Uit de band gesprongen

Geld verdienen met mystery shoppingHoewel ik mijn kledingkast eigenlijk pas weer wilde aanvullen tijdens de vakantie (want: outlet!!), ben ik gisteren toch overstag gegaan. Ik kreeg een mailtje voor een speciale verkoop, van een merk waar ik al tijden wat van wil hebben. Niet vanwege de naam, maar omdat het gewoon écht mooi spul is. In de eerste instantie had ik direct al drie rokken in mijn winkelmandje zitten, maar uiteindelijk zijn er twee overgebleven. Omdat ze zelfs met 60%+ korting nog aardig aan de prijs waren, heb ik met mezelf afgesproken dat ik ze terugstuur als er ook maar iets is dat me niet aanstaat, of waardoor ik denk dat ik ze niet gewoon ga dragen. In dat geval ben je wel de verzendkosten kwijt, maar dan is het tenminste uit mijn systeem.

Hoewel ik wel echt even twijfelde of ik het wel zou doen, ben ik blij dat ik ze toch besteld heb. Ik heb mijn kledingkast inmiddels flink uitgemest, heb het overzicht weer terug en had mezelf sowieso voorgenomen om alleen nog maar iets te kopen als ik het écht mooi vond, zodat ik het echt volop zou gebruiken en er volop van zou kunnen genieten.

Natuurlijk is het wel zo dat ik dit geld maar één keer uit kan geven, dus ik zal de komende tijd de hand weer wat meer op de knip moeten houden, wil ik ook nog een beetje uitkomen met mijn andere plannen. Maar aangezien ik eigenlijk toch zelden tot nooit iets voor mezelf koop, komt dat vast wel goed!

Waar ik wel heel benieuwd naar ben: kopen jullie eigenlijk kleding in de winkel als het niet in de aanbieding is? Ik merk aan mezelf dat ik voor goede kwaliteit echt wel geld over heb, maar dat ik gewoon niet de volle mep meer wil betalen. Zowel online als offline koop ik echt alleen in de aanbieding en dan bij voorkeur vanaf 50% korting!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Ik koop merendeel in de uitverkoop. Als het kan met 70% korting. De enige reden dat ik het niet in de uitverkoop koop, zijn speciale gelegenheden. Offf…. het moet op dat moment wel sale zijn. Dan ga ik wel voor de aanbiedingen. Maar ik betaal meestal niet de volle mep.

  Groetjes Puk

 2. ik heb jaren lang gekocht bij Claudia Sträter. Mooi maar dúúr! Ik draag een aantal dingen nog steeds (de andere zijn te klein geworden :-() omdat het wèl kwaliteit is. Dus ja, als het geen mode artikel is waar je voor gaat. is duurkoop toch vaak goedgekocht.
  Groet,
  Joke

 3. Ja, dit zijn ook echt geen modeartikelen, maar kledingstukken die – zolang je erin blijft passen – je leven lang mee gaan. Ik koop sowieso nooit echt modeartikelen, want dat is mijn stijl niet echt. Hetzelfde geldt overigens voor tassen en schoenen; wat ik heb is behoorlijk duur, maar dat gebruik ik al jaren en ik ben er nog niet op uitgekeken. Uiteindelijk is het dan veel voordeliger dan wanneer je elk seizoen iets nieuws koopt, ook al is dat bv 'maar' 30-50 euro.

  Als ik trouwens wat goedkoops zie dat ik ook kan gebruiken, koop ik het overigens ook. Zo had ik laatst een trui voor €5 bij de zeeman en een korte broek voor €2 bij de Wibra. Je merkt alleen dan wel het verschil; het materiaal van die trui zorgde ervoor dat je heel snel naar zweet rook, terwijl ik daar normaal nooit last van heb en die korte broek was na één keer wassen wel heel erg in de kreukels. Voor thuis niet zo erg, maar ik kan 'm niet netjes aan, want die kreukels kreeg ik er op geen enkele manier meer uit!

 4. Ook hier steeds meer aanbiedingskledingstukken of tweedehands via MP of rommelmarkt. Al merk ik wel dat ik bij de laatste niet al te graag uitgebreid tussen de stukken sta te snuffelen.

