Wat heb jij over voor je gezondheid?

Gezond zijn en blijven: voor de meesten van ons is dat toch wel het belangrijkst. Ook voor mij, tenminste, dat houd ik mezelf voor. Maar toen ik vanmorgen met knalharde koppijn wakker werd, vond ik mezelf toch best wel even een huichelaar. Want hoeveel heb ik eigenlijk over voor mijn gezondheid? Mij schoot direct het volgende door het hoofd:

1. Bijna geen beweging, want: moe, lui, wil ‘ontspannen’, koud, nat, te weinig tijd
2. Te veel snoepen en chips eten, ook al weet ik dat ik daar bijna direct hoofdpijn van krijg
3. Makkelijk eten wint het vaak van gezond, terwijl ik ook wel weet dat gezond eigenlijk niet eens meer tijd kost
4. Over de kop werken onder mom van ‘geld verdienen voor huis/vrijheid/enzovoorts’, terwijl het resultaat meer een luxe gevangenis is waarin ik me continu moe en oud voel
5. Rotzooi steeds op laten stapelen, terwijl ook dat niet bepaald goed is voor mijn hoofd (en buik, want niet opruimen = regelmatig spanning in huis = buikpijn)

Voor mijn gevoel moet ik nog wat meer stapjes in de goede richting zetten en vooral voor mezelf bedenken wat de beloning van dit harde werken is. Als je nog redelijk gezond ben, is dat lastiger dan wanneer je altijd al sukkelt met je gezondheid. Ik geloof dat ik het maar met kleine stapjes ga proberen. Zal nog een hele kunst worden om een echte verandering te realiseren, want erover praten is altijd makkelijker dan het echt doen.

Hebben jullie ook dit soort dubbele dingen als het gaat om je gezondheid? Dus dat je het ene wilt, maar eigenlijk het andere doet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Herkenbaar. Gezond eten doe ik wel, bewegen ook met twee heel kleine kindjes maar… Nou ja, je weet wel.

  Zeker punt vier. Absoluut. Ik word er soms zo vreselijk moe van.

 2. gestopt met roken , alweer 2.5 jaar geleden, ik zounog meer kunnen wandelen buiten, ben verder denk ik wel goed bezig, doe altijd wat ik erg leuk vind om te doen, ben heel snel tevreden, liefs marion

 3. Goed artikel van SoChicken en voor mij werkt het. Een nieuwe gewoonte moet eerst een gewoonte worden en dat schijnt 4-6 weken te duren. Maar ook af en toe even alles loslaten kan goed helpen, want altijd maar jezelf dingen opleggen werkt uiteindelijk vaak demotiverend. Succes

 4. Ik ben en voel me gezond, maar een conditie heb ik nooit gehad. Laatst wel weer overwogen om te gaan sporten, maar toch maar weer niet gedaan. Te duur, lastig om in te plannen en eigenlijk vind ik het ook niet echt leuk om te doen. Wel pak ik vaker de fiets en ben in beweging door het huishouden en de kinderen.
  Wel ben ik ergens eind vorig jaar begonnen met minder snoepen en snacken en ben nu weer bijna terug op mijn oude gewicht. Ik merk dat ik gewoon niet meer ongestraft alles naar binnen kan blijven werken. Eigenlijk voel ik me prima zoals het nu is en gaat.

 5. Ik beweeg, zeker in het weekend ook te weinig. Ik wil wel weer meer gaan fietsen. Tijdens werkdagen beweeg ik wel voldoende, want dan ga ik in de pauze vaak de stad in en loop overal heen.

  Ik moet ook eigenlijk meer fruit en groente eten…

 6. Tis bij mijn zo'n circeltje: omdat ik moe ben kook ik makkelijk en laat ik de boel de boel, terwijl ik van die dingen juist zo moe wordt.. zucht!

