Zo bespaar je minimaal 750 euro in december

(Advertorial)

Aan het eind van iedere maand, tegelijkertijd met het ontvangen van je salaris, worden bij de meeste mensen de vaste lasten afgeschreven. Aangezien december voor veel mensen een dure maand is, wordt het de hoogste tijd om juist in deze maand te kijken welke lasten je flink naar beneden kunt brengen. Dit zijn de 5 grootste kostenposten waar je (op jaarbasis) gemakkelijk 750 euro op kunt besparen zonder hiervoor in te leveren.

Nummer 1. Energierekening: €285

Om nieuwe klanten te werven stunten energieleveranciers met hoge welkomstkortingen. Maak hier gebruik van, stap over en profiteer van kortingen die op kunnen lopen tot 285 euro per jaar. Energie is energie en jouw loyaliteit wordt niet beloond, blijf zelf dus ook niet te lang hangen bij je oude energieleverancier ten koste van je eigen portemonnee. Tarieven voor energie vergelijken loont!

Nummer 2. Zorgkosten: €335

Iedere Nederlander is verplicht om een basisverzekering te hebben. Alle basisverzekeringen bieden een vergoeding voor dezelfde zorg, waarom zou je dan meer betalen dan nodig is? Meer premie betekent niet altijd betere zorg en het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering is €335 op jaarbasis. In december kun je zorgverzekeringen vergelijken en maandelijks besparen door de goedkoopste verzekering te kiezen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je eigen risico te verhogen of de premie in één keer te betalen, in deze gevallen krijg je ook korting op je premie.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nummer 3. Autoverzekering €179

Rijd je al jaren schadevrij of heb je juist net je rijbewijs gehaald? Als je een auto hebt moet je verzekerd zijn. De premie die je betaalt is afhankelijk van veel factoren, maar voor dezelfde dekking betaal je vaak al hele verschillende prijzen. Zo lopen de verschillen voor een standaard autoverzekering al snel op tot €179 per jaar. Goedkoop je auto verzekeren doe je door autoverzekeringen te vergelijken. Op deze manier zie je precies wat je kunt besparen.

Nummer 4. 20% korting op dure aankopen

Heb je een mooie warme winterjas gezien of wil je iets anders hebben maar lig je wakker van de aanschafprijs? Wacht dan tot de uitverkoop. Rond eind december geven veel winkels korting op het assortiment. Zelfs een kleine korting kan op een hoge prijs veel geld schelen. Op internet kun je de acties meestal volgen zodat je er op tijd bij bent voordat het is uitverkocht.

Nummer 5. Kleine lasten, hoge kosten: €75

Naast de standaard grote afschriften heb je waarschijnlijk nog veel andere maandelijkse kosten. Denk hierbij aan je telefoonabonnement, de sportschool, een tijdschriftabonnement of lidmaatschap van een organisatie. Deze losse bedragen lijken onschuldig laag, maar opgeteld heb je het snel over €75 per maand. Loop dit eens na en bedenk welke goede doelen je nog steeds belangrijk vindt en welke tijdschriften ongeopend de papierbak in gaan.

Ben je helemaal klaar met een leeglopende rekening zonder te weten waar het heen gaat? Met deze 5 tips maak je van december een besparingsmaand. Stap deze maand nog over en zorg je ervoor dat je het in nieuwe jaar geld overhoudt voor leuke dingen. Heb je zelf nog tips? Deel ze gerust!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!
 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Handige Tips! Ik heb me in de vakantie verdiept in mijn energierekening en zorgverzekering en ik betaal straks bij elkaar 300 euro minder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.