#FreedomFriday: Be More With Less

#FreedomFriday: Be More With Less

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Be More With Less.

Wie, wat, waar?

Be More With Less (wat overigens een prima vertaling zou kunnen zijn van Lekker Leven Met Minder!) is de website van Courtney Carver. Zij kreeg in 2006 te horen dat ze MS had. Voor haar diagnose leidde ze een druk leven. Ze zette zich – heel toevallig – in voor het Amerikaanse MS-fonds. Toen ze last kreeg van hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en nog meer vreemde symptomen, besloot ze naar de dokter te gaan. Na een aantal tests werd ze gebeld met de uitslag: ze had geen MS. Nog geen minuut later bleek dat de arts een fout had gemaakt en haar uitslagen verwisseld had met die van iemand anders. Haar uitslag bleek wél positief (of negatief, net hoe je het wilt zien) te zijn.

Daarmee veranderde in één klap haar leven. Van een gezonde vrouw naar een ‘patiënt’. Courtney weigerde echter een slachtoffer te worden in haar eigen verhaal en besloot zelf het heft in handen te nemen. Ze had MS niet kunnen kiezen, maar ze kon wél kiezen welke voedingsmiddelen ze in haar lichaam stopte, welke behandelingen ze zou volgen, met wie ze haar tijd zou doorbrengen en hoe ze haar leven en de wereld zou bekijken.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Hoewel het bovenstaande verhaal je misschien anders doet denken, gaat Be More with Less niet over MS. Het gaat erover hoe je je leven kunt vereenvoudigen en liefde erin centraal kunt laten staan. Haar diagnose was voor Courtney de aanleiding om op een andere manier naar haar leven te kijken. Minimalisme blijkt daarin het sleutelwoord te zijn: door spullen weg te doen en je meer te focussen op de beste dingen, in plaats van alle dingen, kun je zorgen voor meer spaargeld, schulden elimineren, werken aan je gezondheid, stress reduceren en meer ruimte creëren. Vóór MS dacht Courtney dat ze meer wilde of meer nodig had om gelukkig te zijn. Nu ziet ze dat dat niet zo is en helpt ze anderen zich dat ook te realiseren.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Heel toevallig had ik gisteren een heel leuk Skype-gesprek met Iris, de opruimcoach die eerder al een gastpost schreef voor LekkerLevenMetMinder.nl. Iris is wat mij betreft echt een voorbeeld als het gaat om minimalisme; ze is naast opruimcoach ook fulltime huizenoppas, wat betekent dat ze op huizen van andere mensen past. Daar woont ze dan ook in, de ene keer een paar weken, de andere keer een paar maanden. Zo komt ze op allerlei plekken en bespaart ze behoorlijk wat aan vaste lasten. Om zo te kunnen leven, heeft ze eerder al afscheid genomen van heel veel spullen. Toen ik haar gisteren sprak en wat meer vragen over haar ervaringen daarmee kon stellen, wakkerde het bij mij ook weer wat aan: minder spullen is écht heel fijn.

Een verhaal als dat van Courtney versterkt dat gevoel alleen maar. Bovendien laat dat me duidelijk zien dat er geen enkel excuus is om niet gewoon grote opruiming te houden. Als zij het mét MS kan, dan moet ik met mijn gezonde lijf dus écht niet klagen en gewoon wat knopen doorhakken.

Leuk voor jou?

Minimalisme kan je leven op heel veel manieren verrijken. Om eerlijk te zijn heb ik zelf nog steeds geen nadeel ondervonden van de enorme berg spullen die ik al heb weggedaan. Alleen maar voordelen. En dan ben ik nog niet eens zo ver als bijvoorbeeld Iris, of Valhalla. Er zijn ook zeker tijden geweest dat ik daar anders over dacht. Of eigenlijk: niet eens over nadacht. Dat ik niet het idee had dat spullen ook tot last konden zijn. En het maakt eigenlijk niet uit in welke ‘fase’ jij zit; op Be More With Less zul je altijd iets vinden dat je aanspreekt.

Aanbevolen artikelen:

25 Ways To Simplify Your Life in 10 Minutes or Less – Je hoeft niet meteen compleet Marie Kondo-stijl je huis leeg te ruimen; je kunt je leven ook al vereenvoudigen in 10 minuutjes of minder. Deze tips geven leuke en handige manieren om te zorgen voor een beetje flow/momentum. Als je eenmaal begonnen bent, is het moeilijk om te stoppen!

Frequently Asked Quetsions about Simplicity and Minimalism – Dit vond ik wel heel leuk: een onderdeel met allemaal veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over wat je moet doen met vrienden die alleen willen shoppen, terwijl jij juist wat minimalistischer wilt leven. Of hoe je met 33 kledingstukken prima 3 maanden door kunt komen.

The Greatest Secret To Productivity That No One Is Talking About. Productiviteit lijkt fijn, maar meestal zorgt het er alleen maar voor dat je héél veel doet in weinig tijd. Ook dat klinkt niet eens slecht, maar het punt is: je wordt vaak niet gelukkig van 600 dingen op een dag doen. Dit artikel helpt je om te bepalen wat echt belangrijk is en daar dan productief in te zijn. Niet door zoveel mogelijk te doen, maar juist door zo weinig mogelijk te doen, maar dan met maximale aandacht.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.