Review over De Geldmachine cursus

Onlangs woonde ik live De Geldmachine cursus bij. In deze review lees je mijn ervaringen en heb ik een leuke bonus voor je.

Zondagochtend, kwart over 6 ’s morgens. Terwijl de halve wereld zich nog lekker een keertje om lijkt te draaien, zit ik al in de auto. Da’s niet gebruikelijk voor een zondagochtend, maar nu wel even nodig. Ik heb die dag namelijk training in de buurt van Rotterdam. Een flink eind rijden, maar ik heb het ervoor over. Vandaag hoop ik namelijk meer te leren over een onderwerp waar ik echt wel wat van weet, maar waarvan ik ook voel dat er nog wat puzzelstukjes ontbreken: vastgoed. Dat doe ik bij Ultimate Mastermind, die speciaal hiervoor de training De Geldmachine organiseren. Hier lees je in een uitgebreide review mijn ervaringen met deze dag. Oh, en ik heb óók nog een mooie kortingscode voor je. Maar dat komt later.

Waarom De Geldmachine?

Ergens in het voorjaar van 2023 werd ik benaderd door Ultimate Mastermind: of deelname aan De Geldmachine cursus niet iets voor me zou kunnen zijn en of ik interesse zou hebben in een samenwerking. Nu weet je misschien wel: ik ben vrij selectief in mijn samenwerkingen – ik ben van nature een vrij kritische consument en stimuleer anderen daar ook in. Bovendien heb niet alle tijd van de wereld. Maar… investeren vastgoed is zo’n thema waar ik al langer mee in mijn hoofd zit. Ik weet er inmiddels best een hoop vanaf, maar had nog het gevoel wat puzzelstukjes te missen om het verhaal rond te krijgen. Om te kijken of ik het een eerlijke kans zou geven zónder dat vooral niet te doen vanuit een weerstand of angst.

Dus stemde ik in en zette ik 20 augustus in de agenda: dan zou ik afreizen naar Capelle aan de IJssel voor een hele dag training.

Omdat ik weet dat dit soort dagen soms heel overweldigend kunnen zijn – je krijgt namelijk meestal wel een bak informatie over je heen – kwam ik met een duidelijk doel: ik wil mijn ontbrekende puzzelstukjes hebben (die draaiden met name rondom het stuk financiering).

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Geldmachine training

Toen ik aankwam bij het kantoor van Ultimate Mastermind, bleek ik één van de laatsten te zijn. Er had zich daar al een flinke groep verzameld, van pak ‘m beet 20-25 man. Ook echt ‘man’; uiteindelijk waren er inclusief mezelf twee vrouwen aanwezig. Enerzijds jammer, anderzijds maakt het nog maar eens een keer duidelijk hoe belangrijk mijn missie is 😉

Toen het tijd was om naar de trainingsruimte te gaan, kregen we uitleg over hoe de dag was opgezet. Het eerste deel zou verzorgd worden door René Cooiman. Hij zou ons meer vertellen over het principe van de Geldmachine en investeren in vastgoed in Spanje. Dat deed hij zelf inmiddels een aantal jaar, onder meer geïnspireerd door Robert Kyosaki’s boek ‘Rijke pa, arme pa‘, waarin het concept van de Geldmachine ook naar voren komt.

Ik zou trouwens zeker dat boek even lezen als je dit interessant vindt, maar voor het gemak even heel kort het idee van de Geldmachine: de meeste mensen werken om geld te hebben dat ze uit kunnen geven. Hiermee ruil je als het ware tijd voor spullen. Het idee van de Geldmachine is dat je werkt –> geld krijgt –> geld investeert –> rendement krijgt –> dan pas uitgeeft. In plaats van je geld meteen uit te geven, gebruik je het dus om een geldmachine op te bouwen. Hierover nam ik ook al eens een podcast op:

De tweede helft van de dag kwam Anil Önder Bicer aan het woord; hij zou vertellen over investeren in Nederland, de nieuwe regels en of dit nog rendabel is. Hij zou ook meer over zijn verhaal vertellen; hij kocht namelijk zijn eerste panden toen hij nog bij de Aldi werkte. En nee, niet als directeur.

