Leuke DIY tips

Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat: eind van de maand is waarschijnlijk het project klaar waar we al sinds begin dit jaar mee bezig zijn: een heerlijke loungekamer voor moi! Ik mis het echt, een eigen plek om lekker te zitten, te rommelen en gewoon mijn eigen spulletjes om me heen te hebben, zonder dat ik moet denken of iets wel ‘geschikt’ is voor de woonkamer o.i.d.

Omdat het mijn plan is om de kamer zo budgetvriendelijk in te richten, met dingen die ik al heb, dingen die we kunnen krijgen en oude dingen nieuwe bestemmingen geven, ben ik al een tijdje aan het rondkijken op blogjes met doe-het-zelf projecten. Meestal zijn ze qua niveau nog wat hoog gegrepen, maar ik vond het wel leuk om een paar van dit soort blogs te delen:

Thrifty Decor Chick > haar kast-die-een-leeshoekje-werd is echt prachtig!
Remodelaholic > soms is het echt helemaal gratis/goedkoop DIY, soms vind ik de kosten nog wel aanzienlijk (paar honderd dollar bv)
CleverlyInspired > soms echt hardcore klussen, maar wel duidelijk uitgelegd
Maillardville Manor > simplified en green, dus voor de meesten hier genoeg inspiratie!

Nu zou ik sowieso niet alles na kunnen maken, omdat het trapgat het waarschijnlijk niet toelaat om grote dingen naar boven te verplaatsen. Wie dus nog een briljant idee heeft om zelf een bankje te maken, zonder dat de kamer daardoor weer op een bouwplaats gaat lijken: van harte welkom!

Helaas zijn alle bovengenoemde blogjes in het Engels; ik ben nog niet echt een leuk NL blog tegengekomen met DIY tips in de stijl die ik zoek. Heb natuurlijk bij de bieb wel een paar woonbladen meegenomen om eens te kijken wat daarin zit. En zoveel heb ik nu ook weer niet nodig; ik wil deze ruimte juist clutterfree en rustig houden 🙂

Kennen jullie nog leuke DIY-sites met projecten die ook te doen zijn voor iets minder ervaren klussers?

(P.S. Actuele stand berichten: 115. Had gisteren echt geen zin meer, dus heb mezelf doorgeperst tot 115 en toen was het genoeg. Ik hoop er vandaag 20-25 te kunnen doen. Dat is erg optimistisch, maar zou voor mijn financiële planning erg goed uitkomen!)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Geen websites, maar ik had gisteren in de bibliotheek wel een boek in handen voor vrouwen. Met een fifties voorkant. Weet helaas de titel niet meer, maar daar stonden klustips in voor mensen die niet handig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.