Het geld vliegt er weer uit :|

Op het ene moment lijkt het niet op te kunnen, op het andere moment vliegt het geld er gewoon weer uit. In dit geval niet aan heel veel kleine dingen, maar echt een paar grote dingen. Zo is vriend bijna jarig en ben ik daarvoor op zoek gegaan naar een mooi cadeau. Dat heb ik (als het goed is, ik wil nog even één keer gaan kijken) gevonden, dus dat moet dan straks ook daadwerkelijk gekocht worden. Daarnaast had ik hem nog iets als ‘housewarminggift’ beloofd dat toevallig komende week net in de aanbieding is, dus dat kan ik het beste dan ook direct bestellen.

En dan is er nog iets voor mijn andere vrienden. Die ik nu dan net even iets minder kan waarderen. Die vrienden die nog echt ouderwetse post sturen. In blauwe enveloppen. Hoewel ik onder de streep nog geld terug krijg, moet ik ook betalen. En dat gaat dan apart, dus eerst betalen en daarna terug krijgen. De aanslag voor het betalen is inmiddels binnen en dat is met dik €1100 best een fors bedrag. Het gaat om een suppletie van de btw-aangifte. Nu komt die er meestal wel uit, omdat ik voor de auto een privécorrectie door moet voeren (nu voor het eerst een duurdere auto, dus dat bedrag is hoger). Daarnaast zitten er altijd nog wel dingen in de boekhouding die er anders in moeten of niet meetellen, bijvoorbeeld als je eens etensbonnetjes hebt. Nu vond ik het bedrag nog steeds wel héél hoog, maar ik kwam er (te laat) achter waar dat door kwam: toen ik een ongelukje met de auto heb gehad, moest ik van die rekening de btw betalen. Dat ging destijds mis (was niet echt duidelijk gecommuniceerd), waardoor ik dat pas ergens halverwege 2016 heb betaald. Die bon had ik echter wel opgevoerd in mijn btw-aangifte in 2015, maar kon nu natuurlijk eerst niet teruggevonden worden (omdat hij qua betalingen pas in 2016 zit). Ik had januari enzo nog wel gecontroleerd op dingen die betrekking hadden op 2016, maar deze was natuurlijk pas veel later betaald. Dus nu moet ik die btw eerst weer als het ware terug betalen en gaat hij in een aangifte van 2016 (of beter gezegd: in de suppletie dan) alsnog weer mee. Op zich ook niet erg, want dan scheelt het me dan weer, maar ik had liever gehad dat ik er eerder aan had gedacht.

Tot slot komt natuurlijk de vakantie eraan en daarvoor wil ik ook vast wat apart houden. Dat is nog niet uitgegeven, maar op vakantie gaan dat soort dingen natuurlijk gewoon altijd harder. Omdat wij gaan rondreizen, hebben we sowieso niets ‘inclusive’, dus overnachtingen/eten/brandstof moeten allemaal ter plekke nog gekozen en betaald worden. Wordt weer even wennen, want vorig jaar hadden we één van de twee weken all-in. En ik kan je vertellen: je went héél snel aan niet je portemonnee meenemen en gewoon weglopen als je klaar bent!

Is dit voor jou ook een dure tijd, of valt het wel mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.