Productiviteit.. we proberen het gewoon opnieuw!

The Happiness PlannerIk zie mezelf niet als bijzonder gedisciplineerd en productief. En daar gaat het volgens mij al mis. Want als je jezelf zo niet ziet, waarom je je daar dan wel naar gedragen?

Aangezien ik voor mezelf werk en niet alleen veel deadlines heb, maar ook veel extra dingen heb die moeten gebeuren (administratie, ontwikkeling, misschien eens een cursus), blijft die productiviteit best wel een dingetje. Als ik deadlines heb, dan moet ik wel, maar als ik het even wat rustiger heb, merk ik dat ik dan zelf ook op een lager tempo ga. Niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan, maar wél als dat betekent dat ik later alsnog weer hard moet rennen. Of dingen laat zitten. Ik kan veel beter gewoon bijvoorbeeld mijn 40-45 uur per week vol maken, dan dat ik de ene week 30 uur doe en de andere tegen de 60-70 aan zit te hikken.

Als er dan middeltjes zijn die me daarbij kunnen helpen, grijp ik ze graag aan. Zo ook de Productivity Planner. Dat is een boekje waar je voor elke dag kunt aangeven wat je wilt doen. De dag begint met een stimulerende/motiverende quote. Vervolgens noteer je wat je allerbelangrijkste taak van die dag is, waarbij staat dat je eigenlijk tevreden bent als je in ieder geval dat af hebt. Vervolgens vul je nog een aantal secundaire en overige taken in. Ook noteer je eventueel ideeën, toekomstige taken en geef je aan hoe productief je op die dag was.

Ik had hem al een keer in Amerika gezien, maar wilde hem steeds niet kopen. Of beter gezegd; ik zag hem daar eigenlijk pas tijdens mijn research voor de Happiness Planner, anders had ik hem mogelijk wel gekocht. Maar na die tijd wilde ik hem dus eigenlijk niet kopen. Het zou immers zomaar weer één van die dingen zijn die ik koop om het werkelijke probleem te omzeilen. Namelijk: mijn eigen gebrek aan discipline.

[wp_ad_camp_3]

Maar: eigenlijk ben ik best heel productief. En kan ik ook wel gedisciplineerd zijn. Ik heb alleen wel duidelijkheid nodig. Zonder duidelijkheid waai ik echt alle kanten op. Daarom werk ik nu al een tijdje met targets, iets dat al heel goed gaat. En begin deze week schreef ik me in op de site van de PP, zodat ik een gratis pdf kon downloaden met wat voorbeelden. Ik heb het geprobeerd, ik heb nagedacht over nog goedkopere manieren om hem zelf te maken en besloot dat het me die €29,95 inclusief verzending (die overigens valt onder zakelijke kosten) wel waard was. Dus ik heb hem besteld. Het zal misschien niet beter zijn dan het lijstje op het kladblok dat ik nu maak, maar wel wat overzichtelijker en misschien is het ook wel goed om die productiviteitsscore eens bij te houden. Soms ga ik namelijk supersnel, maar wil ik daardoor steeds nóg meer gedaan krijgen. Mezelf dan even goed voorhouden dat ik hartstikke veel gedaan heb en dus meer dan tevreden mag zijn is denk ik ook niet gek. De Happiness Planner heb ik voorlopig nog niet, hoewel die ook blijft lonken. Eerst dit maar eens 😉

Vind jij het belangrijk om productief te zijn? En hoe werk jij het liefst; laat je alles een beetje gebeuren of hanteer je juist een strakke lijst?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik vind het zeker belangrijk om productief te zijn, en ik ben dat ook wel. Ik heb een behoorlijke zelfdiscipline en heb een hekel aan stress. Om die reden zorg ik dat ik dingen ruim op tijd doe, want ik wil niet moeten haasten. Het is dus ook een vorm van zelfbescherming.

  Huisvlijt

  1. Ik plan alle taken in, van de deadline terugrekenend. In principe doe ik dat al voordat ik met een project start, op het moment dat ik de offerte schrijf. Ik werk namelijk niet uurtje factuurtje maar ik offreer en factureer hele projecten, inclusief de kosten van onderaannemers, uitzendkrachten, materialen etc.

   En ik houd ook alle uren en kosten bij. Per project. Mijn excel rekent vervolgens automatisch uit hoeveel winst ik maak en wat ik dan per uur op een project verdien.

   De uitdaging is natuurlijk om op een uurtarief van 300 euro uit te komen….

   😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.