Belastingteruggave: wat is wijsheid?

Hoewel ik het definitieve bericht van de BD nog moet krijgen, heb ik de berekening van de accountant binnen. De €5000 die ik hoopte te ontvangen, wordt waarschijnlijk €8000. Ontzettend blij natuurlijk! En ook meteen een beetje zenuwachtig, want wat ga ik er mee doen? Ik heb een paar opties:

1. Laat het gewoon op de rekening staan om rente te trekken en als buffer voor als ik wat minder werk heb
2. Vul mijn pensioenrekening aan, daar staat fysiek minder op dan er volgens de boeken op zou moeten staan
3. Geef mezelf salarisverhoging en krijg zo maandelijks wat meer te besteden voor de verbouwing/aflossing
4. Los een mooi extra bedrag af op de aflossingsvrije hypotheek
5. Betaal er de vloerbedekking van voor boven en laat de rest op de rekening staan

Een combinatie kan natuurlijk ook. Hoe zouden jullie zo’n bedrag verdelen om voor je gevoel nog het meeste impact te maken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Een beetje op de pensioenrekening, een beetje buffer en een beetje voor de verbouwing.
  En misschien gewoon een keer iets leuks doen. Voor €8000 kun je natuurlijk een boel doen.

 2. Wat en prachtig bedrag! Ik zou een buffer aanhouden waar jij je goed bij voelt en een gedeelte voor de aflossing van de hypotheek.

  Verder ben ik het met Lottebees eens. Misschien wat leuks doen. Je hebt het verdiend!

  Liefs Frederique

 3. Lekker! Als je de verleiding kan weerstaan om het uit te geven zou ik het doen alsof je het nooit heb gehad en het aflossen op je hypotheek. Vooral nou jouw berekening van elke maand € 50 en wat het oplevert, zou ik dat zeker doen!!!

 4. Wat fijn om zo'n bedrag terug te krijgen. Daar heb je toch hard voor gewerkt! Bij mij gaat alles wat we over hebben altijd eerst naar de spaarrekening. Daarna ga ik pas denken over de besteding maar het is alleen maar uitstel (met een beetje rente, dat wel) natuurlijk! Je komt er vast wel uit!

 5. Ik zou ook kiezen voor aflossen. Daar heb je op de lange termijn zoveel profijt van. En als je het nu red van je salaris waarom zou je het dan verhogen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.