5 goedkope én lekkere maaltijden

5 lekkere budgetrecepten

Dat ik het deze maand wat rustiger aan wil doen met de boodschappen, wil natuurlijk niet zeggen dat er de hele maand macaroni met ketchup op het menu staat. Om eerlijk te zijn heb ik dat zelfs in mijn studententijd nooit gegeten 😉 Als het namelijk niet hoeft, dan eet ik gewoon liever lekker. En dat kan prima, zelfs als je niet teveel uit wilt geven. Hierbij deel ik 5 goedkope én lekkere maaltijden, die je al voor een paar euro op tafel kunt hebben!

Door ze even als Pin in te sluiten, kunnen de Pinterest-gebruikers onder ons ze meteen op hun digitale bord zetten – of nog makkelijker; gebruik hiervoor het mooie pinplaatje onderaan! Ik kon niet overal de originele pin van vinden, maar in de titel staat in ieder geval van wie het recept – als het goed is – afkomstig is. Ere wie ere toekomt!

1. Gele curry van Simone

Deze gele curry komt oorspronkelijk uit een budgetkookboek van Jamie Oliver, dus dan weet je dat het over het algemeen smakelijk is. Simone heeft het recept aangepast naar een echte budgetversie, waarvoor je met z’n tweetjes per avond slechts € 2,42 kwijt bent. Je kunt hier ook heel gemakkelijk een vegetarische curry van maken, waardoor hij nóg voordeliger is.

2. De preipasta van AH

Nou ja, niet speciaal van de appie natuurlijk, dat zou weer zonde zijn van het budget. Ik zag in ieder geval dat de Lidl weer prei had voor letterlijk een paar duppies, dus ook dit kun je heel voordelig op tafel zetten. Tip: koop zo’n dikke plak ham en snijd zelf blokjes (of doe het wederom vegetarisch).

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

3. Bietenstamppot van de vegetarische slager

Ik beken: het duurde even voor ik een smakelijke foto hiervan kon vinden, maar het is écht heel lekker! Zelf maak ik overigens meestal nog een eenvoudigere versie, gewoon met bietjes, aardappels, een klontje boter, wat melk en een flinke schep mosterd. Vooral dat laatste zorgt net voor een lekkere verrassing. Vriend vindt spekjes erbij nog lekker, dus die bak ik dan apart. Van een pan kun je zo (met z’n tweetjes) twee tot drie keer eten. De bietjes koop ik altijd gewoon bij de Lidl, maar ik heb ze momenteel ook in de tuin staan. Een aanrader, want die doen het altijd goed!

 

4. Witlof van Appie

Ook de witlof is momenteel behoorlijk goedkoop. Voor net iets meer dan een euro heb je een kilo. Voor dit recept heb je maar zes stronkjes nodig en minder kan natuurlijk ook, als je het gewoon voor één avond wilt maken.

 

5. Pompoenstoof van Brenda

Ook de pompoen vind je nu regelmatig in de aanbieding. En als je aan het einde van de week nog wat restjes groenten over hebt, dan kun je die in combinatie met een pompoen gebruiken voor een heerlijke pompoenstoof. Pompoen dient vaak als vleesvervanger, dus dat hoef je er in principe dan niet meer bij te doen.

Zeg nu zelf: deze gerechten kun je toch zelfs eventuele gasten voorzetten? Hier gaan we ze in ieder geval uitproberen, ik heb er nu al zin in! Nu heeft de maand natuurlijk veel meer dan 5 (of 10, als je alles twee keer eet) dagen, dus ik ben wel even benieuwd: wat zijn jouw favoriete recepten voor goedkope én lekkere maaltijden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

30 Comments
  1. Ik kende het eigenlijk eerst helemaal niet, tot m’n vader het me een paar keer voorzette. Zó lekker en ook nog eens heel makkelijk. Wat ik trouwens bij dat soort stamppotten ook altijd wel heel lekker vind, is er wat blokjes kaas (gewoon zelf gesneden, van een halve centimeter bij een halve centimeter ofzo) doorheen. Heerlijk!

 1. Ik ben dol op knolselderij, vooral omdat je er alles mee kunt maken en het lekker maar spotgoedkoop is. Wij eten vaak kerrierijst met knolselderij en appel. Je kunt dat uitbreiden met vlees.
  Wat ook heerlijk is: een ovenschotel van gebakken knolselderij met kaneel, saffraan en gember, knoflook. Gehakt erbij. In ovenschaal. Aardappelpuree erover, bestrooien net amandelsnippers en dan 20 minuten in oven.
  Knolselderijmosterdsoep is ook een aanrader
  En Knolselderijrisotto. Evt. met spekjes maar die eet ik niet. Ik doe er zelf wat walnoten door.

