Steeds alert blijven

Met de aanstaande verkoop (ik ben gewoon héél optimistisch, je moet er toch altijd klaar voor zijn 😉 ) in mijn achterhoofd, moet ik nog meer dan normaal alert zijn op dingen die ik doe. Zo kan ik bijvoorbeeld beter de kast en vriezer wat leeg eten, dan dat ik flink voorraad in ga slaan. Ik kan beter dingen weg doen, dan dingen kopen. En ik kan beter dingen zoveel mogelijk direct opruimen (of afslaan als ze aangeboden worden), dan dat voor me uitschuiven, zodat het op een later moment ineens in beeld komt.

Nu scheelt het al een beetje dat al die dingen in de meeste gevallen ook geld opleveren of besparen, maar het valt me toch wel op hoe ontzettend aanpassen dat is, als je de teugels weer wat hebt laten vieren. Nu gaat het op dit moment al een stuk beter dan bijvoorbeeld vorig jaar, en bouw ik weer het één en ander op, maar ik betrap mezelf er toch nog wel met enige regelmaat op dat ik denk: ‘Oh, dit ene jurkje voor vakantie kan nog wel’, of ‘Oh, zou een weekendje weg niet weer eens lekker zijn?’ of ‘Nog één keertje uit eten dan!’. Allemaal leuke dingen, maar met oog op de noodzaak wat minder spullen (oh, en een slanke lijn natuurlijk!) te hebben en de wens om wat meer geld te hebben niet echt verstandig.

Moet jij ook steeds alert blijven op dit soort dingen, of pak je het moeiteloos weer op als je even ‘van het padje’ bent?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Na een tijdje ben ik het wel echt zat, dingen kopen. Dan kom ik vanzelf wel weer in een bespaarderige, minimalistische flow 😉

  2. Het helpt trouwens wel echt om zo te denken ivm je voorraad. Ik maakte in de tijd van de verkoop lekker alle verzorgingsproducten, etenswaren etc op. Lege kasten verkoopt nog beter. Ook bleef in veel verkopen op MP en weggeven. Hoe leger, hoe beter ze hun eigen spullen erin zien staan.

  3. Ik probeer af en toe een maand zo minimaal mogelijk uit te geven. Ik maak er dan echt een sport van. En het zorgt ervoor dat je weer even wordt wakker geschud.
    Marieke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.