Extreme couponing

Soms ben ik wel een klein beetje jaloers op Amerikanen. Wil je weten wat ik bedoel? Bekijk dan dit onderstaande filmpje.

Voor wie geen tijd/zin heeft: deze mevrouw koopt boodschappen ter waarde van ruim $2000. Je kunt daar in Amerika gewoon voor betalen, maar je kunt ook zoveel mogelijk korting proberen te krijgen door coupons te gebruiken. De kunst is om niet direct met een coupon naar de winkel te rennen, maar te wachten tot een product ook nog eens in de aanbieding is, zodat je twee keer korting hebt. In dit filmpje zie je hoe een gewone huisvrouw de nacht ervoor is opgebleven om de juiste coupons voor haar shopping trip uit te zoeken. Ze heeft haar hele tocht volledig gepland en dat betaalt zich uit, letterlijk: ze krijgt dankzij haar coupons niet alleen haar boodschappen gratis, maar de winkel betaalt haar ook nog eens bijna $60 terug!

Dat is nog eens leuk boodschappen doen! Hoewel ik wel vind dat je qua boodschappen alleen moet nemen wat je nodig hebt (en als je de stockpiles van die mensen ziet, dan zou je denken dat ze toch veel meer meenemen), vind ik het jammer dat dat in NL niet kan. Tenminste, niet voor zover ik weet. De enige opties die ik ken om goedkoper aan boodschappen te komen zijn:

– Geld retour-acties (zoek ik op internet op, let altijd goed op de voorwaarden, zoals een speciaal label oid)
– Aanbiedingen uit de folders
– Extra kortingscoupons die je krijgt door je bv op een nieuwsbrief in te schrijven

Als jij in Amerika zou wonen, zou je dan ook los gaan met de coupons? En hoe maak jij je boodschappen in NL zo goedkoop mogelijk?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Waauw… Ik zou het ook doen… 🙂 maar met hetgene ik niets zou kunnen doen of zoals achter haar opt einde 100dozen cornflakes zou ik die aan anderen geven die er wel iets mee kunnen doen. Vind het een super filkme allesinds. En ja, jammer dat het niet kan, ook niet in België…

 2. Ik zou het zeker wel doen. Niet in zulke mate als in het filmpje denk ik, maar toch.
  Het is voor veel amerikanen toch altijd een ding geweest om zo je boodschappen fatsoenlijk te kunnen betalen.
  Ik denk overigens wel dat deze mevrouw een aantal producten heeft waarvan ze de rest van haar leven niet meer voor hoeft te kijken.

 3. Hmmm, weet het niet. Op zich ben ik wel in voor goedkoper, maar zulke grote voorraden aanhouden dat je bijna zelf een winkel hebt vind ik wel te ver gaan. Ik weet nog dat mijn moeder dat deed en dat er wel eens zaken vergeten werden.

 4. Ik blijf gewoon eerst opmaken wat ik heb.
  Vervolgens blijf ik gewoon NIET kopen wat ik ook niet zou kopen als het niet in de aanbieding was. Ik blijf dus eigenlijk heel bewust gewoon niet verder kijken dan mijn neus lang is, want anders haal ik echt weer meer in huis dan nu.
  Het moet zo'n superaanbieding zijn zoals nu van de Jumbo. Paradontax (dure zooi) want daar poetst manlief graag mee. 2 voor de prijs van 1 + een sensitive tanderborstel gratis erbij. Nou dat is een deal van 50% rente/winst en gaat niet over datum.
  Maar verder wil ik het soms helemaal niet weten om niet in verleiding te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.