Dyme app review: is het veilig/betrouwbaar/fijn?

Dyme app review

Ik heb ‘m al een hele tijd op mijn lijstje staan: de Dyme app uitproberen (en hier trouwens de link naar de Android-versie). En toch komt het er elke keer niet van. Waarom niet? Tja… ergens heb ik het gevoel dat het niet nodig is. Want ik heb niet zoveel privé-uitgaven, dat is bij mij allemaal niet zo spannend. Maar ik weet ook uit ervaring dat je je daarop kunt verkijken. En dat er dan tóch nog wel wat inzichten zijn die je geld kunnen opleveren. Dus heb ik de app gedownload en ben ik aan het testen gegaan. In deze review deel ik mijn ervaring met de app Dyme en vertel ik je precies wat je er wel én niet aan hebt.

Wat is Dyme?

Dyme is een spaar- en bespaarapp die je helpt om inzicht te krijgen in je geldstromen. Een beetje vergelijkbaar met YNAB (You Need A Budget). De app geeft aan je volledig inzicht te geven in je inkomsten en uitgaven, je automatisch de beste deals te bezorgen en maakt dat je nooit meer betaalt voor al die abonnementen die je allang vergeten was.

De achterliggende visie: jou als consument weer de macht over je geld teruggeven, je kosten zoveel mogelijk te verlagen en het geld van de ‘zakken van grote bedrijven’ weer terug te stoppen in ‘zakken van mensen zoals jij’.

Het idee komt bij mede-oprichter Wouter vandaan, die er in 2018 achter kwam dat hij al een jaar betaalde voor een sportschool waar hij nooit kwam. Beetje zonde natuurlijk, maar het leverde hem wel het zaadje voor een groot bedrijf op.

Want: Wouter is niet de enige. Gemiddeld gooien we met z’n allen blijkbaar 50 euro weg aan ‘zombie abonnementen’. Als je je dan bedenkt dat er ook zat mensen zijn die wél bovenop hun geldzaken zitten, is dat bedrag bij de notoire zombie-abonnementhouders dus waarschijnlijk een stuk hoger!

De app Dyme helpt dus om dat tegen te gaan.

En in deze review deel ik of ze daar naar mijn mening in slagen 😉

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Eerste indruk van de app Dyme

Even vooraf: ik test alles op iOS, via mijn iPhone. Ik neem aan dat dit op Android hetzelfde is, maar dat weet ik dus niet zeker.

Wil je zelf meteen meedoen, download dan hier de iOS-versie of hier de Android-versie.

Het aanmaken van een account is vrij makkelijk. Na het downloaden van die app, krijg ik meteen die optie. Je kunt je aanmelden met een apart account, maar bijvoorbeeld ook met je Apple-account, een Google-account of een Facebook-account. Omdat ik de koppeling met zo’n account koos, hoefde ik verder niets in te vullen.

Wel moest ik mijn rekening koppelen. Daarvoor had ik (Rabobank) de Random Reader nodig. Overigens kon ik alleen privérekeningen koppelen, geen zakelijke rekeningen.

Na het maken van de koppeling kreeg ik meteen een overzicht van de categorieën waar ik geld aan uitgaf en vervolgens: mijn bespaartip.

De eerstvolgende optie die ik krijg is die voor een upgrade. Een betaalde upgrade naar Premium in twee varianten: Silver en Gold.

Ik kreeg hierbij niet direct de kosten te zien (voelt niet helemaal in lijn met de missie…), maar een zoektocht op internet leverde me deze bedragen op:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.