Time management tip: NET (No Extra Time)

time management tip no extra time

Tijd voor een handige time management tip: no extra time. Deze methode kwam ik tegen bij Tony Robbins en heeft me tot nu toe al behoorlijk wat opgeleverd. Want hoe vaak komt het niet voor dat het to do-lijstje overloopt met dingen waar je gewoonweg niet aan toekomt?

De time management tip die ik tegenwoordig vaak gebruik

De laatste tijd luister ik in de auto regelmatig naar audioboeken. Zo kan ik mijn tijd in de auto ook nuttig gebruiken, zeker op langere ritten. Voor een ritje naar de supermarkt kan ik ook best een muziekje aanzetten, maar als ik echt een of twee uur moet rijden, dan vind ik het ook wel lekker om wat op te steken.

Ik noem het efficiënt of handig, maar Tony Robbins noemt het NET: No Extra Time. Een superhandige time management tip.

No Extra Time?

Het idee van No Extra Time is dat je iets doet wat je wat oplevert, maar wat je geen extra tijd kost. Het beluisteren van audioboeken terwijl je auto rijdt, het huishouden doet of fietst is een voorbeeld daarvan, maar er zijn natuurlijk meer momenten waarop je NET – of No Extra Time – kunt toepassen. Op grote en op kleine schaal.

Zo kun je bijvoorbeeld een cursus volgen als je onderweg bent (denk aan een talencursus). Je kunt ergens in investeren, zodat je geld werkt terwijl jij wat anders doet. Of je kunt een leave-on masker op je gezicht doen en het lekker in laten trekken wanneer je slaapt. Je kunt je auto extra ver ergens vandaan zetten, zodat je vast een beetje sport terwijl je naar je bestemming toe loopt (oké, dat kost wel extra tijd). Of wat dacht je van je telefoontjes plegen als je onderweg bent of je groenten snijden terwijl je serie kijkt?

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Ik vind het wel wat!

Als iemand met chronisch behoefte aan meer tijd, vind ik het wel wat; meer doen in minder tijd, om vervolgens héél veel tijd over te houden om niets te doen. Zoals je ziet heb ik zelf al een paar dingen bedacht, maar wat doe jij om wat slimmer met je tijd om te gaan? Heb jij misschien nog een geniale time management tip?

Overigens is het natuurlijk wél belangrijk om te kijken of je efficiëntie niet ten koste gaat van je aandacht voor dingen. Niet alles leent zich om te combineren met andere taken!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
   1. Volgens mij is ‘meal preppen’ gewoon koken of vooruit koken. Hebben jullie nou zo’n hekel aan je eigen taal. ??

    1. Ja, dat is ook zo! Meal Preppen klinkt natuurlijk wel interessanter! Ik associeer meal prepping altijd een beetje met alles goed op orde hebben en een hele reeks gezonde maaltijden klaar hebben, liefst voor lunch en avondeten. Maar als ik mijn overgebleven macaroni in drie doosjes in de vriezer stop, ben ik in feite natuurlijk ook vast aan het meal preppen 😉

 1. Het gaat toch om LEKKER LEVEN MET MINDER? Minder te doen hoort daar voor mij ook bij. Heerlijk in de hangmat. Zonder dat je die tijd nuttig moet besteden. Heerlijk!

  Een heel andere vraag: heb je besloten om een verdienmodel van je blog te maken? Ik voel een andere sfeer in je blogs dan op je oude url? En een nieuwsbrief, nu? Is je blog overgenomen door “meer geld minder stress”? 🙂

  1. Haha, dat zeg ik toch: mooi wat dingen efficiënt doen, zodat ik heel veel tijd overhoud om niets te doen 😉 Als ik mocht kiezen, dan zou ik het liefst elke dag een uur of vier knallen en daarna gewoon alleen nog maar dingen doen waar ik zin in had. En dat zal dan eerder in de categorie ‘hangmat’ zijn dan in de categorie ‘productief’.

   En nee, m’n blog is niet overgenomen :’) ‘Nieuwsbrief’ is misschien het verkeerde woord; ik bedoel die melding dat er een nieuwe blogpost klaarstaat. Die had ik op Blogger ook al, ik heb alleen net pas dat bestand overgezet op WordPress (en zoals je kunt lezen: dat ging niet helemaal vlekkeloos).