Omdat we waarschijnlijk flink wat informatie te verstouwen zouden krijgen, was er ondersteuning op twee manieren: een werkboekje en notitieboekje om aantekeningen te maken (helemaal branded, daar kan ik dan wel weer vrolijk van worden) en de online versie van de training, zodat je alles ook op je gemak nog even terug kon kijken.

Wat heb ik van de Geldmachine training opgestoken?

Ik heb niet iedereen gesproken tijdens deze dag, maar mijn indruk was dat het gezelschap qua achtergrond vrij gemêleerd was. Ondernemers, niet-ondernemers, de jongste deelnemer was 18 en had net de keuze gemaakt te stoppen met school, de oudste deelnemer was goed in de 40. Sommigen hadden al wel ervaring met investeren of beleggen, sommigen niet.

Op het oog zou dat het uitdagend lijken om content op te maken, maar dat viel in de praktijk wel mee. René en Anil vertelden beiden hun eigen verhaal en maakten direct de koppeling naar hoe je dat praktisch zelf ook zou kunnen doen. Hoewel er zeker het een en ander verteld werd dat ik al wist, kreeg ik wel waar ik voor kwam: de ontbrekende puzzelstukjes en het complete verhaal. Wat dat betreft vond ik het zelfs wel een voordeel dat niet alles nieuw was; daardoor kon ik makkelijker vragen stellen over wat ik nog niet wist. Als alles nieuw voor je is, lijkt me dat uitdagender.

Het eerste deel van de cursus was gefocust op het principe van de geldmachine, op hoe je zo’n machine voor jezelf kunt opstarten (tot heel praktisch aan toe: hoe selecteer je bijvoorbeeld de aandelen voor je aandelenportefeuille en wanneer cash je uit?) en op investeren in vastgoed in Spanje. Het leuke hiervan was dat het eigenlijk best haalbaar klonk. Bovendien; mijn broer doet dit ook, dus wat er werd verteld over de waardeontwikkeling enzo kon ik staven met zijn ervaring. Ook wel prettig.

Het tweede deel van de cursus ging over investeren in vastgoed in Nederland. Anil vertelde hoe hij was begonnen met woningen voor studenten en hoe hij nu vooral verhuurde aan gezinnen. En hoe daar – zelfs met de nieuwe regels – nog geld mee te verdienen is. Wat ik hier heel fijn aan vond, was dat er uitgebreid ruimte was voor het hele financieringsgedeelte en hoe je op hele slimme manieren ervoor kunt zorgen dat iets toch rendabel is.

Wat vond ik van De Geldmachine cursus?

Ja. En wat vond ik er dan van? Van die hele Geldmachine cursus? Ik moet zeggen: hij heeft mij positief verrast. En ook een aantal dingen in het bijzonder:

1. Eigen ervaringen; ondanks hun relatief jonge leeftijd hebben zowel René als Anil zelf gedaan (en doen ze) waar ze over vertellen. Dat maakt dat ze ook uit de praktijk kunnen delen wat wel en niet werkt

2. In het verlengde daarvan: antwoord op vragen. Ik ben een vrij kritische luisteraar en ik kwam daar met een missie: ik wilde antwoorden op bepaalde vragen. Soms werden die vanuit de training al gegeven, soms moest ik ze zelf stellen. Maar ik kreeg wél antwoord.

3. De mentaliteit. Laten we eerlijk zijn: als je jonge jongens in strakke pakken, dikke auto’s en penthouses onder de Spaanse zon ziet, dan is het natuurlijk ontzettend makkelijk om daar een oordeel over te hebben. En helemaal als ze daar ook nog cursussen over geven. Ik bedoel, hoeveel mensen zijn nu écht rijk geworden met dropshipping en hoeveel mensen met cursussen geven over dropshipping? 😉

Maar als aan het einde van deze dag me één ding duidelijk was, dan was het wel dat mindset en discipline ook een centrale rol spelen. Niet gaan wachten tot iets komt aanwaaien, maar zelf onderzoeken, zelf uitproberen, zelf falen en zelf weer oppakken. Dat komt overigens ook wel naar voren in het boekje 25 basisprincipes voor een succesvol leven dat René heeft geschreven en dat je gratis kunt aanvragen.

