De knop om

Met niets uitgeven gaat het op het moment goed. Omdat de (koel)kast nog zo vol zit, ben ik nog geen enkele dag naar de winkel geweest, dat scheelt al. De komende dagen komen er helaas wel wat uitgaven, maar daar is weinig aan te doen: verjaardagen. Ik ga wel proberen het zoveel mogelijk binnen de perken te houden, maar dat is logisch.

Gisteren ben ik al even bezig geweest met het omzetten van de knop die me nu verder moet helpen. En dat is best lastig. Toen ik aan het werk was voor de vloer, had ik een sterke motivatie om wat te doen. Maar meestal als ik dan heel hard me ergens op richt, ben ik daarna soort ‘leeg’ en kan ik me niet echt meer zetten tot meer doen dan nodig is. Daar zit ik nu een beetje. Want wat is het geval: ik heb een project waar ik elke seconde van de dag aan kan werken. Elke paar minuten levert een paar euro op. Niet het leukste werk, maar het is werk en het wordt wekelijks betaald. En ik kan me er gewoon niet toe zetten. De honderden euro’s per week die ik een paar weken geleden nog extra verdiende, zijn omgezet in een keertje €20, een keertje €100, een keertje €60, enzovoorts. Ook mooi natuurlijk, maar niet genoeg om extra af te lossen, te sparen en de verbouwing te betalen. Gisteren heb ik alweer een beetje een start gemaakt en ik hoop eigenlijk dat dit gewoon hier neerzetten me de nodige motivatie geeft om de draad gewoon weer op te pakken en hier met plezier mee aan de gang te gaan, ook al lijkt het misschien (per stuk) alsof het allemaal niet zoveel impact heeft.

Bemoedigende woorden/tips om hard bezig te gaan zijn van harte welkom!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik ken het verschijnsel. Ik heb er inmiddels al zo'n 2 jaar echt last van. Met vlagen dat het wel lukt. Gelukkig worden die periodes nu langer en langer, waardoor ik effectiever ga werken.
    Maar even gewoon helemaal niet proberen en het even laten liggen wil soms wel helpen.
    En dan wel vastzetten wanneer je wel weer moet beginnen.

  2. irritant is dat… maar na een tijdje heb je wel genoeg van jezelf en geef je jezelf een enorme schop onder je kont 🙂 Komt goed joh…

  3. Je moet jezelf af en toe idd een schop onder je kont geven. Begin de dag met wat je leuk vind en ga dan verder met je project. Als je eenmaal op gang bent, gaat het vanzelf. Dat is tenminste mijn ervaring.

    Liefs Frederique

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.