Weer even rijk

Elke maand rond deze tijd ben ik weer héél even rijk. Voor m’n gevoel dan 🙂 Dan staat het salaris namelijk weer op de rekening en krijgen de spaarrekeningen weer een flinke impuls. En deze maand is het nog ietsje anders dan gewoonlijk, want hoewel ik gewoonlijk al budgetteer tot de nul en dus steeds geld dat tussendoor binnenkomt overmaak naar spaarrekeningen, deed ik dat nog niet na het ontvangen van mijn salaris. Meestal bleef er dan nog zo’n €200 ‘over’ dat niet direct aan een spaarrekening was toegewezen, maar op ging aan de lopende dingen, zoals de verbouwing.

Omdat ik laatst weer eens mijn spaarprioriteiten helder in beeld heb gebracht en de verbouwing er daar ook één van is, leek dit me het uitgelezen moment om ook mijn salaris gewoon helemaal naar de nul in te plannen. En dat leverde best wel een verrassing op, want het bedrag dat ik normaal gesproken van mijn salaris spaar per maand, is hierdoor verdubbeld. Nu was dat niet extreem veel (ik moet het meer hebben van de extraatjes die ik buiten mijn salaris om nog verdien, omdat die niet op gaan aan vaste lasten), maar een verdubbeling is toch altijd mooi meegenomen.

Een groot voordeel van tot de nul budgetteren is voor mij dat het je ook echt dwingt om je aan bepaalde budgetten te houden. Als je dat namelijk niet doet, moet het dus uit een potje voor iets anders komen. En dat voelt gewoon verkeerd. Van mijn salaris spaar ik voor de verbouwing, de hypotheekaflossing en de buffer. Zou ik nu iets kopen voor de verbouwing, terwijl ik daarvoor het geld niet op de rekening heb staan, dan gaat het dus ten koste van de buffer of de hypotheekaflossing. Dat zijn twee heel concrete doelen, waar ik liever niet aan zit. En andersom geldt natuurlijk hetzelfde; je wilt niet uit het verbouwingspotje snoepen omdat je ergens te veel hebt uitgegeven.

Daarnaast heb ik eindelijk eens ingepland dat ik de €7 die in mijn budget maandelijks opzij wordt gezet voor nieuwe lenzen, ook daadwerkelijk wordt overgemaakt naar mijn zorgverzekering-rekening. Daarop spaar ik om de zorgverzekering komend jaar weer in één keer te kunnen betalen. Tot nu toe had ik echter die €7 steeds alleen in het budget staan, maar werd die niet automatisch ergens opzij gezet. Niet zo handig om daar nu pas mee te beginnen, maar beter laat dan nooit.

Als ik het zo even bekijk, dan zit er binnenkort ook weer een kleine hyptheekaflossing in, dat zou mooi zijn. De laatste keer was in augustus, dus dat is alweer even geleden. Met het dak dat er tussen door kwam ook wel logisch, maar het is ook wel prettig als dat nu gewoon weer doorgaat. Ik ga in ieder geval de komende dagen mijn spaarrekeningen weer scherp in de gaten houden, zodat mijn spaardocumentje (met alle saldi e.d.) weer bijgewerkt kan worden. Op kasboeken ben ik niet zo dol, maar dat bijwerken vind ik wél heel leuk 🙂

Voelt de binnenkomst van het salaris/uitkering/andersoortgeld voor jullie ook nog als een soort feestje? En verdeel je alles direct tot je op 0 uitkomt, of ben je daar wat losser in?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.