Nieuwe (en eerste!) serie: wil jij meedoen?

Geld en Relaties Deel je Verhaal

Al een tijdje wil ik graag een leuke serie op mijn blog doen. Ik ben bijvoorbeeld zelf wel dol op verhalen over aflossen en schulden, maar wil dan ook niet in iemand anders vaarwater zitten of iemand ‘na-apen’. Toen ik gisteren in de auto zat, had ik ineens een idee:

een serie over Geld & Relaties

Een poosje terug schreef ik namelijk een blog over hoe je kunt sparen als je partner een spender is en daarna volgde er nog eentje over wie jij hebt aangewezen als je erfgenaam. Ik vond het ontzettend interessant om te lezen hoe andere mensen hierover denken en hoe bepaalde situaties ervoor hebben gezorgd dat je op een bepaalde manier handelt of dingen ziet.

Zo heb je bijvoorbeeld mensen die al hun hele leven samen zijn en gewoon houden van ‘de grote pot’, terwijl anderen door bijvoorbeeld een scheiding of een andere ervaring hebben besloten om de boel juist apart te houden of financieel gezien eerst voor zichzelf te zorgen.

Soms maak je daar bewuste keuzes in, soms sta je er helemaal niet bij stil en maak je op die manier en onbewuste keuze.

Wat mij nu ontzettend leuk lijkt, is een serie maken over dit onderwerp. En daar heb ik jullie hulp natuurlijk bij nodig! Wil jij meewerken aan deze serie?

Dat kan! Speciaal hiervoor heb ik een Google-formulier aangemaakt. Je kunt dan alle vragen beantwoorden wanneer het jou uitkomt. En: als je wilt helemaal anoniem. Je vindt het formulier hier: Vragenlijst Geld en Relaties

Overigens mag je het onderwerp heel breed zien; het gaat dus niet alleen over geld en (huidige liefdes-)relaties, maar ook hoe je dat bijvoorbeeld ziet met vrienden/familie. Het lijkt me juist mooi om veel verschillende kanten te kunnen belichten, dus alle bijdragen zijn van harte welkom.

Wil jij me helpen bij het maken van mijn eerste serie? Ik hoop van je te horen!

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
  1. Zeker een goed idee! Daar valt volgens mij best veel over te zeggen en mensen regelen dat ook heel verschillend.

    Wat ik bij deze rubrieken merk is dat er wel altijd mensen meewerken die bewust met hun persoonlijke financiën omgaan. Dat zijn immers de mensen die dit soort blogs lezen en kennen. Zou leuk zijn als je ook mensen kunt vinden die buiten deze categorie vallen.

    1. Klopt! Het is echt iets waarvan ik merk dat mensen het vaak doen zoals hen geleerd is/zoals ze gezien hebben, maar er kan soms ook een enorme omslag in zijn. Ik heb deze post ook op Facebook gedeeld, daar zijn misschien ook mensen die iets minder PF-gericht zijn en hun verhaal kunnen delen. Je kunt toch vaak ook weer veel leren van andere perspectieven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.