Van twee naar één

Toen ik gisteren naar opslagmogelijkheden vroeg, kreeg ik regelmatig de vraag/opmerking waarom spullen niet beter weg konden. Op zich heel logisch natuurlijk, want waarom dingen bewaren die je eerst toch niet kunt gebruiken? Dat is niet alleen zonde als het geld kost, het is ook nog eens onlogisch als je steeds bezig bent met dingen weg doen!

Toch heb ik voor mezelf wel een goede reden voor die vraag. Mijn volgende huis wordt namelijk niet eentje waar ik alleen ga wonen, maar eentje waar we met z’n tweeën gaan wonen (!! 😀 !!). En daar past natuurlijk niet mijn hele inboedel in, er staat immers al een inboedel in. Natuurlijk kunnen we wel wat van mijn spullen toevoegen, maar het heeft geen zin om mijn eettafel met onpraktische afmetingen in de plaats van zijn eettafel met praktische afmetingen neer te zetten. Het plan is echter wel om over een paar jaar samen een huisje te kopen en dan zouden mijn spulletjes wél weer eens heel goed van pas komen. En als het nu allemaal 13-in-een-dozijn-dingen waren, dan zou ik denken: ik koop ze later wel weer terug. Of weg is weg. Maar dat zijn het ook niet, tenminste, niet alles. Dus vandaar dat ik het eigenlijk best prettig zou vinden om het één en ander op te slaan. Maar goed, dat hoeft natuurlijk ook niet tegen elke prijs.

Gelukkig heb ik als het goed is nog even de tijd om te bedenken wat er wel mee moet, wat sowieso wel weg kan en wat een beetje de twijfelgevallen worden. En wie weet wordt het ook wel makkelijker naarmate er meer weg is. Dat zal ook wel weer een geleidelijk proces zijn, net als bijvoorbeeld afscheid nemen van het huis is. Bovendien is het voor mij ook een first, twee huishoudens samenvoegen tot één. Maar… ik kan me ergere firsts bedenken 😉

Nog tips/ervaringen hiervoor?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

26 Comments
  1. Oeh, dat klinkt goed! Ik las eigenlijk eerst dat je met iemand een huis ging delen… Met een huisgenoot. Zoiets als iemand die ook te groot woont en je weet nog niet wat je wilt voor jezelf. Maar volgens mij bedoel je iets veel leukers. Heel veel geluk voor jullie samen!

  2. Leuk voor je. Fijn dat zijn huis groot genoeg is voor met zijn tweeen. Fijn dat je over een paar jaar samen een huis wil gaan kopen.
    Ik begrijp je wil om op te slaan nu beter,
    Mischien toch opslaan? :P……. :-))

  3. Wauw! Gefeliciteerdd!!! Bij mij ging alles van hem weg.. En van mij er in… Haha! Wel veel 'kleine' dingen verkocht ook oa op,de rommelmarkt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.