Getikt en vegetarische rijstburgers

Vorige week werd ik getikt door Kniepertie. Als ik het goed begrepen heb, betekent dat dat ik aan de beurt ben om een recept met jullie te delen. Nu zal ik heel eerlijk zijn; het recept die ik hieronder ga zetten, wil ik vandaag gaan uitproberen, omdat ik nog wat rijst over heb. Je krijgt hier dus geen smaakt-lekker-garantie bij!

Vegetarische rijstburgers

Ingrediënten:
300 gram witte rijst
1 ui
2 eieren
60 ml olijfolie
3 courgettes
2 eetlepels peterselie
70 gram broodkruimels

Bereidingswijze:
Hak/rasp de courgettes en de ui fijn, klop de eieren los, kook de rijst volgens de verpakking (of pak je restje) en laat deze afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve de olijfolie, goed met elkaar, verdeel het mengsel in 12 gelijke porties en maak er burgers van. Bak de burgers rondom bruin en gaar in de olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

(Bron)

Ik zal zelf een paar ingrediënten vervangen/weglaten, omdat ik die niet zo smakelijk vind :$ Maar daar is vast wel weer een alternatief voor te vinden. Normaal gesproken gooi ik restjes rijst eigenlijk bijna altijd weg, maar dat is natuurlijk zonde én wat je allemaal weggooit, blijkt volgens EtenIsOmOpTeEten.nl best op te lopen, terwijl er in veel gevallen ook nog wel iets van te maken is.

Gooi jij (kleine) etensrestjes ook weg, of weet je overal wel een bestemming voor? Andere tips om overgebleven rijst te verwerken zijn ook van harte welkom!

Ennuh, Oryx; jij bent ‘m nu!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Hier worden restjes rijst altijd in de vriezer bewaart, als je op een gegeven moment genoeg van heb maken we er nasi van . Ook doen we wel eens een restje rijst in de soep. Gr. Cisca

 2. Ik wist eerst ook niet wat ik met overgebleven rijst kan doen (heb ook geen magnetron, dus dat is niet zo handig). Maar zo'n rijstepap met bruine suiker is misschien wel lekker.

  Ik ga nu wel proberen om zo veel mogelijk restjes op te eten. Handige website trouwens, die kende ik nog niet!

  Enne, wat ben ik trouwens nu??

 3. Bij ons gaat de rijs meestal wel schoon op, maar anders weet ik er eigenlijk geen bestemming voor. Wel een goed idee om er hamburgers van te maken.

 4. Ik vond de nasi zo'n goed idee, dat ik die net gewoon eerst heb gemaakt, die burgers komen wel een keer. Beetje wokolie in de pan, champignonnetjes bakken, 2 eieren erbij en ook bakken, rijst erbij + wokblokje en het smaakt prima!

  Rijstepap vind ik ook een goed idee, stom genoeg wist ik niet eens dat dat op die manier gemaakt werd. We aten het vroeger wel en dan was het wel lekker. Griesmeelachtige dingen hoef ik dan weer niet!

 5. voor de tijd van de microgolf bakten wij de rijst om die een tweede keer op te warmen,hoewel we kippen hadden die van de overschot leefden.ik durf hem uit nostalgie nog bij een eitje roeren,met wat geraspte kaas en peterselie of zo…
  denk ook wel dat je rijst in melk nakoken niet het zelfde is als rijstpap.de droge rijst zwelt bij de eerste kook,en slorpt of water,of melk op.in water gekookte rijst in wat melk aan de kook brengen lijkt mij niet z'n smakelijk idee eigenlijk.ma daarvoor moet je belg zijn denk ik%)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.