Wat me deze maand bezighield (persoonlijke update)

persoonlijke update adine

Wat een maand. Of wat een afgelopen paar weken. Als ik per happening een nieuwe post ga schrijven, dan ben ik in mei volgens mij nog bezig, dus het leek me een mooi moment voor een persoonlijke update. Dan ben je in één post weer bijgepraat en kunnen we daarna weer lekker door naar artikelen over geld 😉 Trouwens ook helemaal niet erg als je deze overslaat omdat je dit niet boeiend vindt.

Het jaar begon goed

Het jaar begon goed. Met mooie plannen, nieuwe uitdagingen, een stukje focus. Misschien heb je mijn podcastaflevering wel gehoord, over die plannen voor 2022.

En misschien herken je het wel: zodra je plannen hebt, word je getest. Komen er allerlei dingen op je pad om te testen of je wel écht zo besluitvaardig bent. Of dit wel écht is wat je wilt. Nou, ik heb het geweten.

Allereerst vond half januari het inmiddels welbekende virus ons. Gezien de klachten verwacht ik dat het een afgezwakte versie was, maar toch. Die week in quarantaine moet sowieso en ik heb me ook echt wel een dag knap beroerd gevoeld. Voor mijn man – die anderhalve dag later volgde – viel het allemaal gelukkig ook wat mee. Maar toch, je bent zo een goede week verder voor je weer helemaal up and running bent.

Toen was ik net lekker aan het inhalen…

En had ik me inmiddels aangemeld voor de podcast-challenge (die nog steeds loopt!), de modules voor mijn cursus Coaching ingehaald, weer wat overzicht in het werk, eindelijk weer eens wat inspiratiemails verstuurd…

En toen werd mijn man flink ziek. Een bacteriële infectie in de longen, die binnen no-time buiten de longen trad. Waarschijnlijk het gevolg van het feit dat hij in het verleden al twee keer een klaplong heeft gehad, iets waar je als langere man (of langere mens) meer kans op hebt.

Het goede nieuws was dat het niet C-gerelateerd was en dat er dus naar verwachting ook geen blijvende schade zou zijn. Het slechte nieuws was dat zijn ontstekingswaarden door het dak gingen en hij direct moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De prognose: twee weken blijven. In die weken zouden ze – naar later bleek bijna 5 liter –  vocht/pus uit dat longgebied proberen te verwijderen.

Naast dat het sowieso even behoorlijk spannend is geweest, betekende dat dus ook flink schakelen. Elke dag maar één keer bezoektijd, voor één persoon. Zolang hij nog niet van de afdeling af mocht, kon ik Rosalie dus ook niet meenemen.

Gelukkig kwam afgelopen maandag het verlossende woord: hij mocht na 2,5e week eindelijk naar huis, mits hij nog 40 dagen aan de antibiotica gaat. Dus gelukkig zijn we nu in ieder geval weer compleet.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Maar wat er niet compleet is

Is mijn overzicht ?. Dit is een eerlijke persoonlijke update 😉 Ik heb natuurlijk heel erg mijn best gedaan om de boel draaiende te houden in m’n eentje, maar dat ging niet op alle fronten even lekker.

De podcastchallenge vond ik heel belangrijk, daarvoor voelde het ook een beetje als een test. Die heb ik dus volgehouden, ook al betekende dat soms dat ik om 7 uur ’s morgens of pas om 23 uur ’s avonds een aflevering opnam. Ik ben heel blij dat dat gelukt is, want ik merk dat het én heel fijn is om elke dag een vast moment te hebben om hardop wat dingen te overdenken én ik krijg ook steeds vaker berichten van mensen die er iets aan hebben gehad. Dat doet me echt heel goed, en zijn allemaal kleine stapjes richting het realiseren van mijn missie om 1 miljoen vrouwen te helpen financieel vrij te worden.

In dat kader heb ik ook ein-de-lijk de vernieuwde versie van de Financiële Strategieplanner af kunnen maken. Dat stond al zó lang op mijn verlanglijstje. Een versie die helemaal digitaal invulbaar zou zijn, tijdloos én beschikbaar voor een heel laagdrempelig bedrag. Zodat je eigenlijk geen reden meer hebt om het op orde krijgen van je geldzaken uit te stellen.

