#FreedomFriday: Backpacking Like A Boss

#FreedomFriday: Backpacking Like A Boss

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Backpacking Like A Boss

Wie, wat, waar?

Backpacking Like A Boss is de website van de Nederlandse Sabrina Bos. Ze is achterin de twintig en heeft een aantal jaar in – zoals dat dan zo mooi heet – de ‘corporate sector’ gewerkt. Maar: dat bleek niet helemaal te bevallen. Na een aantal jaar merkte ze dat ze totaal niet meer happy was met haar leven en haar werk. Time for change! Ze besloot het roer écht heel radicaal om te gooien. Ze verkocht haar huis, nam ontslag en kocht een lege bus en bouwde die om tot een camper. Daarmee vertrok ze op avontuur.

Sabrina heeft het leven van ‘digital nomads’ helemaal omarmd: ze is niet even op reis, dit is haar leven. Werken doet ze dus ook vanuit haar campervan, of op één van de samenwerkplekken die overal ter wereld op lijken te poppen. Via haar blog vertelt ze over haar reizen, maar geeft ze ook tips om zelf een succesvolle digital nomad te worden. Ze vertelt hoe je onderweg geld kunt verdienen én hoe je het kunt besparen. Want: wat er niet uit gaat, hoeft natuurlijk ook niet verdiend te worden.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Hoewel ik zeker het leven in een campervan, als vrouw alleen, niet wil onderschatten, heeft Sabrina natuurlijk wel een ontzettend radicale keuze gemaakt voor haar eigen vrijheid. Ze had een huis, een – volgens mij – goede baan en een sociaal leven. Voor veel mensen is dat genoeg om het maar vol te houden, ook al zijn ze niet helemaal gelukkig. Voor Sabrina was dat het niet. Zij besloot voor haar vrijheid te kiezen, ook al betekende dit dat ze ook écht wel voor een hoop lastige keuzes en momenten zou komen te staan. Dat is wat mij betreft vrijheid. Een beetje in het kader van feel the fear and do it anyway.

En waarom zou ze dit ook niet doen? Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je financieel gezien op deze manier te bedruipen. Het grootste praktische bezwaar valt dan al weg. En voor al die andere aspecten geldt: als het niet bevalt, kun je altijd nog terug.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Een digital entrepreneur ben ik in feite al bijna 11 jaar en de behoefte om een nomad te worden, voel ik niet echt. Maar wat ik wél super vind aan Sabrina en haar blog is dat ze duidelijk allerlei passies combineert, om voor haarzelf een bepaalde vrijheid te creëren. Ze heeft een eigen bedrijf en haalt daarnaast inkomen uit haar blog. Daarop vertelt ze over wat ze beleeft, maar geeft ze ook tips aan andere mensen die digital nomad zijn of het willen worden. Kortom; gebruikt haar eigen ervaringen en lessen om andere mensen ook op weg te helpen naar dat stukje vrijheid.

Voor mezelf is vooral dat laatste een mooie les. Je kunt dus prima geld verdienen met je passies en met een bepaalde invulling van je leven, mits je je daarin richt op het helpen van anderen. Ik zou mezelf dan bijvoorbeeld nog eens wat vaker de vraag kunnen stellen: Hoe kan ik nóg meer mensen bereiken via LekkerLevenMetMinder.nl en hoe zou ik ze kunnen helpen? Hoe zou ik iets aan hun leven kunnen bijdragen?

Leuk voor jou?

Ook als je geen backpacker of digital nomad bent, is deze website leuk om te bekijken. Allereerst is het natuurlijk een pluspunt dat het een keer om een Nederlandse gaat. Oké, het blog is in het Engels, maar je ziet zo dus wel dat ook Nederlanders dergelijke stappen zetten. Geen reden om vooraf al te denken dat iets ‘bij ons’ onmogelijk is.

Wat ik ook interessant vind, zijn de stukken over haar reizen als vrouw alleen. Dat is gewoon anders. Ik ben zelf een aantal keer kort alleen op reis geweest en dat is me supergoed bevallen. Maar; ik heb toen wel steeds opgelet dat ik gevaarlijke situaties uit de weg ging. Als ik met vriend op reis ben, dan denk ik daar lang niet zo bewust over na.

Aanbevolen artikelen:

Mandatory books for digital nomads – eigenlijk gaat dit niet eens zozeer over digital nomads, maar over de vrijheid die je in je eigen leven kunt creëren, als je je niet belemmerd voelt door de structuren die de maatschappij al oplegt. Neem bijvoorbeeld Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki (hier gratis als PDF te downloaden) of Een werkweek van 4 uur van Tim Ferris.

Zo’n beetje alles over de VanConversion – ik vind haar camper er écht heel leuk uitzien en zelfs als je er niet fulltime in wilt wonen, kun je hier leuke tips opdoen voor een eigen campertje

Kortom; Backpacking Like A Boss is interessant voor iedereen die ook wel eens de behoefte voelt om uit het stramien te springen. Voor iedereen die zijn of haar leven op een andere manier invulling wil geven. En: die verder kijkt dan bezwaren, maar op zoek gaat naar praktische oplossingen.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Er staan heel veel goede tips in de gids, die ook voor een blogger goed te gebruiken! En wat leuk om te zien dat een Nederlandse deze stap heeft gewaagd!