Oh, en ook leuk – aan het einde van de dag krijg je een certificaat 🙂

Adine en René geldmachine cursus

Heb ik ook nog een kritische noot?

Ja, en vooral ook voor deelnemers. Hoewel iedereen dit kan doen, is het niet voor iedereen. Of is het nog niet voor iedereen.

Geld gaat om zoveel meer dan om geld alleen. Het gaat om de verhalen die je over geld bij je draagt, de waarde die je eraan hangt, de mate waarin je controle over jezelf en je emoties hebt. Iets waar we ons vaak helemaal niet zo bewust van zijn, het is niet voor niets dat een belangrijk deel van mijn bedrijf zich focust op die onbewuste relatie met geld.

Tijdens de Geldmachine cursus zie je twee succesverhalen, maar – als je kijkt – zie je ook wat beide ondernemers daarvoor gedaan hebben: veel zelf onderzocht, dingen geprobeerd, risico gelopen, contacten gelegd om wijzer te worden, mindsetwerk. Of je nu begint met beleggen of je gaat investeren: je komt jezelf tegen. Je gaat het spannend vinden, het gaat je benauwen, je gaat een dikke high ervaren en je gaat er helemaal klaar mee zijn. Je eindresultaat draait helemaal om hoe je daarmee omgaat. Hoe je daarin kunt staan. Hoe flexibel je bent als ineens van alles verandert en hoe snel je je weet te herpakken. Daarin zit je succes.

Met korting De Geldmachine cursus (of een andere training of masterclass) volgen

Dat gezegd hebbende: als je serieus aan de slag wilt met in vastgoed investeren, dan kan ik je deze dag (of de online training, hoewel zo’n live dag wel echt even wat toevoegt) aanbevelen. Het is niet goedkoop en absoluut zonde van je geld als je er niets mee gaat doen. Wil je wél serieus aan de slag, dan is de Geldmachine cursus een mooie plek om de kennis te krijgen die je nodig hebt + begeleiding. Bij de online training zit namelijk ook maandelijkse online groepscoaching. Als je net ergens mee bezig bent, kun je daarover dus gemakkelijk je vragen stellen.

Als je hiermee aan de slag wilt, heb ik wat leuks voor je. Met de code ADINE10 krijg je 10 procent korting op alle trainingen die Ultimate Mastermind aanbiedt. Dat geldt dus voor de Geldmachine cursus, maar ook voor deze (hele voordelige) masterclass om te starten met aandelen en vastgoed.

Wil je sowieso nog even eerst wat meer research doen? Dan kun je ook beginnen bij deze (gratis) Geldmachine Blauwdruk.

Heb jij deze cursus al een keer gezien? Wat zou jij er graag nog over willen weten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. €4.300 × 20= 8.600. Dat is snel cashen in 1 dag voor die jongelui. Dat is een leuk verdienmodel.

  Waren jouw vragen echt 4.300 waard? Of had je ze bij een ander goedkoper kunnen krijgen en die 4.300 beter in je beleggingsportefeuille kunnen stoppen?

  1. De livedag is 2500 euro (kun je zien als je naar onder scrollt). En precies wat ik al zei: het is een bak geld, maar als je ermee aan de slag gaat dan verdien je het ook wel weer terug – dat is je nieuw verworven vastgoed een paar keer verhuren op Airbnb. Fouten maken op dit vlak is een stuk duurder, schat ik zo in. Precies de reden dat ik het dus wel heel fijn vond om even zo’n dag te hebben.

   Ik weet niet of ik zonder uitnodiging voor deze livedag had gekozen, ook omdat een deel over investeren in Spanje ging, iets waar ik niet speciaal een verlangen op heb zitten. Ik was wél heel positief verrast over het complete verhaal, waarin ik ook mijn vragen kon stellen. Ondanks dat ik al bijna 15 jaar ‘in het geld’ zit, had ik dat nog niet zo helder online/gratis kunnen vinden. Voor de meeste deelnemers leek alles nieuw, dan is het wel meteen een snelkookpan.

