Hoe gaat het nu met het huis?

Ik krijg best nog regelmatig vragen over hoe het nu staat met de verkoop van het huis, dus ik dacht: ik zal het even centraal houden. Op dit moment is er niet zo heel veel over te vertellen; het is rustig qua afspraken. Ik richt me dus vooral op het opruimen, dingen wegdoen en andere dingen regelen, zodat ik er klaar voor ben op het moment dat zich een koper aandient.

Wat wel opvallend is, is dat er behoorlijk wat online belangstelling voor is. Elke week krijg ik mailtjes over hoe vaak mijn huis bekeken wordt en dat is toch best aardig. Daarnaast krijg ik af en toe van de makelaar informatie over hoe mijn huis het doet ten opzichte van andere huizen, in de ogen van Funda dan, en ook die statistieken zijn gunstig. Mijn huis is bijvoorbeeld ongeveer 2x zo vaak in favorietenlijstjes opgeslagen dan dat zij gewend zijn, naast heel veel ‘huisjeskijkers’ zijn er ook dagelijks meerdere mensen die het huis bekijken en die voor Funda in de categorie ‘serieus geïnteresseerd’ vallen en als je kijkt naar welke huizen die ‘serieus geïnteresseerden’ ook bekijken, dan val ik er qua prijs mooi een beetje middenin. En qua looks/ligging zit het dan toch wel – als ik het zelf zeg – in de top van dat rijtje.

Maar goed, dat levert allemaal niets op, als er geen afspraak uit voort komt. Nu zou deze periode sowieso niet denderend voor de huizenmarkt zijn, in tegenstelling tot het tweede kwartaal, dus ik heb goede hoop dat er dan wat beweging in komt. Voor die tijd gaan we in ieder geval wat experimenteren met bijvoorbeeld foto’s wijzigen, nieuwe foto’s etc. Dan kunnen we in het voorjaar altijd nog kijken naar een eventuele prijsaanpassing.

Ongemerkt vliegt de tijd overigens wel weer hard. In de eerste instantie had ik echt een vliegende start qua opruimen enzo, maar nu het wat rustiger is met kijkers, knipper ik een keer met mijn ogen en zijn er weer drie maanden voorbij. Zonde van de tijd, want die zal ik straks bij een verkoop nog hard genoeg nodig hebben. Dan blijft het ook een kunst om jezelf een beetje scherp te houden!

Heb jij lang gedaan over de verkoop van je huis? En vond je ook dat die tijd vloog? Of tenminste, bij tijd en wijlen dan… Tips om virtuele kijkers om te zetten in échte kijkers zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

24 Comments
 1. Ik was er echt dagelijks mee bezig. Opruimen, schoonmaken, zelf flyers maken en verspreiden, met makelaars overleggen, erover praten zodat iedereen wist dat een leuke woning te koop stond enz enz. Na zes weken was het verkocht!!

 2. Wij stellen binnenkort het woonhuis van mijn moeder te koop aangezien zij onlangs verhuisde naar een klein huurappartement. Mijn man en ik hebben het huis volledig leegegemaakt, vollledig opgekuist. Het huis staat nog niet officieel te koop maar vorige week hadden we wel al een afspraak met een gezin dat we kennen en die interesse 'lijkt' (of leek) te hebben voor de aankoop van het huis. Het koppel heeft ongeveer 2 u in het huis rondgelopen, alles gecontroleerd, overal foto's van getrokken, zal 'alles' komende week bekijken en laat ons binnen hoogstens 14 dagen 'iets' weten. Ik heb er geen goed oog in maar hoop natuurlijk dat die mensen het huis willen kopen. Het is een klushuis waarbij dan ook nog eens een voorkooprecht zit op een deel van de tuin dus een pand dat niet makkelijk verkocht zal raken.
  Aangezien de vreemde clausule van voorkoop die in het vorige verkoopcontract staat, zijn we bijna genoodzaakt om rechtstreeks via notaris te verkopen. Onze woonplaats ligt nogal ver van die van ons ma haar te verkopen huis dus zullen wij elke keer iemand naar het huis komt kijken om eventueel te kopen of gewoon eens in het huis wil rondneuzen, ons moeten vrijmaken en naar ginder moeten rijden om een rondleiding te geven. Enkele rit is 65 km dus één bezichtiging betekent voor ons 130 km heen- en terug : veel tijdverlies, veel kosten aan benzine….. Ik hoop echt dat het gezin dat het huis is komen bezichtigen, het huis wil kopen want dan zijn mijn man en ik ineens van een heleboel werk en kopzorgen af…. Ik heb wel nog een broer maar die trekt zich niets aan van de verkoop van het pand wegens 'geen tijd'. Ons ma is in de tachtig en kan het zelf niet meer vandaar dat alle werk op ons terechtkomt. Wijzelf zijn ook al niet meer van de jongsten en de verhuis, de opkuis van het huis, de rompslomp van het te koop stellen en al wat erbij komt, zijn af en toe een beetje 'teveel'.

