Bewust boodschappen doen

Allereerst bedankt voor alle opbeurende reacties van gisteren! Gewoon doen als het in je opkomt is volgens mij één van de belangrijkste manieren om wél aan het (normale) eind van de avond voldaan moe te zijn. En vooral niet gaan nadenken, want dan bedenk je voor jezelf wel een reden om het toch niet te doen, al is het maar: ‘Ik heb geen zin’. En elke dag biedt weer een nieuwe kans, het feit dat ik hier op zaterdag al zo vroeg zit, laat waarschijnlijk wel zien dat ik gewoon weer een nieuwe poging gedaan heb.

Dus: over tot de orde van de dag. Donderdagavond was het weer tijd voor de weekboodschappen. Nu had ik een poosje terug ergens een tip gelezen om b.v. netjes uien, die voor één prijs verkrijgbaar zijn, te wegen. Er zouden nogal wat verschillen zitten in het gewicht van één verpakking. Dat heb ik geweten: het product dat ik als 1e (of 2e, 3, 4e..) pakte, was standaard minder dan de aangegeven (en betaalde) hoeveelheid! Uiteindelijk heb ik, volgens mij nog onopvallend ook, verpakkingen gescoord waar minimaal 10% meer in zat! Overigens kreeg ik bij het taartschap nog de schrik van mijn leven: wat zijn hazelnoten duur! €1,55 voor 75 gram! Die haal ik dus echt voortaan gewoon uit de tuin. Dan maar even wat extra werk!

Met het budget ga ik deze week vast wel uitkomen; ik hoef alleen vandaag nog en heb nog een goede €10 in de knip. Deze week wel vlees gekocht, maar weinig-geen grotere huishoudelijke dingen. Ook met mijn andere grote plannen is het eigenlijk best goed gegaan: ik heb een paar keer gefietst (ook met harde wind), hardgelopen en toch weer het één en ander opgeruimd. Ik ben dus best wel tevreden, mits ik ook in het weekend nog wat productief zal zijn. Moeten jullie dit weekend ook nog werken, of is het tijd om even lekker uit te blazen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
 1. Hier ook altijd vanalles te doen vooral was- en
  strijk, is ten eerste goedkoper nu met het nachttarief en mijn eerste kotstudent vertrekt
  maandag voor een week, ook komen man en dochter
  thuis van een weekje vakantie, dus aan was en strijk niks tekort 🙂
  maar af en toe uitblazen doe ik wel hoor met een
  goed bakje koffie…zalig gewoon
  liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.