Eindelijk weer wat sparen

Deze week kwam mijn salaris weer en kon er sinds een paar maanden eindelijk weer even gespaard worden! Alle vakantierekeningen waren inmiddels betaald en verrekend, ik had deze maand even extra rustig aan gedaan en had nog iets van 6 euro over toen het geldschip weer kwam. Moest ook wel, want ik had mijn roodstand er immers laatst al vanaf gehaald. Dat helpt overigens wel! Ik heb echt al een paar keer bewust iets niets gekocht, omdat ik wist dat ik er dan voor het rood in ging en dat me het niet waard was. Vooral snoeperij, dus ook nog eens beter voor mijn gezondheid.

Privé spaarde ik ongeveer 38% van mijn salaris. Gezamenlijk komt daar nog 25% (van allebei) bij, dus bij elkaar zit ik op een spaarpercentage van dik 60%. Dat betekent wel dat het ook deze maand even een beetje rustig aan doen wordt, aangezien ik niet superveel speling heb en ook mijn lenzen en tandartsbezoek nog moest betalen. Nu verwacht ik ook niet echt hoge kosten en als het moet, heb ik natuurlijk altijd spaargeld, maar ik vind het juist wel fijn om met weinig uit te komen (en meer te sparen).

Gezamenlijk wordt het ook een beetje extra opletten, want we kregen nog een onverwachte rekening van een gasleiding die een keer stuk was gegaan (tijdens graven, dus wel zelf gedaan). Mogelijk krijgen we dat nog terug van de verzekering, maar als dat niet zo is, dan is het toch even een dikke €200 die afgerekend is. Natuurlijk is de spaarpot daar ook voor, maar liever niet natuurlijk 😉

Hoe ziet jouw komende financiële maand eruit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik lees sinds kort je blogs. Ook ik ben bezig met besparen en ik lees zeer veel goede tips. De roodstand van je rekening afhalen is een goede. Ik baal er iedere keer weer van als dat gebeurd. Maar als je het er af haalt, kan het niet meer. En dat scheelt ook weer een boel geld en je wordt er inderdaad bewuster van.

  2. komende maand.. deze maand de meeste uren gewerkt van t hele jaar, dat komt volgende maand binnen.. wel fijn.. natuurlijk de feestdagen dus extra uitgaven (oa reiskosten naar mn zusje.. enkele reis van 2,5 uur.. ) man werkt wat minder dus ook minder overuren.. maar verder redelijk normale maand, geen gekke dingen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.