#FreedomFriday: Money Under 30

#FreedomFriday: Money Under 30

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Money Under 30.

Wie, wat, waar?

Deze week weer een keer een website die niet van één specifiek persoon is: Money Under 30. En ja, ik weet dat ik technisch gezien niet meer 30 (of jonger dan 30) ben, maar de onderwerpen sluiten nog prima aan. Het gaat eigenlijk over van alles: van het afbetalen van je schulden tot investeren. Van het kopen van een huis of auto tot sparen. En het leuke is; het gros van de artikelen wordt geschreven door mannen! Ik kom heel vaak vrouwelijke bloggers tegen, maar slechts af en toe mannelijke bloggers. Terwijl dat perspectief natuurlijk ook juist hartstikke leuk is!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Het leuke van Money Under 30 is dat de site zich precies richt op mensen die zich ongeveer in mijn levensfase bevinden. Niet op studenten of mensen die als het ware net om het hoekje komen kijken, maar ook niet op mensen met helemaal een enorme berg (levens)ervaring. Dat sluit natuurlijk mooi aan.

Omdat de website zich richt op het verantwoord omgaan met je persoonlijke financiën, lijkt de Freedom-factor me redelijk duidelijk. Als je slim omgaat met je geld, heb je meer vrijheid en kun je je leven makkelijker inrichten zoals jij het wilt. Eigenlijk precies waar ik ook al jaren (bewust en onbewust) aan werk.

Wat kan ik hiervan leren?

Money Under 30 is vooral een hele informatieve website. Het is niet één idee of een inspirerend verhaal van iemand waar ik wat uit kan halen. Het zijn veel meer losse feitjes of kleine stukjes inspiratie. Vandaar dat dit ook niet speciaal een website is die ik ‘volg’, maar wel eentje waar ik via mijn RSS-feed regelmatig even langs kom.

Wat overigens wel een mooie les is: ‘wij millennials‘ doen alles anders en dat is helemaal niet erg. In de afgelopen 10-15 jaar is de maatschappij gewoon ontzettend veranderd en het is helemaal niet erg als je daarop inspringt. Door bijvoorbeeld wél te kiezen voor huwelijkse voorwaarden. Of door niet op je 20e al je zaken compleet op orde te hebben, maar ergens middenin je twenties nog eens financieel volwassen te worden.

Leuk voor jou?

Ben je ergens in de twintig of dertig? Dan is er een grote kans dat op deze site een hoop nuttige informatie staat. Qua uitstraling zou ik er niet elke keer voor terugkomen, maar de artikelen gaan vaak best diep in op materie en laten zaken ook van verschillende kanten zien. Wat dat betreft is het wel een aanrader. Bovendien zijn ze ook vrij actueel met berichten, zoals dit artikel over de voor- en nadelen van apps waarmee je je wisselgeld automatisch kunt investeren. Volgens mij is dat er nog helemaal niet zo lang in Nederland. Of: of het financieel gezien de moeite waard is om huurbaas te worden.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik kende deze site nog niet, maar zo te zien is het een goede en interessante website! De lay-out is simpel en ik zie ook bijna geen reclame, dat is voor een Amerikaanse website toch wel uitzonderlijk. Deze gaat bij de bladwijzers. Dank je voor de tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.