Tijd voor een beetje overvloed

Tijd voor overvloed

Wie mij een beetje kent, weet dat ik me meestal niet waag aan (discussie)gevoelige onderwerpen. Praten over geld? Prima. Praten over politiek, religie en dat soort dingen? Thanks, but not thanks. Wat mij betreft mag iedereen dat lekker zelf weten. Het is niet dat ik dat soort onderwerpen mijd, maar ik zoek ze ook niet op. Dat ga ik vandaag ook niet doen. Maar ik heb wel gemerkt dat ik het allemaal behoorlijk ingewikkeld ga vinden. En dat het me niet direct gelukkig maakt, als ik er heel veel mee bezig ben. Dus… focus ergens anders op. Maar da’s vaak makkelijker gezegd dan gedaan 😉 Gelukkig kwam daar ineens een idee op…

Oneindige Overvloed

Vorig jaar hebben Het Rijke Wijf / Christel en ik de Oneindige Overvloed 8-daagse georganiseerd. Acht dagen die helemaal in het teken stonden van overvloed. Overvloed aantrekken, overvloed voelen, overvloed waarderen…

We waren heel duidelijk naar de deelnemers, over hoe belangrijk het is om de dingen die we in de achtdaagse leerden, ook echt toe te passen. Niet alleen in die acht dagen, maar ook daarna.

Nou ja, eerlijk reflectiemomentje: de beste stuurlui staan altijd aan wal. Hoewel bepaalde gewoontes hier echt ingeburgerd zijn, is het overvloedsgevoel soms toch ook redelijk ver te zoeken.

Niet omdat ik het slecht heb, maar omdat het zó gemakkelijk is om het gevoel te krijgen dat niets meer (makkelijk) kan of mag, waardoor je perspectief soms ook een beetje zwarter wordt.

Dus ik dacht…. wordt het niet weer eens tijd voor een nieuwe Oneindige Overvloed? Christel was het gelukkig met me eens, en we hebben besloten om hem ook weer open te stellen voor wie mee wil doen.

Dit jaar niet meer met gratis versie, maar wél met meer follow-up. Na die 8 dagen volgt namelijk nog een masterclass én we gaan voor alle deelnemers in 2022 ook nog 12 x een live masterclass geven. Om dus niet alleen te zeggen dat het belangrijk is om dit vol te blijven houden, maar dat ook wat meer te faciliteren. Helpt ons natuurlijk ook 😉

Wil je meer weten over het programma, de gekoppelde affiliate-mogelijkheid of je meteen aanmelden, dan kan dat hier. Leuk om je erbij te hebben!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Mijn doelen met Oneindige Overvloed

Nu doe ik zelf dingen het liefst spontaan, maar merk ik dat ik er meer uithaal als ik er een bewuste intentie op zet. Voor Oneindige Overvloed is die drieledig:

  1. ALLE ‘Overvloedstools’ consequent in gaan zetten (echt als gewoonte)
  2. Mezelf gaan trainen in onderscheid maken tussen kop-in-het-zand-steken en functioneel geïnformeerd zijn
  3. Ook de moeilijke stappen zetten die nodig zijn (dat betekent voor mij vooral echt keuzes gaan maken op basis van wat ik belangrijk vind en niet altijd de kool en de geit willen sparen. En dat kan al in zoiets simpels zijn als de zolder opruimen…)

Stiekem ben ik er al een beetje mee begonnen. De achtdaagse doe ik natuurlijk live mee, maar ik ben wel vast begonnen met één van mijn favoriete onderwerpen: ruimte maken voor overvloed. Niet altijd makkelijk, maar soms wel heel lekker. Vooral als je weer wat dingen verkoopt of weggeeft en je ineens weer een groot stuk vloer kunt zien 😉

Daarnaast ben ik begonnen met wat meer stiltemomentjes pakken. ’s Morgens wat lezen, ’s avonds schrijf ik nog steeds in de Mindgym Journal. Ik merk wel dat dat enorm helpt om in ieder geval al in de juiste stemming te komen. Niet aan één stuk door te jagen. Of gestrest te worden, omdat je nu eenmaal niet altijd maar aan één stuk door kúnt jagen met een jong kindje 😉

Ik heb er zin in!

Ik bemerk nu al meer ruimte, maar ik heb er echt zin in om er straks écht mee aan de slag te gaan. Dat sluit dan perfect aan op hoe ik mijn decembers het liefst zie: deadlinevrij en als maand om helemaal te gebruiken voor reflecteren en plannen maken. Tot vorig jaar lukte dat nooit vanwege mijn drukke schema. Vorig jaar lag ik in die maand opengesneden bij te komen.

En dit jaar… misschien gaat het er dit jaar éindelijk wel van komen. Heb ik dat ‘december vrij’ niet voor niets al jaren op m’n vision board staan 😉

Vind je ’t trouwens leuk om dit te volgen? Ik zal vast ook regelmatig even wat posten op het LLMM-instagram-account. Of je doet dus lekker mee, helemaal leuk.

Lukt het jou goed om een beetje bij jezelf te blijven in deze periode?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.