   1. Ja dat is veel gedoe ;-). Ik snijd hem altijd doormidden en dan met de platte kant op de plank leggen. Dan met het mes de schil eraf halen. Zo houd ik de meeste grip en word het nog hanteerbaar.

    1. Knolselderij in plakken snijden, plakken schillen. Makkelijker kan het niet. Werkt ook met koolraap, ook zo’n gezonde goedkope wintergroente.

 2. Zal ik dat de volgende keer doen! Ik vind Pinterest zelf wel heel handig, maar dat hoeft dan idd natuurlijk niet voor iedereen te gelden! Ik kan trouwens natuurlijk wel even de rechtstreekse linkjes naar de recepten toevoegen, dan heb je niets met Pinterest te maken. Zal ik straks even naar kijken!

 3. Overschotel van aardappelen (onder en boven) en prei (tussen), met een laagje ertussen van tomatenpuree of -ketchup met chili, nootmuskaat en beetje geraspte kaas. Geraspte kaas bovenop en in de oven even goed heet laat worden en kaas laten smelten. Of, zoals ik het eigenlijk geleerd heb als student: op een sudderplaatje heet laten worden. Geen oven nodig, ook geschikt voor de camping. Voor de vleeseters kan er iets van een worstje bij of zo, maar wij eten het als vegetarisch hoofdgerecht. Mjum!

   1. Ik denk dat het inderdaad meer qua structuur is, klinkt lekker! De meeste vega’s vervangen het vlees niet perse door een ander product puur voor de eiwitten. Als je gewoon genoeg eet op een dag (binnen krijgen wat je verbrandt) dan krijg je al genoeg aminozuren binnen die je nodig hebt die je lichaam nodig heeft en dus de eiwitten. Geen zorgen dus om eiwitten! Lees hier bv van vegan sporter: http://squatcilla.nl/dit-is-waarom-een-vegan-zich-geen-zorgen-hoeft-te-maken-om-eiwitten/

 4. Spinazieschotel: kook 2 eieren per persoon. Laat 200-250 gram diepvriesspinazie per persoon ontdooien. Maak aardappelpuree voor het benodigd aantal personen (goed op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat (en wij doen er ook een beetje knoflook in)). Spinazie in ovenschaal, eieren er in drukken, aardappelpuree erover en dan bestrooien met paneermeel. Kleine klontjes boter erover verdelen en dan 20 minuten in de oven op 180 graden……. kost weinig, is favoriet bij mijn kinderen.

 5. Ik maak winters ook graag zuurkoolschotel.
  Schaal invetten, zuurkool (0,35 cent) vocht uit pakje laten lopen, relatief droge zuurkool in de schaal, rozijntjes erop, dat aardappelpuree. Kan uit pakje, maar ik maak dat altijd zelf. Rookworst in plakjes snijden en erop erin drukken, wat je leuk vind. Wat klontjes boter erop en geraspte kaas….15 min in een hete oven, tot de kaas beetje bruin is… je kan heel goed de kontjes van de kaas gebruiken.
  Overgebleven kaas rasp ik altijd en vries het in. Kan prima!
  Lekker budget en heerlijk met de koude dagen! Kan evt ook vega, met appel i.p.v. rookworst.

 6. Ik stel voor simpelweg witlof klaar te maken. Bij mij verdwijnen de zes stronkjes voor je het denkt. Komt je toch goedkoop uit, zelfs als meerdere mondjes bij komen eten.

 7. ga hier ook een paar recepten uitproberen ,wel aangepast naar eigen smaak,goedkoop kook ik zo wie zo meestal dat krijg je als je moestuin bomvol staat met van alles,dat zorgt voor een luxe probleem,wat eten we het eerst en wat maakt ik ervan,heb meestal voor een maand op papier wat we kunnen eten.dat wil niet zeggen dat ik me daar altijd aan hou,het is meer een richtlijn voor wat kan,maar kijk altijd wat het eerst verwerkt zal worden,het mooie is dat van 1 soort groenten je veel verschillende dingen kunt maken zeker als je veel keuze hebt en kan combineren met zowel groenten als mede kruiden en specerijen en fruit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.