Kindness Rocks-project

Kindness Rocks-project

Een van de mooie plekken die we afgelopen zomer tijdens onze vakantie bezocht hebben, is Walden Pond. Dit is het meer waaraan de Amerikaanse schrijver Henry David Thoreau enige tijd gewoond heeft. Hij trok zich daar voor twee jaar terug in een hutje om in harmonie met de natuur te leven. Zijn ervaringen en overpeinzingen beschreef hij in het boek Walden. Het bijzondere is dat zijn gedachtegoed ook nu weer heel actueel is: na een periode van meer, meer, meer (spullen), komt er meer behoefte aan verbinding. Aan wat écht belangrijk is in het leven. Het is dus niet vreemd dat de plek waar het huisje van Thoreau ooit gestaan heeft, veel bezoekers trekt. Veel van die bezoekers laten, als soort eerbetoon, een steen achter. Eén van de stenen viel me op: een gewone steen met de tekst ‘You are loved’. Ik vond het een sympathieke gedachte en maakte er een foto van, maar stond er verder weinig bij stil. Tot ik online ineens iets tegenkwam over het ‘Kindness Rocks’-project. Het kwartje viel 🙂

Wat is het Kindness Rocks-project?

Het Kindness Rock-project is ooit opgestart door Megan Murphy. En niet als project, meer als gewoonte. Nadat haar ouders overleden, maakte ze voor zichzelf een soort systeem, waarmee ze alsnog met hen kon ‘praten’. Als ze tijdens haar wandelingen over het strand een hartvormige steen vond, dan zag ze dat als boodschap van haar vader. Als ze zeeglas vond, zag ze het als boodschap van haar moeder. Een stukje bemoediging, dat ze op de goede weg was.

In dit filmpje vertelt ze het zelf eigenlijk wel het beste:

Mocht je even geen tijd of zin hebben om te kijken; op een gegeven moment vond ze op het strand een stift. Daarmee schreef ze boodschappen op stenen, die ze steeds op verschillende plekken achterliet. Die eerste dag legde ze er vijf neer, op het hele strand.

One message at just the right time can change someone’s entire life

Diezelfde avond werd ze gebeld door haar vriendin, die één van haar stenen gevonden had en blijkbaar haar handschrift herkend had. In de eerste instantie deed Megan nog of ze van niets wist, maar de vriendin vertelde haar toen dat het bericht precies op het juiste moment kwam. Het had voor haar die dag een wereld van verschil gemaakt.

Daarmee werd het idee van het Kindness Rocks-project geboren.

[wp_ad_camp_3]
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Wereldwijde beweging

Inmiddels is het Kindness Rocks-project veel meer dan een paar stenen op het strand waar Megan veel loopt. Het is een wereldwijde beweging, waar je zelf ook aan mee kunt doen. Het idee is dat je stenen achterlaat met mooie boodschappen en daar anderen mee inspireert. Soort ‘random acts of kindness’.

Kindness Rocks bij Walden Pond
Dit is de steen die ik tegenkwam bij Walden Pond

En als je stenen ‘gedropt’ hebt of er eentje gevonden hebt, kun je die ‘markeren’ op een interactieve kaart. Ik heb net even gekeken, maar in mijn omgeving is nog niets te vinden. Sterker nog; in heel Nederland zou nog geen enkele Kindness Rock liggen.

Dat is natuurlijk zonde! Ik vond het zelf zo’n leuk idee, dat ik het in ieder geval wilde delen. Daarnaast lijkt het me dit najaar wel een leuk project om er zelf ook een aantal te maken en die ergens neer te leggen. Op de website is naast een handige handleiding ook meer dan genoeg inspiratie te vinden.

Overigens kun je nu natuurlijk zeggen: ja, lekker, van die felgekleurde stenen in de natuur. Blijf er toch gewoon vanaf! En ja, dat is misschien wel zo. Maar aan de andere kant; je kunt geen straat meer uitlopen of je komt zwerfafval tegen. Ik zie dan zelf liever een bemoedigende boodschap dan een lege milkshakebeker.

Ken jij het Kindness Rocks-project al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Min of meer maar dan in een andere vorm! Dat er ineens een schilderij in mijn fietstas zat met: je hebt me gevonden! Dit is voor jou, Fijne dag..
    Initiatief kwam van iemand die kadootjes met positieve teksten verspreid om de wereld wat mooier te maken. Ik werd daar wel erg blij van.

  2. Wat vlijtig Liesje zegt herken ik, ik probeer vaak iets vriendelijke te zeggen tegen iemand die dat nodig lijkt te hebben of iemand te helpen.

  3. Hoi! Via google kwam ik dit artikel tegen. Ik schilder, beschrijf en teken al een aantal maanden op stenen om ze vervolgens te verstoppen met in de gedachte iemand een glimlach te bezorgen. Samen met een groot aantal doen we dit in Nederland onder de naam NL Rocks, je kan onze groep vinden op Facebook of via #nlrocks op insta. Zou leuk zijn als er meer mensen bijkomen, het is een hele leuke hobby en je maakt er mensen echt blij mee, jong en oud. Lieve groeten Kelly

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.