   Qua advertenties enzo is het ook nog hetzelfde, maar: ik zou van LekkerLevenMetMinder.nl wel heel graag nog meer een soort ‘community’ maken. Daarom probeer ik wel iets meer een combinatie te vinden tussen persoonlijk en ‘evergreen content’. Dat is even zoeken, zeker nu ik qua hypotheek niet zoveel meer heb om over te schrijven. Misschien merk je dat?

   1. Ja het is inderdaad wel te merken. Het voelt allemaal wat minder persoonlijk aan.

    Advertenties vallen me ook meer op. Maar als jij zegt dat dat op je vorige blog ook al zo was,,,, jij weet het het beste! Misschien dat ze anders geplaatst zijn of meer ruimte innemen?

    Groetjes….

    1. Op de vorige stonden er misschien nog wel meer, maar toen zaten ze in de frames. Ik heb ze nu iets verspreid, zodat de pagina’s wat sneller laden, met name de homepage. En het is voor mij ook wat zoeken, merk ik. Ik begon natuurlijk ooit vanuit een soort noodzaak en in de afgelopen paar jaar is er zó ontzettend veel veranderd, dat ik het soms ook best lastig vind om het voor mezelf leuk te houden (ik vind het uitbouwen van zo’n blog echt een uitdaging die ik een paar jaar terug écht niet aan durfde te gaan. Ik overweeg zelfs om uit de anonimiteit te stappen – had je een paar jaar terug dus écht niet mee aan hoeven te komen bij me) en steeds verder te ontwikkelen, zonder dat – en dat is een valkuil waar ik me wel bewust van ben – het minder persoonlijk wordt. Want juist dat persoonlijke is voor mij mooi (ik heb echt al zó veel geleerd en genoten van reacties van mensen), maar dat is denk ik voor een grote groep mensen ook het leukst om te lezen.

     1. Dat snap ik helemaal! Dat soort blogs zijn ideaal om nieuwe mensen aan te trekken, die op een andere manier misschien niet zo snel bij mij terecht zouden zijn gekomen. Maar als je juist meer leest om het persoonlijke, dan voegen die weer niet zo heel veel toe aan ‘het verhaal’, tenzij je dat onderwerp nét iets is waar je zelf ook mee bezig bent. Zo blijft het zoeken, maar dit soort feedback helpt wel om me er bewuster van te zijn, dus dank daarvoor!

 2. Ik denk juist dat het beter is om niet teveel dingen tegelijk te doen maar je aandacht te houden bij 1 ding. Bellen en rijden, zelfs handsfree, zorgt dat je meer afgeleid ben en zorgt dus ook voor meer ongelukken. Groente snijden terwijl je een serie kijkt kan ook zorgen voor meer ongelukken….
  Nee, ik ben geen voorstander, we leven toch al zo gehaast en moeten al zoveel van onszelf zonder dat we ook nog eens dingen tegelijk moeten doen. Waarom zou je ook, geeft het nou echt zoveel tijdwinst, of doen we veel dingen dan maar half zodat ze meer tijd kosten of over moeten?

  1. Hier vind ik ook wel iets voor te zeggen. Die audioboeken vind ik heel fijn, omdat ze me scherper maken. Maar je moet inderdaad wel kijken naar wat het oplevert; doe je twee dingen tegelijkertijd half, of levert het je echt tijdwinst op? Ik probeer bijvoorbeeld met werk al een stuk minder te multitasken, omdat ik dan merk dat ik sneller met één taak klaar ben. Dat voelt fijner en is dus blijkbaar ook beter voor het resultaat.

 3. Bellen in de auto, zeker niet! Ook niet handsfree, is bij ons uit veiligheidsoverwegingen inmiddels ook verboden bij de salesmensen. Zij moeten ook gewoon stil gaan staan als ze willen bellen. Er gebeuren te veel ongelukken mee. Een geode ontwikkeling dat veiligheid van het personeel voor de winst gaat.

  1. Ja, daar heb je ook wel een goed punt. Zeker als je gesprekken voert waarbij je echt je hoofd erbij moet houden of dingen op moet schrijven. Dat laatste kan ik sowieso al niet achter het stuur, dus dat doe ik dan ook maar niet. En veilig is dat ook niet bepaald, ook niet als je het wel denkt te kunnen…

 4. Ook ik ben helemaal gestopt met multitasken, omdat ik volledige aandacht wi hebben voor en geven aan hetgeen waarmee ik bezig ben. Podcasts beluister ik in de trein, die hoef ik niet te besturen, dus dat kan… ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.