Nou, volgens mij is dat gelukt, maar kijk vooral even hier zelf.

Voor de komende tijd

Het zal de komende tijd nog even onrustig(er) blijven. Mijn man is aan het revalideren en moet natuurlijk voorzichtig zijn met tillen. Dat betekent dat mijn werktijd zich verplaatst naar de momenten dat er extra oppas is óf de avonden.

En dat betekent ook dat ik weer even extra mijn best moet doen om overzicht te vinden. Als ik namelijk iets heb geleerd van ‘fouten’ uit het verleden, is het wel dat je niet moet wachten tot alles weer ‘normaal’ is.

Dat je beter elke keer weer opnieuw stil kunt staan bij wat het allerbelangrijkst is en daar je plan op aanpassen.

Dat heb ik de afgelopen weken gedaan door de situatie voor Rosalie zo rustig mogelijk te houden, zelf overeind te blijven en mijn prioriteit te leggen bij rust en regelmaat. Nu er weer een beetje meer ruimte komt, pak ik ook weer wat extra dingen op.

Hier bloggen. Een nieuwe versie maken van #MoneyMindShift (oké, met de video’s wacht ik nog even, want ik heb ineens ook een ooglidontsteking ?). Nieuwe stappen zetten in alles waar ik met Marlies Dekkers mee bezig ben. En vast nog heel veel meer, dat ik zo kan opnoemen als ik mijn lijstje weer helder heb.

Gelukkig was er genoeg wél leuk

En voor ik daarmee bezig ga (of eigenlijk ben ik er al mee bezig, want dit soort updates schrijven helpen me daar ook bij), wil ik ook nog even stilstaan bij alle leuke dingen die er óók waren in de afgelopen paar weken, naast alle lieve support en hulp die we mochten ontvangen.

Zo mocht ik al twee keer een themacall geven met Christel van Het Rijke Wijf, in het kader van Oneindige Overvloed. Iedereen die zich daarvoor aangemeld had mag daar in 2022 maar liefst 12 keer bij aansluiten. Heel fijn, want daar kwam na het stellen van doelen óók moodmapping al aan bod. Een methode die je weer op het juiste spoor kan helpen als alles even niet zo lekker loopt. Heel herkenbaar voor mij op dat moment 😉

Ook heel gaaf vond ik mijn ontmoeting met Melati Helmhout vorige week. Met haar nam ik dit podcastinterview op. Ze bezocht me op kantoor, om me daar te adviseren over wat het beste was qua inrichting vanuit Feng Shui-perspectief, gecombineerd met mijn Nine Star Ki-profiel. Het is wat te vroeg om nu al te zeggen of het verwijderen van dode planten uit mijn leefruimte heeft gewerkt, maar ik merk wel dat zelfs alleen het bewustzijn al iets met me doet.

Verder vind ik het ook heel gaaf om te ontdekken dat er steeds meer samenwerkingen ontstaan rondom mijn missie. Daarin zit voor mezelf ook weer groei. Ik vind het altijd heel prettig om dingen alleen te doen. Omdat dat lekker snel gaat en er dan niemand in je nek zit te hijgen. Maar het voelt ook goed om dingen los te kunnen laten. Zeker als het resultaat dan eigenlijk nog eens beter is.

Hebben die Afrikanen toch gelijk met hun ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Dus dat vind ik voor mezelf ook wel weer een hele mooie ontdekking. En natuurlijk ook voor iedereen die in mijn programma Ontwikkel JOUW Money Flow zit. Die krijgen daardoor namelijk straks een keer een themacall met mijn eigen Human Design-coach én met een expert in systemisch werken in combinatie met geld. Tja, daar zou ik graag álles van weten om het zelf te kunnen doen, maar dat weet ik helaas nog niet.

En tot slot nog even een persoonlijke fantastische mijlpaal in deze update: Rosalie loopt sinds een paar weken! Of beter gezegd: ‘rent’. Zo’n grappig gezicht; dan gaan de schoudertjes een beetje omhoog en is het gááán met die banaan. Je begrijpt: dat heeft de afgelopen weken ook regelmatig een flinke lach op m’n gezicht getoverd.

Hoe is jouw 2022 begonnen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.