‘Went het al een beetje, plassen in een kannetje?’

Je begrijpt: dit was précies de headline waar ik op zat te wachten toen ik ’s morgens, net na het wakker worden, mijn mail opende. Eigen schuld natuurlijk, want iedereen weet dat het niet verstandig is om je mail meteen al te openen. Dan begin je je dag met dingen die andere mensen van je willen, in plaats van je eigen plan te maken én uit te voeren. Voor snel afgeleide mensen als ik, is dat niet ideaal.

Betere ochtendroutine

Daarom probeer ik het tegenwoordig wat beter aan te pakken. Het liefst houd ik de telefoon tot een uur of 11, 12 (mijn eerste energiedip) uit de buurt. Dan kijk ik geen mail, beantwoord ik geen appjes en zie ik geen meldingen.

Helemaal foolproof is deze methode overigens niet, want ik kan appjes en bepaalde alerts natuurlijk ook gewoon op de computer zien. Die helemaal uitzetten werkt weer niet, want dan kan ik zelf de helft van mijn werk niet doen.

Dat weet ik uit ervaring, omdat ik laatst al een keer mijn Self Control-programma per ongeluk voor 18 uur activeerde. Toen bleek dat ik veel meer had gedeactiveerd dan alleen de social media.

Hoe zit het met dat kannetje?

Als je het tot hier hebt volgehouden, dan ben je misschien wel héél benieuwd naar dat plassen in een kannetje. Nou, dat zit zo: wij krijgen gezinsuitbreiding. Geen kat, geen cavia, geen extra spaarrekening (wel trouwens, eindelijk een legitieme reden om zo’n Zilvervlootrekening te regelen), maar een heuse baby. Een echte. Als het goed is. Want in de afgelopen periode kon je natuurlijk niet om de haverklap echo’s gaan maken om af en toe even in te checken.

En dan kun je er in die eerste weken dus voor kiezen om in een kannetje te plassen, zodat al die zwangerschapshormonen in je urine kunnen worden gebruikt om medicijnen te maken voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen.

Ik zag daar eigenlijk wel een win-win in: iets goeds voor een ander doen én wat minder vaak naar beneden lopen voor het toilet, omdat zo’n kannetje vullen in de badkamer boven ook wel kan 😉

Gisteren zijn mijn laatste kannetjes overigens opgehaald, dus vanaf nu moet ik wel gewoon weer naar beneden lopen.

Gelukkig heb ik daar weer wat meer energie voor; dat was de afgelopen tijd net even wat minder. Vandaar ook dat er wat minder blogjes, filmpjes en podcasts. verschenen. Sorry daarvoor.

Overigens geef ik inmiddels wél regelmatig een gratis webinar over money blocks, ook heel interessant!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Stop ik dan met schrijven over geld?

Ja. Helemaal. Ik ga vanaf nu alleen nog over luiers schrijven. En over poep. En over poepluiers.

Nee hoor, grapje.

Er zal voor ons straks vast een hoop gaan veranderen, maar ik geloof niet dat ik luiers ooit interessanter ga vinden dan geld of money mindset 😉

Dus LekkerLevenMetMinder.nl blijft gewoon zoals het is (hoewel het natuurlijk zou kunnen dat ik straks ook wat over veranderende geldzaken schrijf), en de Money Mind Academy gaat ook gewoon lekker op dezelfde manier door.

Sterker nog: ik vermoed dat ik de komende tijd juist nog véél meer bezig ga zijn met extra inkomstenbronnen, slimmer in plaats van harder/meer werken, automatiseren en passief inkomen. Want als een kind tot zijn/haar 18e écht meer kost dan een ton, dan moet dat natuurlijk wel ergens vandaan komen 😉

Dus mochten jullie het leuk vinden om daar meer over te lezen; let me know, dan deel ik daar eens wat vaker iets over.

(En nu ga ik héél snel m’n best doen om me weer te focussen op het puntje van de planning waar ik eigenlijk mee bezig was, voor ik me hierdoor af liet leiden…)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

61 Comments
 1. Wat ontzettend mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd!
  Voor mij heeft de komst van kids de FIRE mentaliteit alleen nog maar méér versterkt.

  En die blauwe (als ze dat nog steeds zijn?) kannetjes is inderdaad een kleine moeite die veel voor een ander kan betekenen. Ik heb het zelf ook gedaan.