 2. Even een reactie op je vraag: “hoe bereik ik meer mensen”…..

  Het is interessant om de verandering van je blog te volgen: van een dagboekachtig ding tot “de gids voor geluk, vrijheid en rijkdom”. Het is duidelijk dat je ervoor kiest om te proberen uit je blog een inkomen te halen. Prima natuurlijk (ook al maak ik een andere keuze, dan wil dat niet zeggen dat ik vind dat iedereen dat moet doen…).

  Ik kom weleens voorbij blogs die claimen mensen te willen helpen geld te besparen. Dat doen ze door tips die gemakkelijk bij elkaar te googlen zijn, te herkauwen. Ook zie ik weleens dat bloggers proberen om mensen deze bespaartips te verkopen, ofwel: ze helpen mensen spaarzaam te zijn door ze geld te vragen voor tips die je zelf ook wel gratis kunt googlen…. Daar haak ik erg op af, sterker nog, ik vind het eigenlijk volksverlakkerij.

  “Kijk ik was weer es aan het zoeken op google/pinterest en toen zag ik deze tip over hoe je een dubbeltje per maand kunt besparen door een ander wasprogramma te kiezen. Ik doe het zelf ook. Wil je meer van dit soort tips? Betaal mij dan tien euro per maand!”

  Gelukkig heb jij die neiging niet en ook kom ik amper (of geen?) blogartikelen van je tegen die overduidelijk gesponsord zijn…..

  Zo lang je dat blijft doen, dus blijft kiezen voor je eigen invalshoeken en dus originaliteit, blijf ik je volgen en zou ik anderen adviseren hetzelfde te doen. Ik ben ook erg benieuwd naar je verdere stappen naar meer passief inkomen omdat jij en ik wat dat betreft erg gelijk-op lopen en ook nog eens allebei ZZP-er en vrouw zijn.

  Wat betreft groot lezerspubliek heb ik het idee dat vooral mensen die érg origineel zijn, zoals projectlonica of de Sabrina uit je blog, een grote kans hebben dit te bereiken.

  Misschien ikzelf ook wel, ooit, wanneer ik een jaar met mijn dochter door de wereld ga reizen in een krakkemikkige camper. Als dat er ooit van komt… 🙂

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie! Zo’n trip met de camper zou ik inderdaad wel volgen 😉 En het lijkt me inderdaad sowieso leuk om zelf ook een keer zoiets bijzonders te doen, hoewel ik mezelf dan eerder zelf zo’n tiny office zie bouwen ofzo. Someday… 😉 Ik was overigens toevallig net een stuk aan het schrijven over geld verdienen met je blog en hoe gevoelig dat soms kan liggen, dus wel grappig dat je dat hier net noemt. Soms heb ik het idee dat het heel goed werkt, en dan zou ik best willen dat ik daar wat meer ruthless in kon zijn, maar dat ligt niet echt in mijn aard. Ik kan niet iets verkopen waar ik niet in geloof. Maar: ik realiseer me wel steeds meer dat het gewoon ook nergens op slaat om voor mezelf onderscheid te blijven maken tussen werken en bloggen; ik ben tekstschrijver en doe letterlijk voor sommige klanten exact hetzelfde als voor m’n eigen blog (minus het persoonlijke aspect dan). Door het los te blijven zien, doe ik mezelf tekort. Niet eens speciaal in de financiële zin, maar vooral ook in het stukje vrijheid. Maar goed, daarover later dus meer 😉

   In ieder geval verdien ik wel geld met m’n blog, maar ik kies wel alleen voor samenwerkingen die ik ook echt wat toe vind voegen. Daardoor kan ik er eerlijk over zijn en ik denk dat dat ook bijdraagt aan dat het allemaal geen uitgesproken gesponsord karakter heeft. Daarnaast spreid ik mijn mogelijkheden een beetje, waardoor ik ook niet ergens ‘ja’ tegen moet zeggen, terwijl ik dat eigenlijk niet wil doen. Daarover later óók meer 😉

   1. Ik ben benieuwd naar dat je keuzes en je blogs daarover… Ik snap goed dat je als tekstschrijver kiest voor meer integratie tussen bloggen en “werken voor geld”…

    Overigens vraag ik me altijd af hoe goed het nou écht werkt…. de bloggers die voor een echt commercieel sausje kiezen die zijn daar niet zo duidelijk over, he? Ik zie in ieder geval vaak maar bar weinig interactie: soms maar één of twee reacties per blogartikel terwijl ze dan dus duizenden volgers hebben……. …. … ….

    1. Ik zal proberen daar dan binnenkort een keertje duidelijk over te zijn, zijn er nog specifieke dingen die jij als lezer dan graag zou willen weten? Kan ik daar rekening mee houden 😉 In ieder geval denk ik dat met het laatste een aantal dingen meespelen. Bij veel sponsored posts wil de ‘sponsor’ een hele dikke vinger in de pap hebben. Dat gaat ten koste van de (veelzijdigheid van) de inhoud. Hierdoor spreekt de inhoud automatisch een kleinere groep aan en voelen mensen zich niet geroepen om te reageren. Niet leuk voor de blogger, niet leuk voor de lezers en niet leuk voor de adverteerder. Die laatste krijgt echter nog wel zijn views en zijn pluspunten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Zelf probeer ik dat soort sponsors dus te vermijden en kies ik veel liever voor projecten waarbij ik dingen van meerdere kanten kan belichten. Dan doe ik eigenlijk iets zoals ik het normaal ook zou doen, met het verschil dat ik er in dat geval voor betaald krijgt. Maar de informatie die ik geef wordt daar niet anders van. Dit is overigens ook wel een les geweest die ik weer heb getrokken uit minder prettige samenwerkingen uit het verleden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.