Stemmen

Vandaag mogen we weer stemmen, voor de Provinciale Staten. Ik ga eigenlijk altijd, maar dit is het eerste jaar dat ik er echt moeite mee heb. Wij hebben de keuze uit vijftien partijen, waarvan ongeveer de helft echt superregionaal is, of zich vooral richt op ouderen. En op de punten die ik belangrijk vind (niet extra gaan bouwen in dorpen waar al leegstand is e.d.), is blijkbaar geen enkele partij het met me eens. Ik wil mijn stem wel laten gelden, maar dat is best lastig als er eigenlijk geen enkele partij is waar je voor tenminste 75% achter kunt staan.

Na nog een tweede keer die stemwijzer te hebben gedaan, kwam ik uit op een partij die wel redelijk wat overeenkomsten had met mijn mening én op dit moment nog niet mee praat aan de ‘Provincietafel’. Misschien is dat voor deze keer dan wel een goede keuze, want hoe het nu gaat, ben ik het ook niet echt mee eens.

Hebben jullie dit jaar moeite met stemmen, of valt het wel mee? En hoe kies je uiteindelijk of ga je gewoon niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. ik ga altij stemmen, gewoon omdat ik blij ben dat het mag. er zijn zoveel landen waar mensen hard strijden voor democratie dan vind ik dat ik het niet kan maken om te gaan stemmen. Ik heb gister het debat gekeken op de tv en de stemwijzer gedaan en ik kom bij een linkse partij uit waar ik met de andere verkiezingen meestal ook op stem.

  2. Ik ga ook altijd stemmen (ga er zo de deur voor uit…), omdat het mág. Ben ook best wel 'politiek bewust' opgevoed… Mijn vriend niet, en ik krijg hem tot nu toe niet naar de stembus. Heeft geen zin vindt ie.

  3. Ik ga ook altijd stemmen , ook al is het maar dat ik vind ik anders ook geen recht van spreken (of klagen) heb. Wat ik ga stemmen is me momenteel nog niet helemaal duidelijk, toch nog maar eens een keer een stemwijzer invullen. Maar we gaan vanavond pas. Dochter stemt vandaag voor de eerste keer, (ze is 22 juni 18 geworden dus daarna was dit de eerste mogelijkheid) en ze vind het wel ff prettig samen…

  4. Ik ga uiteraard altijd stemmen! Ik heb geen moeite om te kiezen, kies voor m'n eigen partij. Ik vind het belangrijk dat iedereen gaat stemmen die mag. Het is een recht, waar je blij mee moet zijn. In andere landen kan of mag het niet. Ik wacht met smart op de uitslag, het wordt erg spannend. Ik blijf er niet de hele nacht voor op. De vorige keer met de landelijke was het half vier geworden. Ik hoor net dat ze het vannacht om drie uur weten. Kijk morgen snel op internet!

  5. Ik ga altijd stemmen. Meestal weet ik wel op welke partij.
    Het is een recht, waar ik wel gebruik van maak. Anders moet ik achteraf niet gaan klagen, vind ik.

    Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.