 2. Heb naar de blauwdruk gekeken, gelukkig heb ik mijn korte periode van speculeren al een poosje afgesloten. Hiermee wordt alleen de schrijver van het verhaaltje Financieel Onafhankelijk schat ik in. Geld verdienen over de rug van een ander is een sterk gevoel wat in mij opkomt.

  1. Vanuit ondernemersperspectief zie ik dat toch wel wat anders dan jij, zoals je in mijn reactie bij Cindy J. kunt lezen. Ik ben wel heel nieuwsgierig waarom bij jou het gevoel van ‘geld verdienen over de rug van een ander’ opkomt, kun je daar wat meer over uitleggen?

 3. Hey Truus, dan moet je wel goed rekenen he. Ik heb ook even gekeken. De training kost “maar” € 4.299,=.
  Dat bedrag maal 20 deelnemers is cashen € 85.980,=.
  Daar kunnen zij weer een project voor aanschaffen in Spanje. Krijg je wél een certificaat….
  Heb je meteen het verdienmodel gevonden. Ik vind het ook exorbitant hoog. Het boek van Rijke Pa, arme pa is gratis te lenen van de bibliotheek.

  1. Als je echt naar het verdienmodel wilt kijken – dat er natuurlijk absoluut is, wat me ook logisch lijkt – dan is het natuurlijk wel net zo eerlijk om óók even te kijken naar de juiste prijs (2500 pp), de kosten (sprekers, locatie, lunch, werkmateriaal) en het feit dat er ongetwijfeld ook mensen zijn die niet de volledige prijs betalen, omdat ze bijvoorbeeld al in een exclusiever pakket zitten en daarom aan mogen schuiven. Dan kan het ook nog eens zijn dat de ruimte niet vol zit (ik heb dit keer niet geteld, er waren volgens mij nog wel 1 of 2 stoelen vrij). En dan heb ik het nog niet over marketing om die mensen überhaupt in je zaal te krijgen. Als de mensen die voor 2500 euro precies voor jouw onderwerp, op jouw locatie, bij jou aanwezig willen zijn voor het oprapen lagen, dan hoor ik graag waar ik ze kan vinden 😉

 4. Beste Adine,

  Ik wil je daar wel een hele korte toelichting op geven hoor!
  Je reactie bij Cindy gaat specifiek over de de cursus. Mijn reactie is gebaseerd over wat er door hem geschreven is in zijn blauwdruk. Heeft dus weinig van doen met het feit dat jij het als ondernemer anders ziet.
  Als je als persoon FO wilt worden dan wil je een absoluut zekere opbouw van je vermogen van waaruit je dat (FO) wilt bereiken (zie bv bij GELDNERD) Daarnaast wil je over je weg daarnaar toe zomin mogelijk mogelijkheden tot ontsporingen. (jij weet als geen ander wat voor ellende een huis kan geven in financieel opzicht) Met wat in de blauwdruk geschreven wordt loopt 99,99 % van de personen die FO na streven grote financiële risico’s Als grote financiële risico’s neemt ben je niet met FO bezig maar met speculeren. Het bedrijf of de persoon die zoiets opzet doet dit niet uit ideële overwegingen. Omdat er door dit soort blauwdrukken mensen worden aangetrokken die allen het grote geld zien maar onvoldoende de risico’s kunnen inschatten is dat geld verdienen over de rug van een ander.
  Met een warme groet,

  Meer door minder

  1. Dankjewel voor je uitgebreide toelichting! Hoewel ik het op bepaalde punten met je eens ben, zie ik bepaalde punten ook anders. Gelukkig is dat het mooie van mens zijn 😉 Nogmaals; heel fijn dat je even de moeite hebt genomen om extra toelichting te geven!

 5. Je zegt dat de live training € 2500 is, maar als ik op jouw link klik dan zou die training voor mij toch echt € 4299 zijn. Dat is voor de eendaagse, live training dus dan ga ik er maar van uit dat dit de prijs zou zijn voor mij. Ook als ik naar beneden scroll vind ik niets anders. Wellicht heb jij wel korting, maar anderen niet? Maakt niet uit hoor, ik ga die training toch niet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.