 3. Wij hebben een professionele fotograaf laten komen die ook stylingtips gaf. Ze had goede ideeen en maakte mooie foto's.
  Wij hadden vorige een heel scherpe (dus lage) vraagprijs gekozen om het huis zo snel mogelijk te verkopen. Op ons huis zat overwaarde en we wilden voor de winter verhuisd zijn. Bij ons huis zat een heel grote tuin. In onze wijk waren maar weinig huizen met zo'n grote tuin en al helemaal niet in dat prijssegment.
  Het huis was qua inrichting wat gedateerd, maar wel netjes en het was goed onderhouden.
  Het huis was in vijf weken verkocht. En dat is anderhalf jaar geleden. Ik vond het toen niet zo snel gaan als ik verwacht had. Wel kijkers, maar die konden of wilden het niet kopen. Toen in een bloedhete zomerweek drie keer kijkers in een week gehad en daar zaten de kopers tussen.
  Ik vond het een hele klus al die kijkers en enorm spannend. We zouden na de verhuizing naar een heel ander deel van Nederland verhuizen.

  Heel veel succes met de verkoop!

  1. Dank je! Een professionele fotograaf heb ik hier ook gehad, dat scheelt wel echt. Ik zit met de prijs nu 'netjes', niet op ultrascherp. Maar dat kan natuurlijk wel, uiteindelijk heeft verkopen ook meer voordelen dan alleen het duidelijke financiële voordeel van lagere lasten en misschien nog wat geld eruit halen.

 4. Vorig jaar, binnen een week. Goed opgeruimd, geschilderd, goede foto's en scherp geprijsd. Veel belangstelling, dus open huis gehouden. Kopers hebben tegen elkaar op geboden, boven de vraagprijs verkocht. K.

  1. Ja, dat is natuurlijk helemaal geweldig! Dat zou ik hier niet snel verwachten, omdat het (of eigenlijk alles tussen de 3 en 6 ton, naar ik begrijp) een wat lastig segment is. Maar ik zou er natuurlijk niet over klagen als het wel zo zou zijn!

 5. Ons huis stond 2 jaar te koop en we hadden al een ander huis gekocht, 7-8 jaar geleden.
  Maar ik denk er nog met afschuw aan terug
  Onze ruime buffer verdween als sneeuw voor de zon.
  Nu zoveel jaren later vinden we t het waard geweest, we wonen zoveel fijner dan toen

  1. Dat lijkt me echt pittig, een ander huis hebben en dan ook nog twee jaar met je eigen huis zitten! Dat doe ik hier bewust niet. Maar dat hoeft op zich ook niet, want ik woon hier heerlijk voor zolang het duurt. Bovendien zou ik de spanning ook helemaal niet aankunnen van twee huizen (of vooral: het bijbehorende werk en de bijbehorende kosten) hebben.

 6. Lijkt me echt spannend om je huis te koop te zetten!! Wij hebben dat nog nooit meegemaakt. Ik weet wel dat het huis waar wij nu wonen ruim 2 jaar te koop heeft gestaan…

  1. Ik heb het twee keer eerder gedaan, maar toen waren het 'gewone' huizen, wat volgens mij beide keren binnen een maand geregeld was. Voor woonboerderijen is de markt weer heel anders. Dit heeft voor ik het kocht ook twee jaar te koop gestaan, maar toen was het wel in een hele andere (slechtere) staat én duurder dan het nu is. Dat zijn natuurlijk dingen die niet meehelpen als je je huis wilt verkopen.

 7. De hier genoemde periodes – waarin de woningen zijn verkocht – hangen natuurlijk ook af van het segment. Een duurder segment verkoopt minder snel dan een rijtjeshuis in de stad. Gewoon volhouden, wij duimen voor je 🙂

  1. Klopt! Mijn rijtjeshuis was binnen een maand ofzo weg, als het al zolang geduurd heeft. Lief dat jullie duimen 🙂 Ik hoop er gewoon het beste van, afgelopen week was het aantal Funda-bekijkers weer verdubbeld (na plaatsen van andere foto's).

