Beleggingsupdate juli 2018

Beleggingsupdate juli 2018

Sinds ruim een jaar leg ik structureel – elke maand – geld in op mijn beleggingsrekening. Het doen? Financieel onafhankelijk worden. Omdat ik 33 ben, heb ik een vrij lange beleggingshorizon, waardoor geen rendement maken vrijwel onmogelijk lijkt te zijn. Zelfs tijdens de Great Depression duurde het herstel van de markt ‘slechts’ 6 jaar. En aangezien geld op de spaarrekening sowieso weinig doet, ben ik mijn focus langzaam maar zeker wat aan het verleggen. Gisteren deelde ik mijn beleggingsplan voor het tweede half jaar. Vandaag kijk ik naar wat de beleggingen de afgelopen maand hebben gedaan: beleggingsupdate juli 2018.

Actuele stand van zaken

Uiteraard ging er ook deze maand weer 275 euro naar mijn beleggingsrekening bij DeGiro. Mijn totaal kwam hiermee uit op een ruime 4300 euro. En hoewel mijn portefeuille nog steeds mooi in de plus staat, komt hij wel wat lager uit dan vorige maand.

Vorige maand gaf ik aan me ook eens te verdiepen in de pensioenrekening bij Brand New Day. Daarin heb ik meteen daad bij het woord gevoegd; die is direct geopend én ik heb daar meteen een mooi bedrag op gestort.

Mijn activiteiten

Met de nieuwe storting van 275 euro kocht ik 2 x Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (VWRL) voor 72,18 euro. Daarnaast kocht ik nog voor 150 euro bij in het BlackRock Global Funds Technology Fund D2. Daarvoor kreeg ik 4,77 delen, à 31,44 euro per stuk. Die worden overigens wel steeds ‘duurder’; mijn eerste Blackrockjes – zoals ik ze meestal zelf noem – waren iets van 19 euro.

Daarnaast ontving ik dividend. Nog niet de honderden euro’s die ik op andere blogs langs heb zien komen, maar wel 10,88 euro. Daarover betaalde ik 82 cent aan dividendbelasting.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het rendement

Deze maand nog steeds prima groene cijfers, maar wel wat lager dan vorige maand, toen de stand nog op 273 euro stond. En ook lager dan bijvoorbeeld vorige week, toen ik zelfs bijna de 400 euro aantikte. Nu sta ik op 246 euro in de plus. Nog steeds een mooi bedrag.

Het overzicht:

Beleggingsupdate juli 2018

Ook nu deden mijn ‘slechte’ aandelen het weer aardig. Ik heb zelfs een stevige piek zien langskomen op één daarvan; die schoot van een euro of 3 naar maar liefst 12 euro! Ik had een verkooporder voor 15 erin staan, maar dat heeft hij niet gered. Nu staat hij al een paar dagen stabiel op een dikke 6 euro, nog steeds mooi.

Mijn storting bij Brand New Day is nu eindelijk verwerkt. Dat geld kan dus ook voor me aan het werk. Ik heb hier gekozen voor een offensief profiel, waarbij 30% in obligaties gaat en 70% in aandelen. Dit kun je zelf nog helemaal aanpassen, maar voor nu vind ik dit prima. Ik ben dan uitgegaan van ongeveer mijn leeftijd in obligaties en de rest in aandelen.

Aandachtspunten voor komende maand

De komende maand is het gewoon weer lekker even kijken wat alles doet. Ik denk dat ik me daarin ook vooral wat ga focussen op het uitbreiden van mijn VWRL-portefeuille. Kijken of ik mijn dividenduitkering voor volgend kwartaal weer mooi wat verder omhoog kan krijgen. Uiteindelijk is dat toch óók een mooie vorm van passief inkomen. Momenteel staat die wel een heel klein beetje in de min (69 cent, om precies te zijn), maar dat kan even makkelijk betekenen dat het een goed moment is om te kopen.

Een ander actiepuntje voor deze maand is bij de accountant informeren naar mijn precieze jaarruimte. Is er ergens nog iets over dat ik kan benutten, als ik zou willen? Ik heb nu een beetje met de natte vinger en informatie van internet gewerkt, maar wil dat ook gewoon wel even duidelijk hebben.

Mocht je nu denken: ik wil hier óók wel eens mee aan de slag en overwegen om een beleggingsrekening te openen, dan gooi ik ‘m er toch weer even in: DeGiro is zeker een aanrader. En als je zo’n daar een gratis rekening opent via deze link, dan sponsor je LekkerLevenMetMinder.nl ook nog een beetje. Dat is weer goed voor je karma-punten 😉

Voor de beleggers onder ons; hoe hebben jouw beleggingen het deze maand gedaan?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Leuke update en mooi rendement bij DeGiro zeg. Je hebt vooral goed geïnvesteerd. Ik ben vorig jaar blijven hangen met 1337 euro met een winst van 7,49 euro zie ik net. Heb tijden niet meer gekeken. Voorlopig heb ik geen geld om te investeren, we gaan nog op vakantie en moeten ook wat op de spaar houden voor onvoorziene zaken.