 7. Ik ga zo,n drie a vier keer in de week op de fiets 8km naar mijn werk en weer terug natuurlijk. Daarbij werk ik in de zorg, dus beweging genoeg.Maar de dagen dat ik niet werk, moet ik eerlijk bekennen ,doe ik ook niet veel. Ik lust graag een wijntje en vanavond ga ik aan de sparrerips;-0)Niet gezond ,maar wel lekker.

 8. Je schrijft het zelf al. Als je gezond bent,voel je je ongezonde gedrag niet aan den lijve. En lijkt het me moeilijker om bepaalde gewoontes om te buigen. Maar laat het niet zo ver komen,dat ongezond zijn je motivatie wordt. Groeten Izerina

 9. Heel herkenbaar! Ik heb een tijdje geleden het boek; Wat zeg je wanneer je tegen jezelf praat van Dr Shad Helmstetter gelezen. Het gaat over kleine eenvoudige aanpassingen van je eigen programmering (gewoonten enz) door middel van self talk. Het heeft mij erg goed geholpen om van het roken af te komen. Ik ben nu zover dat ik m'n eigen self talk scripts kan schrijven. Je kunt het overal bij gebruiken. Succes ermee!

 10. Ja ik ken dat (helaas maar al te goed). Dit weekend heb ik ook voor mijn gevoel veeeel te weinig beweging, frisse lucht en ontspanning gehad. Dat heeft er ook mee te maken dat ik het momenteel heel erg druk heb met de studie. Onze wandeluurtjes mis ik dan wel(gemiddeld lopen wij dan 15 km). Dan smaakt een wijntje ook veel lekkerder 😉 En heb ik ook ineens trek in stevige, gezonde kost. Door de weeks fiets ik 2 a 3 keer naar mijn werk (14 km heen en terug), dus al met al ben ik toch wel trots op mezelf. De truc is om te denken: morgen (of volgend weekend) ga ik het doen. Je plant het in. En dan doe je het ook. Eigenlijk heel simpel 😉

 11. Ik rook niet, drink niet en zit niet in de zon. Dat laatste is goed voor je huid.

  Mijn valkuil is snoepen. Ik ben een zoetekauw en kan moeilijk van snoep afblijven. Sinds Husband thuis is, snoep ik te veel. Maar toen ik vanmorgen op de weegschaal stond en er niet blij van werd heb ik besloten om het snoep aan mij voorbij te laten gaan. Ik ben geen hartige hap mens. Chips kan ik makkelijk laten staan.

  Husband kookt. Die mazzel heb ik. Meestal gezond, maar soms hebben wij ook wel eens een makkelijke dag.

  Ik beweeg veel en doe zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

  Liefs Frederique

 12. Ik probeer het ook eigenlijk elke keer maar weer. Alles wat wél lukt is weer binnen. Gisteren had ik me zo voorgenomen om géén frikandelletjes te eten, maar toen vriendlief ze naast me op at, werd het toch moeilijker. Uiteindelijk heb ik er alsnog 3 op, maar als ik van tevoren direct 'ja' had gezegd, waren het er minimaal 6 geweest. Dan probeer ik het toch maar van die kant te bekijken… 😉

 13. Ik leef redelijk gezond maar sommige momenten durf ik dan wel een hele zak chips naar binnen spelen… om daarna terug huiduitslag te krijgen – eigen schuld. Maar ik heb er wat op gevonden, als ik absoluut die zak chips naar binnen wil spelen, moet ik eveneens de discipline nemen die absoluut-niet-lekkere zuiverende thee te drinken… lever werkt dan op volle toeren om de gifstoffen af te voeren en zo voorkom ik mijn huidallergie.

  Tja je moet er iets voor over hebben als je toch wilt zondigen he…

  Oh en chocolade. Maar pure chocolade is gezond (echt waar!) en als het bio chocolade is, zit er haast geen ongezonde bewaar/zoet middelen in dus… met zn allen mogen we best wel die chocolade naar binnen spelen als het bio is. En fairtrade, als je je niet schuldig wilt voelen tov de arbeiders. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.