Potjes aanvullen en maandag

Nét voor het weekend kreeg ik dan ein-de-lijk mijn belastinggeld binnen, lekker! Omdat ik geen zin had om ervoor in de min te staan (als je direct overmaakt, dan wordt de valutadatum een dag teruggezet, waardoor je in de min staat als je dus de dag ervoor niet minstens evenveel op je rekening had staan als het bedrag dat je overschrijft) én omdat ik toch moest overboeken naar mijn Moneyou-rekening, waar in het weekend niets gebeurt, besloot ik de overboekingen naar de vakantie- en bufferrekening mooi naar vandaag te verplaatsen.

Met het vakantiegeld kon direct de vakantie betaald worden. Daarna bleef er nog ongeveer €175 over voor mijn potje, dus dat is wel heel lekker. En de buffer zit nu bijna op €10.000, als ik goed geteld heb. Nu zal daar binnenkort wel weer wat af gaan, want er moeten toch nog een paar dingetjes aan het huis gebeuren, maar dat is niet anders. En dan is het ook fijn om het geld ervoor te hebben, hoewel ik het natuurlijk ook liever aan wat anders uitgeef 😉

Verder is het vandaag een drukke dag: deze week heb ik mijn eerste buiten-de-deur-werkdag, dus ik moet mijn eigen werk wel een beetje klaar hebben. Bovendien ben ik natuurlijk ook nog gewoon bezig met opruimen, leegruimen, dingen op Marktplaats of de Weggeefhoek zetten, enzovoorts. Ik heb het volgens mij allemaal redelijk onder controle, maar denk dat als ik nu relaxed aan ga doen, ik straks toch nog een rare pijp zal roken. Overigens ben ik alles nu nog steeds wel redelijk relaxed aan het doen, maar dat kan gelukkig ook. Leven is al stressvol genoeg, dan hoef ik er niet nog extra stress bij te maken 😉

Bovendien heb ik een beetje het idee dat ik wat ziek ga worden, dus een beetje in beweging blijven is dan wel lekker.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Joepie, mijn belastingteruggave is ook binnengekomen, fijn! Hopelijk hoef je niet teveel geld meer in je huis te stoppen voor verkoop, zou zonde zijn toch?

  1. Fijn! Binnen is maar weer binnen toch 🙂 En ik hoop het ook niet, maar dit is wel even iets dat gerepareerd moet worden, voor mezelf, maar ook voor toekomstige kopers, heb geen zin in verborgen gebreken-situaties 😉 Maar ik hoop wel dat de schade beperkt blijft, natuurlijk!

 2. Hoi,

  vraagje.. die bedragen hier rechts, mm/euroclix etc.. hoe lang heb je erover gedaan om dat verdienen? ik hoorde laatste van iemand dat je dan echt jaren en jaren mailtjes moet lezen wil je er een leuk bedrag van zien maar als ik die bedragen bij jou zie…. Nice! is dat trouwens belastingvrij? of wordt dit bij je inkomen opgeteld?

  Fijne avond…

  1. Ik ben al wel vrij lang lid, maar het gaat de laatste twee, drie jaar pas echt hard. Nu heb ik voor Euroclix bijvoorbeeld mijn tweede keer €150 voor dit jaar te pakken. De andere programma's gaan wat langzamer, daar duurt het ongeveer 2 tot 3 maanden voor ik bij een uitbetaling van tussen de €10 en €15 zit. Maar dan moet ik ook zeggen dat ik bijvoorbeeld aankopen alleen via Euroclix doe én de Euroclix creditcard heb (al eens eerder over geblogd, dus daar kun je even op zoeken als dat je interessant lijkt).

 3. Fijn van je belastinggeld! En je buffer! 🙂
  Was bij onze verhuizing (en daarvoor) ook al vroeg begonnen met inpakken, opruimen, weggeven… en daardoor hadden we echt een supermakkelijke verhuizing. Liever dat, dan alle stress op het laatste moment, en daarna weer als je het in je nieuwe huis moet zetten. Doe je nu mee aan de open dag, trouwens?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.