Ken jij de Lekker Leven Met Minder Podcast al?

lekker leven met minder podcast

Toen ik van de week even mijn eigen artikel over boodschappen in Duitsland doen opzocht, kwam ik op de zoekterm ‘lekker leven met minder podcast’. Want ik ben dus zo iemand die hiervoor Google gebruikt, in plaats van de zoekfunctie op de site 😉 Toen ik even verder klikte op dat ‘lekker leven met minder podcast’, kwam ik er tot mijn grote verbazing achter dat je dan helemaal niet in de buurt komt van mijn podcast. Dus leek het me handig om hier toch nog even wat aandacht aan te besteden. Want die is er wél.

Lekker Leven Met Minder Podcast = Money Mind Podcast

Nou ja… ik heb niet één specifieke podcast voor Lekker Leven Met Minder, maar wél een podcast voor zo’n beetje alles wat ik doe. De Money Mind Podcast. Daarin bespreek ik alles rondom Money, Mind & Business. Dat kan dus gaan van een aflevering over je spaarpercentage tot wat je Human Design met geld te maken heeft. Van een interview met een klant die financieel aan de grond kwam te zitten tot hoe je het beste kunt starten met beleggen.

De podcast is niet nieuw; ik ben er in 2019 al mee gestart en in 2020 is de podcast zelfs al eens genomineerd geweest voor een BNR Podcast Award.

In de eerste jaren nam ik af en toe een aflevering op. Soms een ingesproken blog, soms iets dat ‘gewoon’ op kwam. Ik voelde daar een enorme drempel bij; alsof elke aflevering de nieuwste geniale inzichten moest bevatten. Je snapt wel: dat motiveert niet echt. Dan wordt de druk zó hoog, dat je (althans, ik) dan maar niet meer begint.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Van 0 naar (bijna) 300

Eind 2021 maakte ik een andere keuze. Geïnspireerd door alles wat ik inmiddels had geleerd over Human Design, mijn eigen type en wat voor mij goed werkt, besloot ik dat podcasten voor mij een hele fijne manier is om laagdrempelig mijn ideeën en ervaringen naar buiten te brengen. En dat het, net als deze site ooit gestart is, een hele fijne stok achter de deur zou zijn.

In 2022 deed ik daarom mee met een podcastchallenge: elke dag een aflevering opnemen. Ik werd meteen getest, want die maand was net een paar dagen begonnen, toen mijn man in het ziekenhuis belandde. Dat gooit je schema wel even in de war.

Toch zette ik door en publiceerde ik in februari 2022 inderdaad op elke dag een nieuwe podcastaflevering. Zelfs in het weekend.

Toen was ik door die weerstand heen en voelde ik: ik mag gewoon delen wat ik te delen heb. Het ritme heb ik iets afgeschaald, naar alleen werkdagen, maar inmiddels tikken we bij de Money Mind / Lekker Leven Met Minder podcast dus bijna 300 afleveringen aan.

Daar ben ik best wel heel trots op, niet in de laatste plaats omdat ze inmiddels samen ook al bijna goed zijn voor 250.000 downloads.

Ook komen er steeds meer reacties en leuke reviews op. Wat ik vaak hoor is dat mensen het fijn vinden om ernaar te luisteren, er altijd wel weer iets uithalen en ze het gevoel krijgen alsof we gewoon lekker zitten te kletsen. Zo voelt het voor mij trouwens ook als ik ze opneem. Verwacht dus vooral geen gelikte podcasts waar alle ‘uh’s’ uitgeknipt zijn – ik kijk natuurlijk altijd naar wat jij eruit kunt halen, maar ik ga wel voor laagdrempeligheid.

Beluisteren Money Mind / Lekker Leven Met Minder Podcast

Je kunt de Money Mind Podcast/Lekker Leven Met Minder Podcast vinden op alle grote podcastkanalen, waaronder:

Spotify

iTunes

Natuurlijk altijd hartstikke leuk als je me laat weten wat jij eruit haalt, de podcast misschien wel met anderen deelt én als je een 5-sterrenbeoordeling achterlaat. Dat geeft mij namelijk weer de mogelijkheid om bij meer mensen onder de aandacht te komen en nog meer financieel bewustzijn in Nederland te verspreiden.

Leuke ideeën of vragen?

Met bijna 300 afleveringen en 250.000 downloads is het natuurlijk zonde als een zoekopdracht rondom ‘Lekker Leven Met Minder podcast’ niet eens een concreet resultaat oplevert. Voor hetzelfde geld ben jij daarnaar op zoek geweest en kwam je dus nergens uit.

Bovendien geeft dit mij ook meteen even de gelegenheid om aan jou te vragen: heb jij nog leuke ideeën of vragen die je graag in de podcast behandeld ziet? Ik kan niet beloven dat ik er iets mee doe, maar ik hanteer voor mezelf wél de ‘regel van 3’. Als iets me aanspreekt en ik kom dat op 3 manieren/momenten tegen, dan weet ik dat ik er iets mee mag doen 😉

Kende jij de Lekker Leven Met Minder / Money Mind podcast al? En heb je nog leuke vragen of ideeën? Let me know!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.