Muggen

Het zullen vast heel nuttige diertjes zijn, maar als ik ergens niet dol op ben, dan zijn het wel muggen. Ze moeten altijd mij hebben. Dat ik laatst las dat dat niets met zoet bloed te maken had en alles met een (voor muggen) fijne lichaamstemperatuur, helpt niet echt.

Vorige jaren smeerde ik me gewoon helemaal in met Autan. Nog zo’n stekker in het stopcontact en klaar. Dit jaar ben ik op zoek naar wat meer natuurlijke middeltjes tegen die stekende jankerds. Hebben jullie ook last van muggen en wat doe je er tegen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Volgens mij werkt niets 100%.
  Binnen blijven en licht uitdoen is een optie maar niet zo leuk!
  Ik heb vaker gezegd de afgelopen tijd:
  als ik een wens mocht doen bij zo een feetje, zou ik de muggen 'wegwensen' van de wereld.
  Maar dat zou vast wel ook consequenties hebben voor het eco-systeem…

  Gr,
  Julia

 2. vreselijk, mij moeten zo ook altijd hebben.
  Elke avond lichten volop aan in de woonkamer deuren dicht en op jacht dat is wat ik doe.
  Als ik de slaapkamer dan wijd open doe komen ze daar ook vandaan op naar de mensen en het licht. Bij mij helpt het. succes!!!

 3. Voordat we gaan slapen ga ik met de stofzuiger door de slaapkamer. Geen vieze vlekken meer op de muren en je kan ze zelfs zo uit de lucht vangen. Een goed horretje voor het open raam doet de rest.
  Maar als er eens eentje wordt vergeten……..

 4. Vervelend he! Voor binnen lukt het bij ons om met horren en een klamboe bijna alle muggen buiten de deur te houden. Als we buiten zitten helpt een vuurtje dat rookt of wierrook best goed, maar op een gegeven moment moet ik gewoon een lange broek aan met sokken er over heen.
  Kijk hier eens voor een passende olie http://www.anthemis.nl/aromainsect.htm. Heb het zelf nog niet geprobeerd tegen muggen, maar gebruik wel cederolie tegen teken.

 5. Tegenwoordig moeten vooral mijn man hebben, die mij eerst uitlachte toen ze altijd mij moesten hebben. Dit jaar heb ik geloof ik drie muggenbulten gehad…

  Het allervervelendste vind ik dat gezoem om half vijf 's nachts en dan dat kreng proberen te vinden (wat niet lukt)

 6. Aaaargh, ja muggen. Ik heb er onlangs nog over geblogd want op ons vakantieadres was het bar en boos. Wij smeren teatree-olie op onze huid of op het hoofdkussen. Bij een steek helpt tinctuur van smalle weegbree, of prikweg van VSM, wat azijn of een kruis er in zetten met je nagel soms ook. Maar dat gezoem is vreselijk. Vaak nog midden in de nacht ook en probeer ze maar eens te vinden….

 7. Muggen komen niet op licht af, maar op lichaamsgeur. Ze schijnen vooral voeten fijn te vinden. Wij hebben horren (dochter een mooie klamboe) en degene die toch binnenkomt krijgt te maken met de (elektrische)vliegenmepper! Manlief heeft op die manier ook nog iets aan zijn jachtinstinct…

 8. We hebben horren voor de ramen, maar zo nu en dan glipt er toch één naar binnen. Als ik het irritante gezoem hoor zet ik gelijk de ventilator aan en richt hem goed op ons. Muggen hebben een hekel aan "wind" en het werkt perfect bij ons. Nooit meer last van gezoem en gejeuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.