De Geldboot

Hij was er vandaag, de langverwachte geldboot! Ik had ergens eind vorig jaar een klus gedaan, die pas in maart betaald zou worden. Vandaag was het zover. Ik moet het wel eerst van de ene rekening verplaatsen naar de andere, voor ik het echt kan verdelen, maar op zich ziet het er goed uit.

Ik wilde eind maart graag €2000 op de bufferrekening hebben, €1000 op die voor de verbouwing én weer tenminste 1 hypotheekaflossing (die zijn hier €500) doen. Een grove telling leert me dat deze boot het saldo van de bufferrekening op €1949,10 brengt, die voor de verbouwing op €536,59 en het hypotheeksaldo op €836,80. Da’s dus meer dan genoeg voor een aflossing.

Even in een rijtje:

  Doel eind maart Met de geldboot Nog nodig
Buffer  € 2.000,00  € 1.949,10  € 50,90
Verbouwing  € 1.000,00  € 536,59  € 463,41
Hypotheek  € 500,00  € 836,80  € –  

Het verbouwingssaldo was hoger geweest, als ik niet van de week ook de haag besteld had. De ruim €300 die daarop stond, is daar helemaal aan op gegaan. Ik moest de boel namelijk nog nameten en daaruit bleek dat ik bijna twee keer zoveel boompjes nodig had dan ik in de eerste instantie gedacht had. Wel even balen, maar aan de andere kant; het moet er toch komen, dus dan is het niet anders. Voordeliger kon ik ze sowieso niet vinden.

Volgende week verwacht ik nog een sloepje met zo’n €300 en dan is het echt weer even gedaan met de dikke doekoes. Maar met m’n huidige verdeelsleutel (23% verbouwing, 37% buffer en 30% hypotheek, 10% houd ik zelluf) lukt het dan wel om de buffer op het gewenste doel te krijgen. Voor de verbouwing ga ik het wel gewoon nog proberen. M’n salaris komt deze maand nog, daarvan is bijna €80 voor de verbouwing, van die €300 maak ik ook weer zo’n €70 over en er volgen nog 4 woensdagen. Woensdagen? Ja, dat zijn hier óók betaaldagen. Tenminste, als er werk is. Vaak gaat het ‘maar’ om €40 ofzo, maar bij elkaar tikt het toch weer aan. Dus maar even duimen dat er flink veel werk is, dan moet ik in ieder geval een heel eind richting die €1000 kunnen komen. Dat het er volgende maand waarschijnlijk grotendeels weer af is, daar denk ik maar even niet te hard aan…

Trouwens wel bijzonder, die boot is net binnen en ik voel me er nu bijna alweer arm van, gewoon omdat het op papier in feite al verdeeld is. Hebben jullie dat ook wel eens?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Yup. Heel herkenbaar. Misschien helpt het om naar de getallen te staren, of om je de bedragen in eurostukken voor te stellen, óf om te bedenken wat je allemaal met dat geld gaat doen (zie de haag voor je, en de andere dingen die je van het geld wil verbouwen).

  2. Bij ons gaan alle extraatjes ook zoveel mogelijk op de spaarrekening. Maar ik zie ons wel steeds dichterbij ons 'einddoel' komen (een buffer van 30% van ons gezamelijke salaris), dus dat is wel heel fijn 🙂

  3. Ik voel me juist heel rijk na de verdeling van geld.Weten dat je iets meer buffer hebt en dromen over misschien nog een extra stukje aflossen zorgt voor een rijk gevoel!

  4. Alvast weer een lekkere stap in de goede richting dus. Heerlijk hoor! Bij mij gaat dat ook zo hoor, als mijn salaris binnenkomt lijkt het heel wat, maar twee dagen later is er al weer zoveel verdeeld, naar de vaste lasten en noem maar op…
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.