#FreedomFriday: Jessica Rose Williams

#FreedomFriday: Jessica Rose WilliamsBloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Jessica Rose Williams

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wie, wat waar?

Via Pinterest kwam ik een poosje terug terecht op de website van Jessica Rose Williams. Ze is schrijver, fotografe en ‘minimal lifestyle coach’ en richt zich met haar website op mensen die graag een wat minimalistischere levensstijl willen, maar eigenlijk niet weten waar ze moeten beginnen. Ga je hardcore aan de slag met je kledingkast, gooi je ‘a la Marie Kondo’ alles weg, of bouw je juist een nieuwe ‘capsule wardrobe’ voor jezelf op? Of moet je eigenlijk eens aan de slag met het weggooien van je overtollige boeken? Als je nu even door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan Jessica je helpen. En dat betekent niet automatisch dat je haar in moet huren; ik vind zelf dat je met haar artikelen al behoorlijk wat kunt!

De Freedom-factor

Toen ik LekkerLevenMetMinder.nl begin, was het best heel letterlijk ‘lekker leven met minder’, in de zin van: hoe kun je een beetje een prettig leven leiden, terwijl je gewoon écht even op de centen moet letten. Ik merkte toen al snel dat vereenvoudigen een heel makkelijk en goed middel was om dat te doen; je verkoopt bijvoorbeeld iets, waardoor je extra geld hebt, dat ding niet meer hoeft schoon te maken of op te ruimen en je krijgt ook nog eens extra ruimte. Dat heeft me toen gemotiveerd tot het wegdoen van zeker de helft van mijn spullen.

Maar een echte minimalist ben ik nog lang niet. En hoewel ik geen 33 dingen hoef te bezitten, ademt de stijl die Jessica predikt voor mij echt vrijheid: “[…]simplify their wardrobes, home interior, travels and lives so they can slow down and live a life that’s only filled with what matters most to them”.

Door de jaren heen ben ik me wel steeds meer gaan richten op die vorm van minder: minder stress, minder gedoe, minder lasten, minder kosten, minder verplichtingen. Hierdoor houd je meer geld en tijd over om dingen te doen waar je dol op bent. En dat lijkt me toch wel het toppunt van vrijheid 😀

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Op de website van Jessica vind ik heel veel praktische tips. Ik kwam er terecht via het artikel “Yes, I’m A Minimalist. No, I’m Not Getting Rid of That“. Daarin schrijft ze dat je echt niet alles weg hoeft te doen en dat het leven zonder dingen ook echt niet altijd de oplossing is. Ze vertelt hoe ze bewust bepaalde luxe dingen in het leven houdt of juist koopt, omdat ze daar dankzij haar levensstijl optimaal van kan genieten. Dat vind ik mooi; als je daar echt prioriteiten in kunt stellen en op die manier echt waarde hebt op alles wat je hebt. Bij voorkeur is dat dan natuurlijk niet zoveel.

Verder vind ik eigenlijk alle thema’s die zij aanroert leuk; ik kan wel wat hulp gebruiken bij het opstellen van een capsule wardrobe (en het wegdoen van veel kleding). Ik vind het mooi om te zien hoe zij met weinig spullen toch stijlvol reist. En vereenvoudigen op nóg hoger niveau: niet altijd overal ‘Ja’ op zeggen en geen schuldgevoel hebben als je ‘Nee’ zegt. Dat is helemaal iets waar ik van kan leren!

Leuk voor jou?

Deze website is geen pure bespaarblog; het gaat niet over het drogen van theezakjes, het overstappen voor een lager tarief of besparen op de boodschappen. Als je echter geïnteresseerd bent in een zo rijk mogelijk leven, waarbij je verder kijkt dan geld, dan denk ik dat dit zeker een mooie blog voor je is. Het enige dat je uiteindelijk écht gelukkig maakt, is het maken van bewuste keuzes met je tijd, energie en geld. Deze website helpt om helder te krijgen of je die balans wel helemaal hebt. Als ik bedenk hoeveel tijd en geld mensen vaak uitgeven aan spullen, waardoor ze het ‘druk’ hebben en bijvoorbeeld niet even bij opa en oma op de koffie kunnen, dan denk ik: daar krijg je waarschijnlijk nog een keer spijt van.

Daarnaast heb je nog niet eens altijd te maken met wat je zelf wilt; onze maatschappij is ook op zo’n manier ingericht, dat je het gevoel kunt hebben dat je heel veel moet. En dat eerlijk zijn of iets afslaan soms gewoon not done is. Ik weet uit ervaring hoe verschrikkelijk ongelukkig je daar wel niet van kunt worden. Nu let ik er veel meer op en dat maakt me een stuk blijer, maar dat blijft een doorlopend leerproces.

Leestips

Ik ben enthousiast, dus ik kan nog wel even doorgaan, maar kijk vooral ook eens zelf. Ik heb vast een paar pareltjes op een rijtje gezet, naast de linkjes die ik al genoemd heb:

  • Why you should redefine success and what it means to you: volgens mij wordt nu meer dan ooit duidelijk dat het prototype van succes (rijk, dik huis, dikke auto) komt met een prijs die dat succes eigenlijk niet waard is. Wil je dat soort succes wel, of telt voor jou iets anders?
  • In Praise of Traveling Light: ik ben dol op licht reizen, maar vriend krijg ik er nog niet helemaal in mee. Misschien moet ik dit lijstje voordelen nog eens voorleggen…
  • How to declutter the sentimental stuff: ‘stomme’ dingen wegdoen kan ik wel, maar die knuffels die ik van opa en oma heb gehad, die foto’s van vroeger, die gameboy waar ik zo lang voor heb gespaard… Daar moeten toch betere oplossingen voor zijn?

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.