Zorgpremie gaat weer wat omhoog

Ik las afgelopen week verschillende berichten over dat de premie voor Anderzorg gelijk zou blijven, maar toen ik de nieuwe polis kreeg, zag ik wel dat dat niet zo was. Nu is het volgens mij nog steeds de goedkoopste, dus zit er niets anders op dan gewoon wat meer te betalen. Vorig jaar betaalde ik in één keer (dus met betalingskorting) ongeveer €768. Dit jaar (of eigenlijk dus voor volgend jaar) gaat mijn jaarbedrag naar dik €811. Dat is toch een verschil van goed €43.

Vorig jaar betaalde ik de premie in één keer van een onverwachte meevaller. De rente daalt immers zo hard, dat die betalingskorting in verhouding veel aantrekkelijker was. Toch maakte ik elke maand ook de premie van €66 over op mijn spaarrekening, zodat ik aan het einde van dit jaar weer voldoende zou hebben om de jaarpremie weer in één keer te betalen. Af en toe lukte dat niet en een paar keer stortte ik wat meer, dus die €811 staat er wel op. Komend jaar wil ik het bedrag wat verhogen, want het is eigenlijk de bedoeling dat ik niet alleen de jaarpremie bij elkaar spaar, maar ook een vast potje heb voor het verplichte eigen risico (straks dus €885) én de zorgkosten die ik sowieso heb en zelf moet betalen, zoals de kosten voor mijn lenzen. Daarvoor zou het potje aan het einde van het jaar eigenlijk steeds op ongeveer €2000 moeten staan, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat die €885 steeds wordt meegenomen. Ik hoef dus niet elk jaar weer die €2000 opnieuw bij elkaar te sparen.

Uiteraard ga ik nog wel even checken of het echt niet voordeliger kan, maar ik ben ook wel heel tevreden over Anderzorg, dus heb wat dat betreft niet echt reden om over te stappen.

Is jouw nieuwe premie al bekend? En hoe betaal je die?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Nee, het kan niet goedkoper, ik heb het al helemaal uitgespeld en meerdere keren doorgekeken. Ik ben van PMA weer terug naar anderzorg. PMA was vorig jaar door een instapbonus iets voordeliger maar van het jaar niet meer. Ik zag ook dat ze die instapbonus niet meer hadden maar alleen de vaste bonus van 33 voor iedereen. Ik vond het ook wat omslachtig allemaal, ik kon die bonus pas 1 november aanvragen en zit nu op uitbetaling te wachten. Maar goed, ook weer naar Anderzorg dus. 🙂 Bij ziektekostenverekeringen is helaas niet zoveel voordeel te behalen als bij het overstappen naar een andere energiemaatschappij.

  2. Mijn premie gaat maar 2 euro in de maand omhoog. Helemaal goed. Ben zeer tevreden over de indiening en uitbetaling van hun. We zijn goed verzekerd en ik vind een uitgebreid pakket belangrijk daarnaast de keuze die ik zelf kan maken naar wie ik ga ook. We blijven ook dit jaar weer zitten. 🙂

  3. Bij mezelf scheelt het 4,14 per maand. Ben ook collectief verzekerd via mijn werkgever. Ik ga er binnenkort toch even voor zitten of het voordeliger kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.