Kelder waterdicht maken?

Al ongeveer sinds ik hier woon, staat de kelder af en toe een week onder water. Ik dacht altijd dat het van het grondwater kwam, maar lees ook wel dat het zo kan zijn dat er zoveel regen valt, dat dat op één of andere manier zich naar binnen drukt.

Ik vind het op zich iets waar ik wel mee kan leven, maar helemaal fijn is het natuurlijk ook niet. Je zit er zelf elke keer mee (ik heb bijvoorbeeld mijn vriezer in de kelder, wel in een bak, maar als er tien centimeter water in die kelder staat, kan ik er niet makkelijk bij) én het is ook niet echt een geweldig verkoopargument.

Nu lijkt het erop dat ik hem voor een kleine €2000 dicht zou kunnen maken. Veel geld, maar het levert ook wat op. En sowieso is het natuurlijk een klein bedrag als dat ervoor zou zorgen dat je het verkoopt. Maar goed, dat is wel weer investeren in iets wat je wilt verkopen. Ik moet nog even op de echte offerte wachten, om te zien of ik inderdaad goed gerekend heb, maar heb daarna wel wat om over na te denken. Het geld hiervoor zou uit het verbouwingspotje moeten komen. Op dit moment is het saldo niet toereikend hiervoor, maar ik kan er natuurlijk wel voor sparen.

Ik heb dit ‘gebrek’ sowieso gemeld in de brochure, dus een verborgen gebrek is het niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het geen pluspunt is. De vorige bewoners hebben het niet gemeld en ik kan me niet voorstellen dat zij dit niet wisten. Hier is het immers elk jaar feest, en zij hebben er 13 jaar gewoond! Qua verborgen gebreken kan ik er met hen niets meer mee (en dat had ik toen denk ik ook niet gewild, ook al was dat mogelijk verstandiger), maar ik kan het natuurlijk wel oplossen voor mezelf en komende mensen. Het bedrijf waar ik nu een offerte heb aangevraagd geeft ook nog 30 jaar garantie, dus dat zou voor mij als nieuwe bewoner wel voldoende vertrouwen geven.

Heeft iemand van jullie wel eens een kelder waterdicht gemaakt? En wat zouden jullie in mijn geval doen? Het is dus niet zo dat de kelder permanent onder water staat, maar nu staat er vanaf vorig weekend toch wel een laag in van ongeveer 7 cm, die nog niet heel hard lijkt te zakken.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
  1. hier een kelder uit bouwjaar 1952. Waar nooit geen water in stond.Toen ineens een aantal jaren achter elkaar wel in tijden van regenachtig weer..Reden: Er bleek een breuk in de waterleiding te zijn. Voor de meter gelukkig, In een droge periode liep het wel water toch wel weg.Maar als de grond in een natte periode verzadigd was,liep er een laagje de kelder in.

    1. Hoe kom je daar dan achter? Hier zit het in ieder geval niet na de meter, dan had ik het wel eerder gemerkt. En ik dacht dat het dit niet zou zijn, maar aan de andere kant; bij mij is het ook als het echt heel erg regenachtig is, gedurende langere tijd. Dus misschien is het dit dan wel?

  2. Persoonlijk zou ik het laten maken, dan kan het uit de verkoopbrochure gehaald worden. Staat een stuk beter en vertrouwder naar een mogelijke koper toe.
    Zelf zou ik geen huis kopen als ik op voorhand wist van dit probleem. 't Lijkt me het geld waard.
    Succes ermee. Hopelijk valt het uiteindelijke bedrag niet tegen.

  3. Ik zou het ook waterdicht maken. Het verkoopt beslist makkelijker. Ons huis is 80 jaar en had ook een kelder, deze is door de vorige bewoners vol gestort met beton en wij hebben dus een royale inloopkast in de keuken ( die steevast kelder genoemd wordt) een nooit last gehad van water en wonen er nu ruim 18 jaar.

  4. Zeker oplossen want zoals het nu is, is het eigenlijk een ruimte die je niet kunt gebruiken om nog maar niet te spreken van een ongezond klimaat in huis door meer vocht. Ik zou je huis in deze staat persoonlijk niet kopen. Is hij droog dan is het opeens een extra ruimte die je voor alles en nog wat kunt gebruikenen dus een groot pluspunt ipv een minpunt. Deze investering gaat zich zeker terug betalen.

  5. Ook ik zou zeggen, zeker doen. Niet alleen voor jezelf, en vanwege al dat vocht in huis, maar ook voor de verkoop. Enkele jaren voordat het huis van mijn ouders verkocht werd, moesten wij zwambestrijding laten toepassen… met garantie-certificaat, dat we later aan de kopers konden overdragen. Het scheelt enorm, in gemoedsrust en in gebruiksgemak.

  6. Ik denk dat het verstandig is om een onafhankelijk iemand (makelaar?) naar het probleem te laten kijken en te vragen wat de beste oplossing zou kunnen zijn: misschien een pomp, die automatisch aanslaat als er water komt en dit naar het riool wegpompt? Je kunt ook meerdere meningen vragen van verschillende specialisten en daar dan uiteindelijk die uit kiezen waarvan je denkt dat die het beste is voor je huis. Maar ik zou er zeker iets aan (laten) doen!

  7. Ik zou het zeker laten repareren, want het jaagt potentiële kopers echt wel schrik aan als de kelder nat is. Je zou nog bij meerdere bedrijven een offerte kunnen vragen? De gebruikte techniek en dus ook prijs kan nogal verschillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.