 2. Ja!!! Wat leuk! Gefeliciteerd!
  Bij mij waren de kannetjes eerst groen, alleen bij mijn laatste waren ze blauw en die word bijna 10
  Ik zag op mijn eigen blog je bericht in de zijbalk en ik wist gelijk wat je bedoelde met dat kannetje 😉

  En ja, kinderen kosten (veel) geld, maar de levensvreugde in ons gezin is onbetaalbaar 🙂

  1. Ik weet niet of ik de kannetjes ga bewaren (ik mis ze nu ook niet echt en mèn, wat heb je een spul nodig – ik ben nog wel even bezig met kasten leegruimen om ruimte te maken), maar dat superzachte badcapeje vind ik nu al geweldig! (Mochten de mensen van MvM dit lezen: het lijkt me een heel goed idee om een bijpassende versie voor moeders te maken. Daar maak je vast vrienden mee!)

 3. Van harte gefeliciteerd!
  En dank voor het opsparen van je urine, niet alleen stellen die zwanger willen worden help je ermee. Ook vrouwen die het hormoon zelf te weinig aanmaken kunnen het slikken/innemen, waardoor de kans verkleint dat ze vroegtijdig bevallen.

  Ik moet meteen aan wasbare luiers denken door je levensstijl én door je poepplaatje 🙂
  Nappy’s.nl is een goede website met veel opties, info én consulenten die je meer kunnen vertellen.

  1. Bedankt, ook voor de tip 😉 En fijn om te weten dat het die vrouwen ook helpt! Je moet net even weten dat het kan, maar ik vond het echt een kleine moeite voor wat er voor anderen misschien wel tegenover staat. Scheelt natuurlijk ook dat ik kantoor aan huis heb, dan is het logistiek ook vrij eenvoudig.

 4. Gefeliciteerd Adine! Super leuk! Ik herkende de titel gelijk, want ik heb de mail kortgeleden zelf ook gehad :). Het is voor mij ook de eerste en ik hoop op af en toe een inspirerende blog over money mindset icm kids. Fijne zwangerschap!

 5. Overigens, even een aanvulling: in het verleden werd die urine die via Moeders voor moeders werd ingezameld ook gebruikt in de bioindustrie, om paarden in een staat van (schijn)zwangerschap te houden. IK vond dat akelig nieuws – maar ik weet niet of dat nog zo is?

  1. Hier is inderdaad veel over te doen geweest; dat ging om de Braziliaanse tak en daar is destijds (gelukkig!) wel ingegrepen. Nog los van dat het naar is dat het daarvoor wordt gebruikt, waren die moeders daar ook helemaal niet over geïnformeerd. Maar als het goed is (je bent er natuurlijk nooit helemaal bij) is dat nu niet meer aan de orde, en was het sowieso niet het geval in Nederland.

 6. Gefeliciteerd❣️ Enne.. als ieder kind een ton zou kosten had ik het niet gered?zoveel heb ik in al die jaren niet eens verdient. Het duurste is uiteindelijk de studie en het rijbewijs. Al mijn kids hadden katoenen luiers.. geld voor papier had ik er niet voor over… nieuwe kleding kreeg je alleen op de verjaardag. Elk kind mocht 1 club kiezen en verder deden we veel op de fiets, camping en water.

 7. Gefeliciteerd. Mooi dat je met die actie meedoet, ik zou meteen gaan verbouwen, of verhuizen.
  Succes met de nieuwe stap in je leven.

 8. Van harte gefeliciteerd. Toen ik de titel las wist ik al gelijk dat je het over “moeders voor moeders” had. Ik wens je een heel voorspoedige zwangerschap toe.

 9. Proficiat met de gezinsuitbreiding.
  Een baby kost echt geen ton trouwens. Verre van.
  Ik heb 3 kids, 11 6 en 4 jaar oud. De oudste werd bedolven onder speelgoed en rommel (zo noem ik al die zogenaamde noodzakelijke babyspullen). Het 2e kind heeft amper een park/een/babybox gezien en mijn jongste heeft amper babyspeelgoed gehad. Met elk kind heb ik mijn spullen verminderd omdat ze toch overbodig waren.
  Een doek in de sofa werkt net zo netjes als een dure luiertafel. Een volledige babykamer? Absoluut weggegooid geld naar mijn ervaring (wat niet betekent dat ik mensen oordeel als ze wel daarin willen investeren). Mijn beste investering in mijn kinderen is co-sleeping en room sharing.
  Een buggy heb ik ook nog amper gebruikt, ik hou van draagdoeken. En luiers kan je ook op Marktplaats vinden, als je geluk hebt zelfs amper gebruikt. Vanaf 60°C gaan de bacteriën dood. Of je gaat nog een stapje verder, en start al snel of meteen met baby potty training (is mij trouwens nooit gelukt maar ik ken wel mama’s die succes hadden en zindelijke baby’s)

  Je vindt op internet ook wel info over minimalistische baby’s, al gaan sommige wat ver in hun gedachtengoed.

  The ParentingJunkie kan ik alvast aanraden.

  Succes ermee. Geniet van de zwangerschap. Daarna is het hard werken en weinig slapen??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.