Dit jaar géén herfstdip!

Zo tegen het einde van de zomer krijg ik meestal last van een dipje. Dat ‘dipje’ kan gerust duren tot het einde van de winter. Nu is het niet zo dat ik me in die periode onder een kussen verstop en vooral niet de deur uit kom, maar ik merk wel dat het steeds vervelender wordt. En dat terwijl eigenlijk ieder jaargetijde wel een mooi kantje heeft. Dit jaar ga ik het dus anders aanpakken: ik ga dit jaar géén herfst- of winterdipje krijgen. Helemaal niet.

Hoe ik dat wil voorkomen? In ieder geval door mijn goede voornemens door te zetten. Lekker opruimen maakt het huis fris en leeg en dat kan ik – zeker tijdens donkere dagen – wel gebruiken. Daarnaast ga ik proberen om nu eens niet elke dag te hopen dat het zonnig wordt. De herfst (want we beginnen natuurlijk met babystapjes) heeft ook een heleboel mooie dingen: het is veel gezelliger om binnen te zitten, als je buiten bent geweest en nat bent geregend, voelt het soms zo lekker gezond, thee met speculaasjes, mooie gekleurde bladeren, geen gras meer maaien enzovoorts. Kortom, eens niet kijken naar wat de herfst niet is, maar naar wat deze wel is.

Hebben jullie ook wel eens last van dit soort seizoensdipjes en doorsta je ze gewoon, of probeer je er wat tegen te doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. De herfst is mijn favoriete jaargetijde. Dat komt omdat het vroeger altijd iets 'nieuws' betekende, namelijk een nieuw schooljaar of collegejaar. Kon je weer met een fris gevoel beginnen.

  Ik hou ook van najaarsweer zoals regen en storm. Ik kan daar echt van genieten, vooral als je lekker thuis voor het raam zit met een kop thee en een kat naast je. Boswandelingen zijn nu ook heel fijn (en vast goed tegen een herstdip!).

  Elk seizoen heeft zo zijn voordelen en daar probeer ik van te genieten. 🙂

 2. Van die thee, kat en dat raam is wel heel herkenbaar! Jouw visie is inderdaad precies het idee wat ik nu vooral wil vasthouden. Eerder dacht ik steeds terug aan de zomer, of beter gezegd: het ontbreken van de zomer. Maar de herfst is ook heel mooi en gezellig, dus herfst, kom maar binnen! (Nou ja, niet letterlijk natuurlijk!)

 3. Ik vind al die jaargetijden juist echt leuk 🙂
  Alleen de winter mag niet te lang duren natuurlijk….
  maar de herfst vind ik echt mooi, de gekleurde
  bladeren, paddestoelen…het haardvuur, kaarsjes…het prettige gevoel om thuis te komen…
  en zo is er elk seizoen wel iets nieuws te beleven.
  liefs

 4. Heel herkenbaar voor mij. Ik heb ook altijd erg veel last van die herfst-dip. Kan me wel voornemen dat ik daar geen last van wil hebben, maar het gebeurt gewoon. En dan zeggen mijn vriendinnen: ach, juist leuk. kaarsjes aan en zo"
  Maar ik ben pas weer op m'n best als het lente is. lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.