Toch nog overgestapt

Toch nog overgestapt

Dacht ik vorige week nog dat alles rondom mijn zorgverzekering in kannen en kruiken was, ben ik deze week toch nog overgestapt.

Hoe dat komt?

Ik zit echt al jarenlang met volle tevredenheid bij Anderzorg. Ik heb alleen ook nooit wat. Ik hoef dus niet te claimen, kan profiteren van maximaal eigen risico (en de daarbij behorende premiekorting) en het maakt me niet zoveel uit met welke ziekenhuizen er bijvoorbeeld een contract is, want ik hoef er toch niet heen.

Alleen denk ik dat ik komend jaar misschien wel eens een keer gebruik moet maken van de zorg en dan is dat ineens allemaal wel belangrijk. Eerder dacht ik dat het een goed idee was om dan maar gewoon te kiezen voor minimaal eigen risico. Ik betaalde dan bij Anderzorg bijna €1200, oftewel: €100 in de maand.

En toch zat dat me niet helemaal lekker. Dan moest ik namelijk toch eerst voor ruim €600 aan zorgkosten maken, voor ik wat uitgekeerd kreeg. De eerste €385 valt immers onder het eigen risico en daarnaast liep ik nog eens een betaalkorting van uit mijn hoofd gezegd €228 mis. En zóveel verwacht ik nu ook weer niet. Bovendien zag ik dat het ziekenhuis hier in de buurt helemaal niet gecontracteerd was. Dus ja, dan krijg je sowieso maar 60% vergoed.

[wp_ad_camp_3]

Friesland

Op aanraden van vriend heb ik even gekeken naar De Friesland, waar hij zit, en daar bleek dat ziekenhuis wel 100% vergoed te worden. Dus besloot ik daar gewoon voor de slankste polis te gaan. Dan heb ik alsnog weer maximaal eigen risico, maar met betaalkorting én bij elkaar zelfs nog een iets lagere premie. Ik betaal uiteindelijk:

Premie per maand: €99,95, oftewel €1199,40 per jaar. Daar gaat nog vanaf:
€22 per maand vanwege maximaal eigen risico
€2 per maand vanwege betaling in één keer
= €916,68 per jaar (€76,38 per maand).

Het afsluiten heb ik bovendien via Euroclix gedaan, zodat ik daar nog 1000 clix op terug krijg. Daarmee zit ik nu bijna weer bij de €325, wat betekent dat die 1000 clix in feite €16,30 waard zijn. Kortom; ik heb straks mijn zorgpremie weer rond voor nét iets meer dan €900 voor het hele jaar. Dat is bijna €300 minder dan ik eigenlijk ging betalen. Voelt toch wel wat lekkerder! Bovendien: als ik toch weer terug wil naar Anderzorg, dan kan ik dat mooi weer via zo’n actie doen dat iemand anders €20 krijgt en ik ook. Dus dan heb ik ook weer een voordeeltje!

Zoek jij ook altijd nog naar extra voordeeltjes bij het afsluiten van je zorgverzekering, net als bijvoorbeeld je energieleverancier?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. Nee, hoewel ik dit jaar wel (niet al te uitgebreid, beken ik eerlijk) gekeken heb. Er zitten dikwijls addertjes onder het gras, zoals met de ziekenhuiskeuze of bepaalde vergoedingen. Het is mij al dat gedoe niet waard, zeker niet voor maar een paar euro.

 2. Wat zie ik verkeerd? Ik lees op de site van Anderzorg: "Als je bij Anderzorg verzekerd bent, ga je naar gecontracteerde zorgaanbieders. Zo heb jij zekerheid over de kwaliteit en deskundigheid van de zorgaanbieder. We hebben afspraken met een ruime keuze aan zorgaanbieders. Met de Zorgvinder vind je eenvoudig en snel een gecontracteerde zorgaanbieder bij jou in de buurt. Let op: Je kunt wel gewoon naar elke huisarts, elke tandarts en elk ziekenhuis in Nederland." Klopt dat dan niet? Heb gisteren de overstap naar Anderzorg geregeld maar als ik toch niet in elk ziekenhuis terecht kan, maak ik dat weer ongedaan.

  1. Er klopt iets niet in je informatie, want bij Anderzorg heb je vrije keuze in arts en ziekenhuis, en is elk ziekenhuis in Nl gecontracteerd, dus 100% vergoeding.Ik heb ze gewoon een mail gestuurd, met de vraag of ze die-en-die praktijk/ziekenhuis/arts vergoeden en binnen 24 uur een duidelijk antwoord. Hetzelfde ten aanzien van benodigde medicijnen. Heb de overstap naar Anderzorg gemaakt, omdat die veel meer vergoeden tegen minder premie dan ZilverenKruis, waar ik zat.

