Opslag huren?

Op dit moment heb ik best veel meubels. Veel meer dan ik nodig heb. Het zijn alleen wel grotendeels mooie meubels, die ik (nog) niet graag helemaal weg zou doen. Maar ik denk soms wel eens na over hoe dat dan ‘straks’ moet. Sommige dingen kunnen nog wel verkocht of weggegeven worden (dat doe ik dan nu niet, omdat ik geen half leeg huis wil verkopen. Bovendien woon ik hier zelf gewoon, dus dan is het wel gezellig als het een beetje aangekleed is), maar dat geldt niet voor alles. De kans is echter wel groot dat het bijvoorbeeld over een jaar of drie weer van pas komt.

Wat doe je dan? Opslag huren? Of kijken of ik het bij familie kan stallen? Opslag huren is veel duurder dan ik dacht, zeker als je de opslag wel een jaar of drie nodig hebt. Ik kwam zelfs prijzen tegen van rond de 100 euro in de maand! Met ‘gewoon’ spul gaat het denk niet zo hard, maar met banken enzo heb je toch wel wat ruimte nodig. De kans op beschadigingen is daar wel weer kleiner dan wanneer je het ergens in bijvoorbeeld een schuur stalt. Zul je zien dat je het, als je het nodig hebt, weer onder de schimmel aantreft ofzo. Maar die kosten vind ik ook behoorlijk heftig! Daar kan ik aan het einde van drie jaar ook best wat mooi spul van kopen!

Hebben jullie wel eens een opslag gehuurd nadat je kleiner bent gaan wonen? Of hoe heb je dat aangepakt? Spijt van dingen die je hebt weggedaan, of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. 100 euro per maand is inderdaad best veel. Ik kan me voorstellen dat je dat liever vermijd. Het enige dat ik kan bedenken is familie of zo? Of eventueel een advertentie op marktplaats zetten? Misschien zijn er mensen met een boerderij die wel wat willen bijverdienen door wat meubels te laten stallen?

  Huisvlijt

 2. Misschien is een verhuisbedrijf ook nog een optie om eens te informeren?
  Wij hebben toen we gingen verhuizen onze enorme tafel en bank weggedaan. Het was nogal kostbaar om het mee te verhuizen en de kans dat het zou passen in een ander huis was vrij klein.

 3. Dat tikt inderdaad lekker aan. Best een flink bedrag.
  Misschien is het iets verder van je woonplaats af wel goedkoper. Mits vervoer geen probleem is, is dat ook een optie. Ik neem aan dat je niet elke week je meubels op wilt zoeken.

  Als je spullen bij een ander stalt, moet je er wel een aparte verzekering voor afsluiten. In geval van brand ofzo is het anders niet verzekerd.
  Verder zit je met de temperaturen. Als je hout gaat 'werken' of schimmelen, schiet je je doel voorbij.

 4. Ik huur op dit moment opslagruimte voor meubels en verhuizen die straks meeverhuizen naar Amsterdam. Voor 93,50 per maand en dat is met 50% korting…. Zonder actieprijs zou het het dubbele geweest zijn… Deze opslag bij Shurgard bevalt me uitstekend; schone ruimtes, goed verlicht, ook handig als je 's avonds later komt…, een makkelijk toegankelijke ruimte (ook iets om goed naar te kijken voor je een ruimte huurt, zeker als vrouw alleen!) en, voor zover ik dat kan inschatten, veilig. Deze opslagruimte is voor mij tijdelijk; ik maak em zo snel mogelijk leeg (na de verhuizing), zodat ik geen verplichtingen meer heb. Mocht je een ruimte huren, vergeet dan ook niet je spullen te verzekeren…

 5. Wij hebben onze meubels een jaar bij een verhuisbedrijf opgeslagen. Een halve zeecontainer voor € 70 per maand. En je kon er gewoon bij als je dat wilde. Verzekerd, beveiligd, verwarmd.