  1. Ik doe het de laatste tijd bewust structureel en dat voer ik dan langzaam op. Zo vlak je ook de koersverschillen een klein beetje uit. Ik heb niet de illusie dat ik de markt kan timen of in staat ben om de beste aandelen te kiezen, dus structureel en vooral in trackers lijkt mij de beste strategie hier 🙂

   En groot gelijk; niet alles erin stoppen! Ik doe ook alleen wat ik toch eerst niet nodig heb. Dan hoef ik het er ook niet op een ongunstig moment uit te halen!

 2. Onze Rabobank beheerdbeleggen staat nu op €1678 waarin het rendement tot nu toe 6,1% wij zijn in februari begonnen en leggen tussen de 100 en 330 per maand in. In het begin van het jaar wat meer nu wat minder, omdat ik even wil afwachten wat er gaat gebeuren met de handelsoorlog.

 3. Dat klopt afhankelijk van het gevoel, dat is momenteel niet super. Maar wel maandelijks dan bouwen we mooi rustig op en het dividend laten we herbeleggen. We beleggen in ieder geval €100 per maand, dat voelt als een vaste last. Zoals energie, gemeentebelasting op deze manier gaat het geleidelijk en merk je het bijna niet.

 4. ik sta nog in de plus maar 680 euro minder dan vorige week.
  Ik leg van maart tot september niets in maar spaar dat op een spaarrekening.
  Eind september leg ik alles weer in (in gedeeltes)en doe dat elke maand tot maart, dan spaar ik weer, dit omdat t zomers toch vaak wat minder gaat, ik heb ook wel eens alles verkocht in mei , maar dat had geen effect, ik kocht t in september ongeveer even duur weer terug.
  Gebaseerd op : Sell in May and go away , ik vind daar veel waars in zitten
  Ik houd van gokken(heb geen verstand van beleggen en doe dat in fondsen) mijn man spaart liever, dus beleg ik met alles wat ik overhoud en mijn man spaart alles zo hebben we alles, vaak een wat hoger rendement dan alleen die spaarrekening, maar wel genoeg geld achter de hand voor noodsituaties.
  En als we genoeg hebben voor ons spaardoel,(een vastgoedinvestering) kopen we dat en beginnen we beide weer vanuit het 0 punt

 5. Bij DeGiro blijft het rendement al zo’n week of 2 fluctueren, dankzij onze dikke vriend Trump. Toch nog zo’n 3% rendement dit jaar. Vanwege die nervositeit heb ik dit jaar niet geïnvesteerd in individuele aandelen; alleen in trackers en met wat meer focus op dividend-ETF’s.

  Bij BND is het rendement veel lager: dit jaar 0,5% rendement. Nog altijd beter dan sparen, denk ik dan maar, hoewel het wel wat tegenvalt aangezien ik in 2017 respectievelijk 8% en 7% rendement had bij deze broker….

  Zoals je weet heb ik een beetje dezelfde strategie als jij: maandelijks inleggen (maar dan wel een wat hoger bedrag dan jij), zowel voor de BV als in privé. Hoewel ik dat dus aan het begin van het jaar een tijdje niet gedaan heb vanwege geen inkomsten…..

 6. Interessant om te lezen! Ik kwam via google op deze blog uit omdat ik vrijwel dezelfde beleggingsstrategie volg. Telkens een kleine inleg (het liefst via de gratis kernselectie van Degiro). Horizon is ook 30+ jaar. Verfrissend om te lezen dat er meerder mensen zijn die met relatief kleine bedragen inleggen, de meeste verhalen gaan over 10.000+ euro per keer. Ik ben dan ook al blij met elke euro winst, laatst had ik een dividend uitkering van 0,80 cent per aandeel, stuk beter dan het geld op de spaarrekening te laten staan!

  Het lastige vind ik echter goede ETF’s/aandelen te vinden. Waar haal jij deze informatie vandaan? Sorry mocht ik hier overheen gelezen hebben, heb de halve site doorgelezen in een paar uurtjes tijd :P.

 7. Adine,

  Goed bezig, door constant te blijven inleggen bouw je langzaam een leuk vermogen op. En hier spreek ik vanuit ervaring (zie ook mijn website, wel in het engels, maar ik denk dat je dat wel kan lezen 😉 ). Ik zie dat jij belegt in VWRL, een ETF met dividend die belegt in aandelen. heb je ook een ETF in je bezit die belegt in obligaties? Om zo je vermogen mooi te spreiden om de economische schommelingen op te vangen

  Cheers,

  Pollie

  1. Jazeker, ik beleg idd ook in ETF’s met obligaties, precies voor die spreiding. Obligaties zijn nu dan wel iets minder aantrekkelijk, maar dat komt vast wel weer en dan heb ik de balans in ieder geval 🙂 Ik ga jouw site ook eens bekijken!

 8. Ben ook van plan te beginnen met VWRL via DeGiro maar kan nergens vinden wat het rendement en de gemmidelde yield return ( dat is volgens mij dividend haha) is per jaar, Heb jij daar toevallig wat meer kennis van?

  Verder een hele leuke blog, precies wat ik zocht!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.