  Bij ons is het inmiddels wel dubbel geworden. Kochten we eerst voor minder om het noodzakelijke besparen, nu doen we het ook met oog op het milieu en het groener leven. Je staat er versteld van hoe goed dat samen kan gaan! ;o)

 5. Ik koop niet bewust alles in de uitverkoop ofzo. Ik plan gewoon een datum met mn vriendin/zus/moeder of dochter en dan gaan we een dagje shoppen. En dan weet ik al in gedachten wat ik nodig heb en daar ga ik dan naar zoeken. Ik ben ook behoorlijk merkvast, want ik heb een hekel aan veel kleren passen en ik weet van sommige merkkleding dat dit mij altijd past. Jeans koop ik bv alleen van *angels* een heel dure jeans is dat altijd van ca 90 euro, maar ik doe er ook wel 3 4 jaar mee, draag gewoon af tot het versleten is en dan koop ik weer een nieuwe. Verder veel van boris industries en ik koop veel bij een boetiekje bij ons in het dorp en miss etam heeft ook vaak voordeelrekken.

 6. ik wou dat ik leuke kleding met 50% korting kon kopen. Ik kan bijna geen uitverkoop vinden en de dingen die afgeprijsd zijn, zijn niet leuk.

  Ik moet (nou ja, wil) nog spijkerbroeken kopen. (Ja, nog steeds..) Ik ga binnenkort toch maar eens bij een speciaalzaak kijken, want in de winkels hangen alleen maar vreselijke 'skinny' of 'boyfriend' jeans. Die zijn of afgrijselijk of niet praktisch voor de winter. Dan maar wat meer betalen voor een broek, maar daar doe je wel langer mee.

 7. @ Oryx: je brengt me mooi op een blogonderwerpje voor morgen, misschien heb je daar wel wat aan! En ik vind de juiste kleding vinden ook niet echt makkelijk, daarom ben ik wel bereid daar wat meer aan uit te geven. Maar dan wel alleen als er korting op zit. Ik wil dus best (ik noem maar wat) €500 voor tijdloze, prachtige schoenen uitgeven, maar wel als ze oorspronkelijk €1900 kosten ofzo 😉

  (en ja, dat klinkt allemaal een beetje dubbel met consuminderen, maar ik probeer juist wat meer voor duurzame dingen te gaan en schoenen waar ik elke keer als ik ze draag van geniet én die ik makkelijk 10 jaar kan dragen, vallen wat mij betreft in die categorie)

 8. Ja, lastig, leuke kleren kopen voor weinig.
  Voor mezelf koop ik alleen kleren die ik echt mooi vind, en die niet gegarandeerd na een seizoen weer uit de mode zijn. Voor de kinderen koop ik veel tweedehands. Ze zijn nog klein en verslijten veel, liever een gat in een tweedehands broek dan in een dure nieuwe. Ik koop ook koopjes in het vooruit, dus grotere maten dan ze nodig hebben.

  Aan het begin van elk seizoen mest ik de kasten uit (van de kinderen en van mezelf). Ik leg alles op bed wat nog mee kan, en probeer dan setjes te maken. Zo zie je precies wat je nog nodig hebt, en dat ga ik dan gericht kopen. Zo voorkom je dat je stapels kleding in de kast hebt, maar toch niets om aan te trekken.

  Enne, als je in het pashokje staat: bij twijfel niet oversteken (dus niet kopen), want dan krijg je spijt. Alleen kopen als je er helemaal weg van bent. Succes!

 9. Dat laatste houd ik me tegenwoordig ook altijd aan; bij twijfel niet doen. Werkt heel erg goed en voorkomt veel miskopen. Dit was via internet, dus ik kan straks pas zien of het wat is, maar dat zeg ik: bij een greintje twijfel gaat het gewoon linea recta terug!

 10. Maak er maar van 'Spuit elf zei', haha 😉

  Ik vind het niet dubbel klinken, consuminderen is ook kwaliteit over kwantiteit. Ik wil ook wel wat meer uitgeven voor goede spullen die langer meegaan. Misschien nog wel voordeliger ook op de lange termijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.