 3. Ik ben dit jaar ook overgestapt.
  Ik ben van plan aankomend jaar een ingreep te laten doen die vrij prijzig is en ikzelf niet voorledig kan betalen.
  Via independer specifiek gezocht welke verzekering dit 100% dekte en wat de bijbehorende kosten zijn.
  Als ik bij menzis bleef werd het €104 per maand geloof ik, nu via hema €122,50.
  Een stijging van €222 per jaar, veel minder dan dat de operatie kost dus dit jaar voor het eerst duurder uit per maand als voorheen maar straks toch goedkoper.

 4. Ik ben dit jaar ook overgestapt.
  Ik ben van plan aankomend jaar een ingreep te laten doen die vrij prijzig is en ikzelf niet voorledig kan betalen.
  Via independer specifiek gezocht welke verzekering dit 100% dekte en wat de bijbehorende kosten zijn.
  Als ik bij menzis bleef werd het €104 per maand geloof ik, nu via hema €122,50.
  Een stijging van €222 per jaar, veel minder dan dat de operatie kost dus dit jaar voor het eerst duurder uit per maand als voorheen maar straks toch goedkoper.

 5. wij zijn ook overgestapt en maar goed ook. zag later een berichtje dat cz mogelijk geen contract meer heeft volgend jaar met de ziekenhuizen hier in t naastgelegen dorp.. zou betekenen dat man voor elke afspraak vrij moet nemen ??? mafkezen… (kids moeten om de 3/ 6mnd naar de orthoptist en ook als er wat anders is naar dat zh) ik ga nu op de fiets of met de bakfiets. kan onder werktijd zelfs want 1 of 2 opvangkindjes kunnen makkelijk mee…
  we zijn overgestapt naar zilveren kruis. basisverzekering en maximaal eigen risico. bril van dochter betalen we zelf (2 brillen per jaar..) verder geen zorgkosten buiten de basisverzekeringen (gebruiken m wel goed voro de kids.. beide naar de orthoptist en jongste wekelijks logopedie a 30 euro…. )

  1. wel nieuwsgierig waar je zorg voor denkt nodig te hebben komend jaar 😉 (hopelijk voor iets leuks als een zwangerschapswens?? of spelen er minder fijne dingen waar je denkt zorg voor nodig te hebben ?? hoef geen antwoord.. wel nieuwsgierig :p)

  2. die zit niet in de basis… ? en sorry maar mn man elke x vrij laten nemen voor de tig afspraken van de kids kost meer geld en gedoe haha.. :p dat risico wil ik niet lopen. we sparen zelf voor de ortho. ze is pas 7, dus nog 4/ 5 jr. lukt dus makkelijk. en scheelt ons jaren van verplicht bij een verzekering blijven en utienidelijk net zo veel aan de verzekering uitgeven als dat we nu zelf gaan sparen 😉

 6. Bij ons was de Friesland nog duurder dan de Ohra en daar heb je wel vrije zorgkeuze. Bij de Friesland hebben ze ook gecontracteerde zorgverleners maar wel allemaal in friesland natuurlijk.
  ik zal even checken of ik wel naar Sneek kan……

 7. De friesland is goedkoop als je alles online regelt en je ziekenhuis gecontracteerd is. Als je kinderen hebt wordt het al gauw duurder. Aanvullende verzekeringen moet je voor hen apart aanvragen terwijl bij de meeste andere kinderen net zo verzekerd zijn als de zwaarst verzekerde ouder!! Dit jaar overgestapt naar FBTO van Menzis. Eigen risico hoog gezet. Zelfs geen aanvullende verzekering dit jaar. Hopelijk is dat een goede keus…..

 8. Ik ga ook overstappen. Ik zit nu bij CZ en ga naar Ohra. Ik stap over omdat mijn premie met 15 euro omhoog gaat (leeftijdskorting is geschrapt) en ten tweede kwam ik er nu pas achter dat ik met mijn pakket maar naar een klein percentage ziekenhuizen kan waar ik 100% vergoed krijg. En dat laatste idee vind ik niet prettig. Ik heb in het verleden 2 langdurige ingrepen ondergaan en het kan zijn dat ik in de toekomst weer onder het mes moet. En dan wil ik geen gezeur met vergoedingen, dus vandaar dat ik overstap. Ohra heeft gewoon vrije zorgkeuze en daar ben ik wel blij mee!

  1. 15 euro per maand he, dus toch wel 180 in het jaar. Dat vind ik voor een student veel 🙂 CZ gaf korting t/m 26 jaar maar dat is geschrapt…
   Ik heb geen aanvullende verzekering en ook geen tandartsverzekering dus overstappen is voor mij prima te doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.