Wie schrijft er nog?

Het is eigenlijk schandalig, maar tegenwoordig merk ik al dat ik mijn pols voel als ik alleen maar een verjaardagskaart schrijf met het adres erop, een gefeliciteerd-kreet erin + onze namen. Nu heb ik laatst weer eens een brief geschreven, ik heb wel drie keer een kwartier moeten stoppen, omdat het echt bijna niet leesbaar meer was. Hoewel het schrijven van een brief in principe natuurlijk wat duurder is dan het sturen van een mailtje, vind ik het wel veel leuker om te krijgen en ook wel om te doen. Je doet het met veel meer aandacht. Dat je dan een paar cent voor een envelop en een paar dubbeltjes voor de postzegel moet betalen, nou ja, dat weegt echt wel weer op tegen het plezier dat je er van hebt.

Zijn jullie ook vooral van de computergeneratie, of wordt er daar toch echt nog wel wat afgeschreven? En hoe schrijf je; alleen kaartjes, of ook brieven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Dan schrijf ik een kaartje en dan drie weken later zit het onder de rotzooi ergens in mijn tas. En dan stop ik hem toch nog op de post. gebruikte vaak greetz maar schrijven is toch leuker he…

 2. Ik ben een verslaafde Postcrosser, dus hier worden heel regelmatig kaartjes en brieven de wereld in gestuurd. Tja, en tegen de tijd dat je bedenkt dat het een dure hobby begint te worden is als je je postzegels in 50- en 100-tallen met korting bestelt, en dan ben je al verslaafd xD Maar ik heb dus soms ook kramp in mijn vingers!

 3. Geen kramp, maar een slecht handschrift!! Wat gaat dat met sprongen achteruit. Ik schrijf kaarten, nog veel vaker vergeet ik kaarten te sturen, en op mijn werk verslagen en aantekeningen. Dat was het wel. Of telen boodschappenlijstjes ook mee?

  Ik heb pas wel een hele doos oude brieven van rond schooltijd doorgenomen. Toen schreven vriendinnen elkaar nog veel. Leuk om te herlezen was dat? Wie kan er over 30 jaar nog mailtjes herlezen?? die zijn allemaal dan allang gedelete!

 4. Kaarten worden geschreven, maar brieven nooit meer. Onze kinderen zullen nooit het plezier beleven van een geschreven brief, maar ook geen stoffige verzameling brieven ed.Gr. LZV

 5. Stuur nooit kaartjes, niet met verjaardagen en niet met kerst, ook geen digitale. Toen ik dat nog wel deed, vergat ik ze toch altijd te posten.
  Mail tegenwoordig liever, is meer mijn 'ding' dan kaarten.

  Moet je weten dat ik er ik weet niet hoeveel heb getekend op mijn werk ooit. Loopt in de paar honderd zelfs. Dat vonden ze persoonlijker dan een gekochte kaart. Ik mocht zelfs als er weer nodig waren ergens apart zitten om te tekenen en te kleuren 🙂 Kon in die tijd nog. Misschien is dat wel de reden dat ik ze niet meer kan zien …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.