Omgooien van de financiële maand

Nu we inmiddels ruim een maand hebben kunnen uitproberen hoe alles werkt met gezamenlijk, hebben we een paar dingen kunnen constateren. Eén van die dingen is dat de financiële maand een beetje omgegooid moet worden. Onze berekeningen van wat we storten en wat we sparen zijn namelijk gebaseerd op een bedrag inclusief de hypotheekrenteaftrek. Die krijgen we echter pas rond de 15e van de maand, als letterlijk al onze kosten al afgeschreven zijn.

Bizar!

Niet dat het dan komt, maar dat me nooit eerder is opgevallen dat dat met vaste huislasten blijkbaar precies zo valt. Of het moet nu voor het eerst zijn, dat kan natuurlijk ook.

In ieder geval is dat zo en als we niet steeds de min in willen gaan, dan moeten we daar wat aan doen. Daarom hebben we besloten om dat bedrag één keer van de spaarrekening te halen, zodat het de volgende keren in plaats van laat juist heel vroeg binnenkomt. Als het dus op 15 oktober binnenkomt, is het niet meer voor de financiële maand van oktober, maar voor die van november. Dat scheelt een hoop gestress en betekent dat er ook niet steeds geschoven hoeft te worden. Dat is ook een beetje vervelend als het structureel is.

Bovendien hoef ik dan niet steeds te denken dat ik veel te hard ben gegaan met de boodschappen, dat is ook wel prettig.

Komt het bij jullie een beetje goed uit met inkomsten en uitgaven? Of moeten jullie soms ook wel eens schuiven vanwege de data, hoewel het onder de streep allemaal gewoon prima is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. man heeft 4 wekelijks salaris, ik krijg als zzper mijn geld niet op vaste dagen en ook elke maand een ander bedrag.. dan nog op 15e idd hra en voorheen op de 20e de kinderopvangtoeslag voor de peuterspeelzaal… alle inkomsten gaan liefst op dag van binnenkomst gelijk naar de spaarrekening van dezelfde bank als de betaalrekening. die gebruiken we als tussenrekening ipv spaarrekening zegmaar. 1e dag van de kalendermaand gaat er dan een bedrag voor de hele maand (gebaseerd op boodschappen, tanken, vaste lasten, evt kwartaalrekeningen of jaarlijkse rekeningen die in die maand komen en deel vrij te besteden) naar de betaalrekening. zo staat er dus altijd genoeg geld op (en extra uitgaven halen we dus van de spaarrekening.. ) op deze manier sparen we ook gelijk alles wat er meer dan het maandbedrag binnen komt 😉 werkt dus super!!

  2. Wij hebben momenteel ook grote moeite met wennen aan de huidige maand indeling. Mijn eerste 1/3e maandsalaris kwam op de 30e en de keer erna een volledige op de 26e. Dan de kinderopvangtoeslag op de 20e en de rekening komt achteraf. Zo erg wennen!
    En de rekeningen voor kinderopvang wisselen erg, de ene maand neem je soms wel 18u per kind extra af omdat ze bijv vrij zijn van school op jouw werkdag. Terwijl de toeslag een gemiddelde van alle maanden is. Dus we laten maar een extra buffertje op de betaalrekening staan, voor de zekerheid.

  3. Mijn loon kwam altijd op de 15e van de volgende maand binnen en die van Maarten op de 1e. Dus ik liet de maand lopen van de 15e tot de 15e. Nu ik ouderschapverlof heb krijg ik mijn uitkering ook op de 1e. dus ik heb alles twee weken doorgeschoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.