  Siebrie

 6. Lekker leven met minder, dan wil je toch niet extra geld uitgeven voor opslag van spullen? Gebruik marktplaats als je opslagruimte: verkoop de meubels en als je ze over een jaar toch nog weer wilt, zoek je gelijke meubels op mp en koop je ze weer… Waarschijnlijk ga je ze niet weer terug kopen, het blijven maar spulletjes

 7. Voor zover ik begrijp ga je kleiner wonen. Ik zou als ik jou was overwegen welke tafel, kast en bankstel ik mee zou nemen naar mijn nieuwe huis. De rest op marktplaats. Wat heeft het voor zin om op te slaan als je het toch niet meer gaat gebruiken?

  1. Kiezen en verkopen inderdaad. Het is het geld voor opslag niet waard.
   Ik zou het ook nu al verkopen. Kopers houden juist van een zo leeg mogelijk huis, dan kunnen ze hun eigen spullen erin dromen.
   Succes

 8. Je zegt het zelf al: veel meer dan je nodig hebt, dus alleen bewaren wat je zeker weten gaat neer zetten, de rest gewoon verkopen en tzt kijken wat je eventueel bij moet kopen. Je zult merken dat het, met je veranderende levenstijl, veel minder is dan je nu denkt. 🙂

 9. verkopen is een optie, maar je weet nog niet wat je toekomstig huis is toch? Mss is er een gaage bij en kun jet het evt. goed(laten) inpakken om schimmel te voorkomen als je het nog wilt houden. Het is goedkoper. Wij hebben ook spullen in de garage staan en het is hier wel heel wat kouder als in Holland.
  Wegdoen kan altijd nog. En de auto staat buiten en als het koud is starten we hem even op toch??
  Groet, Wilma

 10. Waarom zou je het na 3 jaar weer nodig hebben? Is het andere dan versleten? Je hebt dan het vervoer naar de opslag(=kosten) en na een paar jaar opslag weer het vervoer vanaf de opslag (=weer kosten), Daar komt dan al die jaren nog kosten bij voor de opslag. Bovendien zul je bij opslag ook nog wel kosten hebben voor verzekering. Wegen al deze kosten op tegen wegdoen en nieuw/ander meubilair kopen?
  Een garagebox huren is niet zo duur. Bij verhuisbedrijven kun je ook een (zee)container huren en daar je spullen in opslaan. Je zou ook via een makelaar kunnen informeren naar een bedrijfsruimte. Voor hen is de markt slecht, dus voor jou de prijs misschien leuker. Nadeel is wel dat het vaak niet per maand opzegbaar is en ik de indruk heb dat je nog geen exacte termijn weet.

  1. Dat zou ik inderdaad tegen elkaar af moeten wegen.. Aan de ene kant zijn het dingen die niet (of bijna niet) te vervangen zijn, dus terugkopen kan niet meer. Aan de andere kant; wie zegt dat ze dan nog wel gebruikt worden. Ik heb ze eerst niet nodig, omdat ik ga samenwonen en er nu niet echt ruimte voor is. Als we echter over een paar jaar hopelijk samen een huisje hebben, dan ligt dat misschien wel weer anders. Dan vind ik het ook wel fijn om zelf nog wat te hebben. Maar het is inderdaad wel iets om goed over na te denken, want ik weet uit ervaring ook wel dat je op een gegeven moment voor een nieuw huis ook weer graag nieuwe dingen wilt, of dat je liever samen wat moois zoekt, dan dat je eigen oude spullen erin doet.

 11. Wat leuk dat je gaat samenwonen. Denk dat je over 3 jaar inderdaad samen nieuwe spullen uitzoekt. Wat vindt je wederhelft van de meubels die je wilt bewaren. Dat kan Sl een indicatie zijn.

 12. Lastig he, met meubels waar je van houd (of daar ga ik van uit). Eerst eens kijken dat je bij de samenvoeging houdt wat jullie beiden het mooist vinden (want als je lief een lelijke bank heeft, dan liever een mooiere neerzetten denk ik…). Verder goed kijken: wat doet echt pijn om weg te doen en wat niet echt / minder. Vindt je vriend de meubels wel mooi? Kun je een paar items uitkiezen en die wel neerzetten. enz. Opslaan zou ik zelf denk ik niet doen. '

  Dat is toch snel ballast.

  Veel plezier met je plannen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.