Spaarsaldo flink gekelderd

Dit weekend heeft mijn spaarsaldo een flinke vrije val gemaakt. Het deed even zeer, maar het is voor het goede doel: we gaan op vakantie! In al onze jaren samen zijn we eigenlijk nog nooit ‘echt’ op vakantie geweest, en nu gaat het er eindelijk van komen. En omdat een paar praktische zaken al geregeld moesten worden, betekende dat flink schuiven met de spaarcenten (uiteraard wel die van de vakantierekening!).

Natuurlijk zouden we het geld voor de vakantie ook uit kunnen geven aan de hypotheek of aan de verbouwing, maar we hebben er bewust voor gekozen om nu eindelijk een keer op vakantie te gaan. Het zou voor ons heel goed zijn om eens van omgeving te veranderen en samen nieuwe dingen ontdekken én het is, als het goed is, een ervaring die je nooit meer vergeet. In tegenstelling tot de aanschaf van spulletjes. Daarnaast zijn we er, na allerlei dingen die in de afgelopen jaren gebeurd zijn, ook wel heel erg aan toe.

Dat wordt komende tijd dus nog even flink sparen, spulletjes op Marktplaats verkopen, enzovoorts, zodat we daar geen spectaculaire activiteit over hoeven te slaan, omdat het geld op is. Uiteraard gaat het sparen voor de verbouwing/buffer en hypotheek aan de andere kant ook gewoon door.  En dus ook nog even flink opruimen e.d., want het zou mooi zijn als we voor de vakantie nog flink wat werk in ons huis kunnen steken. Met zo’n vakantie in het vooruitzicht zou dat toch moeten lukken!

Wat hadden jullie liever gedaan: een vakantie gepland of doorgespaard voor verbouwing/buffer/hypotheek?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Vakantie vind ik af en toe ook wel eens lekker. Gewoon genieten en uitrusten heb je gewoon wel eens nodig. Je krijgt dan weer frisse moed om verder te gaan na je vakantie.Gr. LZV

  2. Mijn man gaat niet graag op vakantie dus dat maakt het voor ons al makkelijker om te beslissen 🙂 Maar ik zou dan wel enkele daguitstappen plannen en de rest sparen!! Ik wens jullie alvast veel plezier!! geniet ervan!

  3. Als je al zo lang niet op vakantie bent geweest; af en toe is het wel heel goed om lekker op vakantie te gaan, zeker als je er aan toe bent! Ik zou er ook voor gekozen hebben, geniet ervan!

  4. Ik had het geld gehouden, maar ik houd helemaaaal niet van op vakantie gaan, dus ik heb makkelijk praten natuurlijk.

  5. Een vakantie op zijn tijd is denk ik helemaal niet erg. En net wat jezelf al zegt… je kan voortijd en na de tijd nog genoeg klussen en aflossen.
    geniet ervan… Waar gaat de reis naartoe?

  6. Bedankt voor alle reacties! We gaan naar de VS, Florida en omgeving. Daar wilden we allebei graag eens een keer heen, dus het is wel een droom die uitkomt! Voor die tijd nog wel flink sparen, dus ook weer veel Marktplaats-advertenties plaatsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.