Overstappen – deel 2

Na alle positieve reacties hebben we het er nog een keertje over gehad en toch besloten over te stappen. Elke besparing die we kunnen realiseren is meegenomen. De voordeligste optie was GreenChoice, in combinatie met enkeltarief. Bij Essent zou dat net geen verschil maken, maar bij GreenChoice blijkbaar wel. Heel erg vind ik dat niet, want we zijn beiden met name overdag thuis en dan is het best fijn als je niet meer op hoeft te letten wanneer je b.v. de wasmachine of de vaatwasser aanzet.

Volgens Gaslicht.com zouden we per maand €58 kunnen besparen. Als ik onze oude jaarrekening vergelijk met het all-in bedrag van GreenChoice, dan kom ik wat lager uit, namelijk op €37 per maand. Nu zouden we namelijk per jaar €2715 gaan betalen, terwijl dat op de laatste jaarrekening nog €3160 was. Hoe dan ook; het is in ieder geval een besparing. Ik vraag me wel af of het heel handig is om voor de winter over te stappen; normaal gesproken krijgen wij onze jaarafrekening in mei, waardoor je nu dus de voordelige periode gehad hebt. Maar volgens mij betekent dat nu ook dat we bij Essent dus in verhouding te veel betaald hebben en daar geld van terug krijgen. Als we dat opzij zetten, dan kunnen we dat bedrag als het nodig is weer overmaken naar GreenChoice, als zij ook al in mei met de jaarafrekening komen.

Het is misschien een beetje vreemd, maar ik vind het ontzettend spannend, zo’n overstap. Waarschijnlijk ook omdat we het nog nooit gedaan hebben. Aan de andere kant; overstappen naar een andere zorgverzekeraar is ook goed uitgepakt, dus dan zal het hiermee ook wel goed komen. En anders; het is maar voor een jaar; daarna kunnen we weer overstappen, eventueel terug naar Essent, als die dan wel met een aanbieding willen komen.

Natuurlijk heb ik meteen even gekeken naar andere mogelijke overstapkansen. We zijn vorig jaar al overgestapt met de woonverzekeringen, dat leverde toen een besparing van €15 per maand op. We kunnen eventueel nog overstappen met tv en internet. Of tenminste; ons internet en bellen naar onze tv-aanbieder (want: schotel) halen. Als ik het goed zie, moet dat ook nog een fikse besparing opleveren. We betalen nu namelijk €18 voor telefonie en €25 voor internet en €16,95 voor tv en volgens mij zouden we ook toe kunnen met het basispakket van alles-in-één, waarbij we voor die bups geen €59,95 betalen, maar €39,95. Je zou je voordeel de eerste paar maanden wel weer kwijt zijn aan de Activatiekosten, maar wie weet is daar nog wel iets aan te doen, aangezien we nu bij die leverancier al tv hebben.

Heeft overstappen jullie al veel opgeleverd? En dan niet alleen voor energie, maar ook andere dingen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.