Toch weer verder met verbouwen!

We gaan toch weer verder met verbouwen, maar wel geheel in stijl: budgetverbouwen. Al vanaf het begin van de verbouwing twijfelden we steeds over of we een bepaalde ruimte ook zouden laten stucen, of alleen zouden schilderen. Schilderen zou waarschijnlijk iets mooier zijn, maar ook veel meer werk. Bovendien zou stucen betekenen dat er nog een extra luchtmuur in de ruimte zou komen, misschien een beetje ter isolatie. Jammer voor de stukadoor, maar we gaan nu toch schilderen. Op de hele ruimte zal dat al snel een paar honderd euro (ik schat zelf zo’n €700) schelen. Bovendien is het natuurlijk ook wel leuk, als er dan weer iets gebeurd is en je hebt het helemaal zelf gedaan. Het is wel een heidens karwei, dus ik zal hier ongetwijfeld nog een keer klagen over zere vingers en zere handen, maar zover is het (nog) niet.

Wat hadden jullie zelf gedaan: meer werk verrichten (echt heel veel meer) of meer geld uitgeven?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Wij hebben vorig jaar verbouwd, we moesten veel door de aannemer laten doen.
  Maar binnen hebben we het meeste zelf gedaan, samen met 2 lieve broers die een heleboel werk hebben verzet.

  Groeten Herma

 2. Pfff…na jaren verbouwen in twee huizen ben ik het eigenlijk wel zat. Er blijft bij ons nu wel heel veel liggen. Als ik het geld zou hebben om het te laten doen, dan zou ik daarvoor kiezen. Helaas is dat niet zo dus doen we de klussen meestal maar zelf.

 3. Ik heb er vandaag ook een blogje aan gewijd. Ik heb een link geplaatst naar jouw blog. Wij zitten nu midden in een verbouwing en ik zat toch wel een beetje met de kosten. En toen wist ik het:Elke maand wat met een bepaald bedrag. Ik ben het helemaal met je eens. Je kunt het beter zelf doen, inplaats van dat je het uitbesteed. Kost vele malen meer. Succes.

  Liefs Puk

 4. Ik denk dat ik ook die 700 euro had uitbespaard door zelf te schilderen. Zeker nu ik in de 'consiminder-modus' zit. Scheelt wel dat ik schilderen wel echt leuk vind om te doen!

  En op het eind ben je waarschijnlijk ook heel trots dat je het zelf hebt gedaan! Dat gevoel is ook veel waard.

 5. Nou, we gaan het in ieder geval zelf proberen. Ik bedacht me later dat het nog meer scheelt, want als er gestuct moet worden, zal de achtergrond van gips moeten worden. Dat gips kost geld en het plaatsten kost (veel) tijd. De besparing wordt zo steeds meer de moeite waard! Natuurlijk kost het aan de andere kant wel (duurdere) verf en veel kit, maar voor pak 'm beet €800 kun je nogal wat verf en kit kopen..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.