Korte update

Het is rustig hier! Helaas ben ik nog steeds geveld door de griep, dus m’n dag bestaat vooral uit slapen, liters snot wegsnuiten, stomen en nog meer van dat soort ellende. Maar toch even een korte update:

– M’n salaris was weer binnen, dus één dezer dagen komt er ook bij alle spaarrekeningen weer wat bij!
– Ik heb (zakelijk) geïnvesteerd in een goed boekhoudprogramma, dat hopelijk de accountantskosten straks naar beneden brengt (of misschien de accountant zelfs wel overbodig maakt)
– Je merkt dat de isolatie ervoor zorgt dat veel delen van het huis veel lekkerder warm blijven, heerlijk is dat!
– Ik heb nog niets aan mijn nieuwe voornemen kunnen doen, aan de andere kant; ik heb ook niets meer (kunnen/willen) kopen, dus het gaat nog steeds goed 🙂
– Ik heb weer wat achterstallige betalingen binnen kunnen schrapen, dus hoef gelukkig geen problemen te verwachten met het betalen van de btw deze maand
– De geldzaken komen in ’t algemeen weer steeds beter op orde. Ik verwacht uiterlijk half februari met alles weer in het zwart te staan. Ik maak altijd een overzicht van wat er nog afgeschreven gaat worden en volgens dat overzicht (dus niet echt op de rekening), staat er nu nog één rode post. Als er niets zou veranderen, dan moet ik nog even tot half februari wachten op een nieuw geldschip en is dan alles weer rechtgetrokken, mits we geen andere rekeningen krijgen.
– In maart komt er ook een flink bedrag binnen. Dat probeer ik te vergeten, zodat ik het niet al uitgeef voor het er daadwerkelijk is, maar dat is wel een heel fijn idee. Een deel van dat bedrag wil ik apart zetten voor het huis en een deel wil ik gebruiken om wat andere rekeningen aan te zuiveren. Daarnaast zou het mooi zijn als dit vast een ‘startkapitaal’ is voor de verbouwingsprojecten. Maar goed, nu ben ik het dus alweer aan het uitgeven voor het er is 😉

Volgens mij waren dit de nieuwtjes voor nu wel weer, ik kruip weer lekker onder de wol en hoop heel hard dat ik morgen ofzo toch wel beter ben!

Verloopt jullie week een beetje voorspoedig?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Ik wens je heel veel beterschap de komende dagen. Ik hoop voor je dat je je snel weer de oude voelt, want zo kun je ook niet echt aan het werk neem ik aan… Misschien kleine beetjes tegelijk, maar met jouw deadlines schiet dat natuurlijk niet echt op…
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Allereerst beterschap! Wij hebben snelstart al een paar jaar ik ben alleen niet blij met de bankkoppeling. Wat een goed idee van die rekeningen die nog binnen moeten komen en uitgaan. Dat is ook wel wat voor ons bedrijf. MAg ik je daar via de mail een vraagover stellen of vind je dat vervelend. Wij hebben ook weer wat posten die te lang openstaan morgen maar weer erachteraan. Trouwens fijn voor mij dat je die andere reactie mogelijkheid eraf hebt gehaald. Het lukte me niet meer echt om te reageren.

 3. haha eigenlijk ben ik precies hetzelfde. Ik verwacht dit jaar drie keer een extra bedrag en ook ik plan altijd. Dat gaat daarvoor weg en dat bedrag gebruik ik daarvoor. jaja voordat het er is, is het al weg, althans in mijn hoofd.
  Nog van harte beterschap verder.

 4. Heb je opnieuw laten isoleren dan? Nou dat zal dan ook wel de energiekosten drukken denk ik. Mooi meegenomen! Wat een discipline; nu al anticiperen op dat grote bedrag dat komen zal, ik ben van hetzelfde type. Alleen zou ik mezelf bijna gierig noemen, gelukkig laat ik de meeste geldzaken aan manlief over. Dankzij hem zaten we overigens vorig jaar met jassen aan in huis hier in Finland bij -20. De verwarming mocht niet hoger dan 10…zucht.

  Mijn week gaat niet zoals gepland helaas, hopelijk word je snel beter. Ik heb op een ander blog gelezen dat het 38 euro per dag kost om ziek te zijn. Alleen jij bent freelancer dus dat zal dan wel weer anders liggen.

  groetjes!

  1. Een deel was nog niet geïsoleerd. Toen we dit kochten, was denk ik ongeveer 25% geïsoleerd. We hebben dit toen in het eerste naar naar iets van 75% gebracht, maar die laatste 25% was ook nog een flink stuk. Nu dat ook is gedaan, merken we het verschil goed, gelukkig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.