

 4. Ons doel is om beneden te gaan slapen. Daarnaast wordt de bijkeuken onze badkamer. En in de garage komt de bijkeuken. Ook wordt in de herfst onze tuin opgeknapt. Doelen genoeg, maar allemaal voor ons woongenot.
  Onze keuze is hoogstwaarschijnlijk dat we niet op vakantie gaan.

  1. Oh, dat klinkt heel fijn! Veel succes ermee, maar dat komt vast goed. De plannen klinken mooi. En als je dan zo heerlijk slaapt straks en kunt genieten van de resultaten van de verbouwing, dan mis je die vakantie misschien wel niet eens!

 5. Wat fijn om zo'n lijstje met doelen voor jezelf te hebben! En zoals je zijn is het jaar zo over, dat heb ik zelf tenminste met 2016 zelf ervaren. Er waren zoveel dingen waarvan ik dacht dat ik er in 2016 wel tijd voor zou hebben of tijd voor vrij zou maken.

  Uiteindelijk moet je jezelf haast dwingen om tijd vrij te maken en niet te leven in het ritme waarin je al een tijd leeft. Ik ga je maandelijkse doelenlijstje overnemen! Ik denk dat dit mij beter motiveert dan een jaarlijstje.

  Succes en veel plezier in 2017 gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.