Payday

Het is bijna weer payday: dé leukste dag van de maand. Als ik mijn salaris weer op mijn privérekening heb, komt mijn sheet tevoorschijn. Er worden direct vaste bedragen afgeboekt voor de gezamenlijke kosten en mijn verschillende spaarrekeningen en vervolgens kijk ik of ik misschien nog wat extra weg kan schrapen. Dat doe ik door te kijken wat er die maand (voor de volgende betaaldag) nog aan rekeningen te verwachten is, of ik nog weg ga en of er bijvoorbeeld nog verjaardagen gevierd worden. Soms lukt het om dan nog net even iets extra’s te sparen.

Het vooraf sparen bevalt me goed: zo is het spaarbedrag per maand iets waar je echt op kunt rekenen en op die manier kun je weer doelen stellen en uitrekenen wanneer je die ongeveer zult bereiken. Als je daar weer een ‘einddatum’ voor hebt, is het vaak veel leuker om overal te proberen wat extra te sparen.

Soms levert dit vooraf sparen wel wat vreemde situaties op, een beetje zoals Puk deze week ook al beschreef: zodra het op de spaarrekening staat, is het geld ‘weg’ en komt het er alleen vanaf voor het doel dat voor die rekening gesteld is. Maar goed, dat soort dingen maken de sport alleen maar leuker én brengen je alleen maar sneller dichter bij je doel!

Hebben jullie ook bepaalde vaste patronen na de bijschrijving van het salaris en hebben jullie ook zo’n moeite om (voor iets heel anders) geld van de spaarrekening te halen als het er eenmaal op staat?

(P.S. Ik ben ook door Kniepertie getikt, maar ben nog even aan het broeden op recepten die ik door kan geven. Mijn tikkies komen dus zo snel mogelijk!)

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Aan het begin van de maand wordt er altijd een bedrag naar de spaarrekening geboekt waar periodieke rekeningen mee betaald worden, zoals het schoolgeld voor de kids, OZB-belasting. Voor die rekeningen spaar ik dus vooruit zodat ik niet meer voor verrassingen sta.
  Aan het eind van de maand, op de dag dat het salaris gestort wordt, bekijk ik wat we van de vorige maand overhebben. Dat wordt weer naar een andere spaarrekening geboekt. Zo starten we elke maand met een schone lei.
  Dit geeft voor mij enorme rust. Ik schrik niet meer van rekeningen (waarvan ik eigenlijk al weet dat ze er aan komen). En het geeft me ook een enorme kick aan het eind van de maand om nog geld over te houden.

 2. Ik heb er ook veel moeite mee om geld wat net op de spaarrekening te staat weer terug te halen. Ik heb het laatst wel gedaan, omdat ik de huur helemaal was vergeten. Ik vond het lullig om dat nog een week te rekken, dus die heb ik wel netjes op de eerste betaald.

  Als ik salaris krijg gestort, kijk ik in mijn kasboekje welke rekeningen eraan komen en wat ik voor boodschappen en evt wat anders nodig denk te hebben. De rest schuif ik door naar de spaarrekening.

 3. Wij sparen elke maand automatisch, dat gaat aan het begin van de maand al naar de spaarrekening.
  Als er dan aan het eind van de maand nog wat overblijft dan zet ik dat ook weg op een andere spaarrekening, en alleen daar boek ik in noodgevallen wel een iets van terug, maar liever niet natuurlijk.Lisa

 4. Zoals je wel gelezen hebt, heb ik veel moeite om geld van spaarrekening te halen. Als het erop staat, haal ik het er niet meer af. En dat word nu een beetje moeilijk. Met de verbouwing. Er moeten toch dingen aangeschaft worden. En de hele badkamer word vernieuwd. Er zijn twee dingen waar ik helemaal niet tegen kan: Spaargeld opnemen en een rommelig huis. Ik kan nu mijn hart ophalen. Vreselijk vind ik het. En het is misschien niet te begrijpen, maar ik word blij van sparen en vind het dan weer erg om het eraf te halen. Pukman is niet zo. We hebben het toch, zegt hij dan. En dat weet ik wel, maar het blijft moeilijk. Misschien dat ik er nog iets op verzin. Het is misschien een beetje onduidelijk, maar zo voelt het voor mij.

  Liefs Puk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.