Laat de winter maar komen!

Op allerlei fronten zijn we steeds beter voorbereid op de winter. Ik zou bijna zeggen: laat de winter maar komen! We hebben inmiddels weer een start gemaakt met het laatste isoleerproject; hopelijk is het hele huis binnen maximaal een maand wind- en waterdicht. Ik kijk er naar uit! Waterdicht was het dankzij het nieuwe dak overigens al, maar winddicht nog niet echt.

Daarvoor moet er nog wel wat gebeuren, waaronder het goed isoleren van ongeveer 100 meter leiding in de meest vreemde vormen. Maar ach, dat is één keer flink doorwerken en daarna nooit meer aan denken.

Ook qua gordijnen ben ik er inmiddels uit. We zijn bij de Kwantum geweest en ik heb heel mooie gordijnen gezien. Voeren lijkt me in het kader van ‘in één keer goed’ een goed idee. Ook ter bescherming van de gordijnen, zoals ik bij één van de reacties las. Wel heb ik besloten om niet alleen mijn werkruimte te doen, maar ook het bijbehorende kamertje. Dat kan ook later, maar de collecties gordijnen veranderen nogal eens en dan heb ik het liever in één keer overal gelijk. Dat betekent wel extra kosten, maar daar is weer een andere oplossing voor: de C1000 heeft nu een actie waarmee je voor korting kunt sparen bij o.a. de Kwantum. Iedereen in de familie is de kaarten voor mij aan het bewaren, dus hopelijk kom ik daar ver mee. Voor elke €25 die je dan uitgeeft, krijg je met een kaart €5 korting. Dat komt – als je voldoende kaarten weet te verzamelen – uit op 20% korting. Wat er dan nog overblijft, zal ik zakelijk betalen. Het is immers een werkkamer 🙂

Wat nu wel even iets trager gaat is het toilet-project. Ik ben nu bezig met kitten, maar schiet niet erg op. De laatste dagen ben ik veel moe en nu het isoleerproject (met hulp, vandaar de nu wat ongelukkige planning) begonnen is, heeft dat voorrang. Als we daar niet vlot genoeg doorgaan, houden we de hulp op en dat kost tijd en geld. Gelukkig hebben we meer toiletten, dus behalve dat het even iets verder lopen is, is het niet zo’n ramp.

Ik hoop alsnog dat we geen strenge winter krijgen, maar ben wel heel benieuwd of we al onze inspanningen straks ook gaan merken. Hopelijk geen bevroren leidingen meer, geen extreme kou en geen ratelende gasmeter, terwijl de thermostaat nog maar op iets van 16 of 17 graden staat.

Zijn jullie klaar voor de winter?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.