 8. In 2013 het huis van mijn echtgenoot (die toen nog niet mijn echtgenoot was) binnen twee weken verkocht aan iemand uit de straat die gehuurd woonde. Mijn eigen appartement drie maanden later aan een van de vier kijkers waarmee de ingeschakelde makelaar direct op de proppen kwam. Viel alleszins mee. Echtgenoot had een flinke overwaarde, ik moest wat toeleggen.
  Eerst het trouwens zelf via Jaap.nl geprobeerd, wat op zich goed ging, want er was serieuze belangstelling. Alleen kregen deze mensen hun eigen huis niet verkocht (veel te duur aangeboden!) en wij wilden daar niet op wachten. Toen dus de makelaar benaderd.

  Zelf zou ik sowieso eerst m'n huis verkocht willen hebben alvorens ik de koop van een ander huis zou vastleggen. Alleen hebben wij door de snelheid waarmee uiteindelijk mijn appartement verkocht werd, toch te gehaast een nieuwe woning moeten zoeken. We hadden bepaalde plannen, maar zijn daar van afgeweken, waar ik nu uiteindelijk wel een beetje spijt van heb. Een beetje maar hoor, maar het blijft kriebelen…..

  1. Dat het blijft kriebelen kan ik me voorstellen! Het is ook een beetje een lastige situatie dan. Je wilt verkopen en zult je daarin (tenminste, dat zou ik dan doen) ook wel wat willen schikken naar wat de kopers willen, maar je wilt zelf niet met twee huizen komen te zitten. Nu scheelt het dat ik eerst niet wat terug ga kopen, maar eerder heb ik daar ook wel over gedacht, hoe ik dat dan zelf aan zou pakken.

 9. Ik heb nog nooit een huis verkocht, dus ik heb niet echt tips, al lijkt het me dat, als je zo goed scoort de afspraken vanzelf komen 😉
  En opruimen kan in de tussentijd geen kwaad, dan heb je het straks iets rustiger als je gaat verhuizen.

  1. Ik hoop het! En daar heb je helemaal gelijk in, daarom pak ik dat nu ook wat aan en probeer ik mezelf daar meer in te motiveren. Nu helpt het ook wel dat ik de afgelopen paar dagen weer het één en ander via Marktplaats heb verkocht, extra geld verdienen motiveert ook goed!

 10. In januari ging huis in de verkoop en in december verkocht. Ik heb 2x open huis gedaan maar weinig aan gehad. De eerste kijkers kwamen wel op de open huis dag maar eerder al afspraak gemaakt en verder slechts 2. MP heb ik ook op geadverteerd daar kwam niemand op, alleen mensen die wilde huren en bureautjes die wilden "helpen".

  Mijn huis was van de buitenkant niet zo aantrekkelijk -dubbele bovenwoning- maar wel fijn eengezinshuis verder en daar moet iemand op vallen.
  Ik had overwaarde en wilde er graag snel vanaf en was tevreden met de uiteindelijke verkoopprijs.

  1. De eerste open dag had mij ook niets opgeleverd, maar toen was ik wel wat aan de late kant. Misschien de tweede wel. Of anders via een afspraak. Iedereen die hier komt en rondkijkt is echt laaiend enthousiast, maar je moet ze wel bij je krijgen. Dat was misschien bij jou ook wel het geval? Ik heb dankzij mijn aflossingen ook wel wat speling. Het liefst geef ik daar natuurlijk niet teveel van weg, maar ik vind een verkoop belangrijker. Inmiddels zit er al zoveel geld in dit huis, dat één keer extra 'het schip in gaan' er ook nog wel bij kan.

 11. Wij hebben nog niet verkocht maar een huis 5 huizen verderop is binnen twee weken verkocht voor bijna 70k meer dan waar wij ons huis voor hebben gekocht. De staat is vergelijkbaar: oud, geen CV & alles moet gestript 😉

 12. Het huis van mijn lief stond al bijna 4 jaar te koop in een dorp zonder voorzieningen. We wonen nu 3,5 jaar samen in mijn huis. Voor het te koop werd gezet hebben we flink geklust, geverfd en gepoetst. We deden ook elke open huizen dag mee. Helaas amper kijkers.
  Ik ging er zo af en toe heen om schoon te maken, maar zag het huis wel achteruit gaan.
  En afgelopen week zomaar uit het niets een bod! Als het goed is zijn we er over 2 maanden eindelijk van af!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.