Geboortehoroscoop: onzin of niet?

Geboortehoroscoop: onzin of niet?

Af en toe lees kom ik in een tijdschrift of krant wel eens een horoscoop tegen. Dan kijk ik altijd mooi even bij ‘mijne’. Als het leuk is, dan lach ik er eventjes om en als het slecht nieuws is, dan doe ik het af als onzin. Om eerlijk te zijn kan ik me ook niet echt herinneren dat er ooit speciaal iets fout is gegaan nadat het in mijn horoscoop stond. Of ik heb het gewoon niet opgeslagen. Meestal zijn dat soort dingen ook zó algemeen, dat iedereen er wel iets in herkent. Tenminste, dat is dan mijn idee. Daarom was het echt wel even bijzonder dat ik tijdens het opruimen van de zolder een geboortehoroscoop van mezelf tegenkwam!

En niet zomaar eentje, maar een exemplaar waarvan ik helemaal niet wist dat het bestond. Blijkbaar heeft iemand binnen de week na mijn geboorte mijn horoscoop ‘getrokken’, zoals dat dan heet. Echt met complete kaart, allerlei vreemde tekentjes, tijdstippen en plekken, precies zoals je op het plaatje bij dit blog ziet.

Die kriebels kon ik niet zoveel mee, ik zit daar immers niet in. Het zag er wel grappig uit, maar ik  kan dat natuurlijk niet lezen. Naast die kriebels zaten er echter ook twee volledig handgeschreven pagina’s bij en daar moet ik even voor knipperen. Daar klopte echt ontzettend veel van! Degene die die horoscoop gemaakt heeft, kende (een van mijn) mijn ouders wel, maar van een afstandje (collega volgens mij). Mij natuurlijk niet, want ik was er pas net. Ik wist niet eens dat er eentje gemaakt was en kwam hem nu bij toeval (bijna 33 jaar later) tegen. Echt bizar!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wat is een geboortehoroscoop eigenlijk?

Naar aanleiding van deze vondst deed ik even een kort onderzoekje op internet en wat blijkt: een geboortehoroscoop zou een indicatie geven van je karakter.

Je kunt ze ook na die tijd nog maken (ik vond bijvoorbeeld een linkje waarmee je er op basis van bepaalde informatie over je geboortetijd en plek eentje kunt maken), maar het is natuurlijk wel bijzonder als dit vrijwel meteen na de geboorte gebeurt. Overigens kon ik de mijne daar niet mee checken, want mijn geboorteplek werd niet herkend.

Ik weet nu ook niet zo goed wat ik ervan moet denken; is dat ook algemeen, en zullen veel mensen zich in dat soort beschrijvingen herkennen (die in sommige gevallen op mij best heel specifiek overkwamen, maar dat kan natuurlijk zijn omdat ik het herkende)? Of kan zoiets echt?

Wat vind jij van horoscopen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik heb er ook een (zelfgetrokken) horoscoop kaart gemaakt. Scary hoe mijn karakter precies werd omschreven. Die van de kranten zijn idd meer voor vermaak. Ze zijn zo algemeen.

  2. Ik geloof niet in horoscopen, maar als ik dingen over mijn sterrenbeeld lees klopt dat heel vaak. Hoewel iedereen me voor gek verklaart, denk ik wel dat er een kern van waarheid in zit. Het fascineert me in ieder geval wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.